Woestijn beige garen – verf en een kam

Hoi Allemaal,

40010756_229825357708605_8719579781852561408_nVandaag was ik enorm in een freubel stemming. Ik had lekker een paar uurtjes voor mezelf. Ik besloot een veer te maken voor een kennisje van ons die wel een hart onder de riem kan gebruiken.

Met schaamrood op mijn kaken .. ik had nog twee “vergeten” klossen BARBANTE katoen liggen. Ik was ze even vergeten.  Ik koos voor de woestijn beige  kleuren. Even wat anders.72e3cc5b418b3817fa4a2ca04e5082dc9bb396f4.jpg

Had nog verf liggen van mijn vorige veer. Na het knopen en kammen legde ik mijn veer helemaal in de verf. Daarna kneep ik haar even licht uit en legde haar buiten op een zeem. Daar kamde ik het vlasje… terug in vorm.  Er blijft echt niets over na een badje.. 😉

Maar je moet echt kammen, zodat de verf goed in het garen kan trekken. Wat het eindresultaat is blijft een verrassing. Deze keer wist ik niet wat ik kon verwachten.

Het pakte verrassend goed uit. Het woestijn beige garen veranderde in een heel apart vintage taupe/grijze kleur. De knopen zijn iets vergrijsd en de uiteinden van het garen werden een kleur die ik niet echt goed kan omschrijven.. maar ben heel tevreden.

40021528_1898406970242776_7755634604886720512_nNa het baden en het drogen verloor het garen haar volume. Dat heb ik opgelost door het garen te föhnen en daarna met een borstel met varkenshaar goed op te kammen. In korte tijd had het garen de vorm terug die het nodig heeft om een goede volle veer te vormen. Echt mooi om te zien wat het effect van de verf op dit garen is.

Deze veer heb ik ook met haarlak verstevigd. De lak zie je niet terug op het garen.

Voor mijn kennis wilde ik wel een toepasselijke tekst. Ik vond een spreuk die dicht bij haar ligt. Deze heb ik in een programma omgezet naar lettertypes die ik bij de veer vind passen.  Voor de achtergrondkleur zocht ik een passende kleur op in het Office programma Powerpoint. Tekst invoegen en uitprinten.

Voor deze veer koos ik een fotolijst met een wit houten frame (Action). Vind ik er echt bijpassen!

Morgen bij daglicht en een nacht extra drogen zien hoe de veer uiteindelijk geworden is….

Greetz Peg40010756_229825357708605_8719579781852561408_n

 

 

 

Het garen is op een klos van 300 gram verkrijgbaar bij Huisje van Katoen, de directe link naar de garens van Yvonne van Drunen vindt je hier (BARBANTE XXL)

Fotolijsten te kust en te keur bij de ACTION!

Teksten zoek ik op via Google – zoektekst mooie spreuken voor…..

De tekst maak ik op in het programma CANVA… en werk ik verder uit met Powerpoint.

Overige benodigdheden:

Een goede kam – haarlak – waterverf – plank waar je de veer op kan leggen – zeem of keukenpapier –  geduld!

 

Een gedachte over “Woestijn beige garen – verf en een kam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s