Zeg het met veren

Hoi Allemaal,

Het was even stil.. maar zo druk met haken, fb pagina, give aways, haken, veren maken  en alle verplichtingen die met een een gezin meekomen dat ik even geen tijd meer had om te bloggen.

Ondertussen heb ik mega veel veren gemaakt. Gewoon omdat het kan. Voor mijn moeder, schoonmoeder, zusje, schoonzusje, nichtje, vriendin, opdracht, workshop, goed doel etc enz.   En toch steeds was ik niet helemaal tevreden. Ze zijn stuk voor stuk mooi geworden echt waar. Op ieder exemplaar ben ik super trots. En de blijde reacti7b6f797e-9744-4490-b62d-839f387dab77es van de ontvangers maakt het helemaal leuk. En toch ergens miste ik te OEMPH… het JAAAAA…

Gek werd ik van mezelf. Wàt zag ik over het hoofd! WAAAAT. Serieus daar kan ik wakker van liggen. En voilà… tijdens het eten had ik mijn AHA moment. Eureka! Het lag aan de stand van de schaar! Ik wist niet hoe snel ik het eten bij mijn man en kinderen door de “strot moest duwen” zodat ik gelijk mijn idee kon gaan uitproberen (dan ben ik geen leuke moeder en echtgenote, dan ben ik gewoon even “lekker anders’ 😉

Mijn mega veer die ik voor de woonkamer in gedachte had moest eraan geloven.. Wel voorzichtig natuurlijk want ik moest er nog wel een veer aan overhouden.  Kammen voorzichtig knippen, kijken  en nog eens kijken, vormen met de handen, kammen, knippen. En ineens was de veer gewoon goed. Perfect kan niet… maar close to perfection is voor mij genoeg.  Ik heb m opgeleukt met houten kralen en kralen hanger aan suede. Zo super tevreden.

Spijker in de muur en pronken naast haar “zusjes”

cddc6985-70d1-41a5-88a5-2b42db5249e7

Zo blij als een ei ben ik.. maar ik had wel ff een klein probleempje voor mijzelf gecreëerd. De veer voor in de woonkamer hangt nu in ons trappengat! In onze walls of fame..

En nu wat moest ik nu? Surfen op het web en weer bij een van mijn vaste adresjes terecht komen. Dan eentje van lontwol. Ik wist dat er veel kleuren beschikbaar zijn. Maar is het materiaal ook geschikt voor veren….?

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Hoe kan het ook anders Lontwol in iedere dikte is geschikt om een veer te maken. Het eindresultaat is alleen wel anders dan bij andere veren en dat moet je wel willen! Natuurlijk kon ik geen kleur kiezen dus koos ik een grijs gemêleerde en een zandbeige kleur..

Ik volgde de instructies van het patroon. Echt! Binnen een HALF UUR is je MEGA MACRAME VEER klaar! Sneller kan niet. Een super gave stoere robuuste eye catcher voor in onze woonkamer.

Op dit moment heb ik de veer even gestyled met de materialen die ik op dit moment beschikbaar heb. Nog niet àf. Maar het geeft even een idee waar ik met mijn veer naar toe wil…

Wat een effect kan zo’n klein project hebben op je interieur.  Had je nog twijfels over het maken van een lontwol macrame veer … niet doen.. DOEN!

Greetz Peg

Deze diashow vereist JavaScript.

Alle materialen zijn te vinden in de volgende links:

HEARTS XXL LONTWOL

HEARTS XXL MACRAME PAKKETTEN

Voetnoot,

Er heel veel soorten en maten macramé garen. Voor iedere handwerk hand is wel het perfecte garen. Ik vind het erg moeilijk om een voorkeur aan te geven. Ik vind alles leuk werken, vooral omdat iedere veer anders wordt omdat geen materiaal hetzelfde is.

Kijk op Huisje van Katoen voor haar macramé garens

Kijk op Bobbiny Cord nl voor haar garens

Kijk op Durable voor hun macramé garens

Dus niet alleen geschikt voor veren, maar ook voor macramé knoop werken en haken!