Klein beetje magie met Catona

Hoi Allemaal!

Morgen viert een lief vriendinnetje van onze dochter haar 10e verjaardag! Haar pap, mam en grote zus pakken goed uit. Tien jaar moet gevierd worden. Er is een gymzaal afgehuurd, haren, nagels, make-up en heel veel beweging met als klap op de vuurpijl.. gezellig samen eten!

Wat heeft die meid van ons er zin in. Moeders ook, die komt lekker spieken. Gaat lekker foto’s en filmpjes maken en een leuke compilatie maken voor de jarige jet! Echter.. toen onze tut haar verjaardag vierde had de moeder van haar vriendinnetje een heel leuk kadootjes voor haar gemaakt. Een lachende drol! In diamond paint. Jullie begrijpen.. schot in de roos. Prijkt op haar bureautje… dan kan ik “ZEI DE GEK” natuurlijk niet achterblijven.

Al enige tijd wil ik een T-shirt maken voor onze dochter en mijzelf. Maar het komt er maar niet van.. Teveel ander leuks. Vandaag moest het er toch van komen voor haar lieve dinnetje.

Wat heb je nodig:

 • T-shirt wit verkrijgbaar bij de Zeeman
 • Wit bakpapier  verkrijgbaar bij de Jumbo
 • Transfer papier van bv de Hema/Action heeft het ook
 • Een schaar
 • Een naald
 • Verschillende kleurtjes haak garen, ik gebruikte de bonbonnetjes CATONA van Scheepjes (je kunt alle soorten garen gebruiken die je in huis hebt)
 • Een gebaksvorkje
 • Vector vrij bestand, eenvoudig te vinden GRATIS op Kisspng
 • Powerpoint (Microsoft)
 • Programma CANVA, kun je je gratis voor aanmelden en dan kan je zoveel leuke dingen maken maar ook veel mooie lettertypen om iets moois te kunnen maken
 • Printer
 • Wat tijd
vuur en liefde (4)
Deze druk je in spiegelbeeld af op het transferpapier. Dan komt de afbeelding met tekst zo op je shirt.

 

Via Kisspng.com toets je in het Engels je zoekvraag in. In ons geval is het meidje dol op eenhoorns. Dus Unicorn was mijn zoekwoord.  Ik vond een leuke zwarte met sterren. Deze heb ik als png. bestand op mijn pc gedownload. Dit bestand upload je naar Canva. In dit programma kun je de tekst in veel lettertypes maken en combineren met je afbeelding. In Powerpoint heb ik het in spiegelbeeld gezet en nogmaals de achtergrond verwijderd.

Transferpapier in de printer, printen in spiegelbeeld en uitknippen. Instructies volgen op de verpakking van het transfer papier. Opstrijken met Wit bakpapier. Half uur laten afkoelen.

38340082_01_001_02
Er zijn veel soorten transfer papier welke jij gebruikt is persoonlijk. Goedkoop is vaak duurkoop!

Met een gebaksvorkje heb ik kleine tassels gemaakt! Met een naald heb ik ze vastgezet in de vorm van een hartje rond de afbeelding. En binnen 2,5 uur (als je alle benodigdheden in huis hebt) is je gepersonaliseerde kadootje klaar. A one of a kind.

Ik heb CATONA bolletjes van Scheepjes gebruikt. Deze bonbonnetjes heb ik in alle kleuren. Dus het is niet zo moeilijk om alle geschikte kleuren bij elkaar te zoeken. In dit geval verschillende 6af020fb-920d-4f5b-9b3c-6e4cca1025ea.jpgkleuren roze.. Het meisje is DOL op ROZE…  CATONA bolletjes moet je gewoon in huis hebben. Zoveel kleuren en voor alles goed te gebruiken… Ik kan ze niet meer missen!

Het maken van de tasseltjes kost even tijd. Ik draaide het garen 14 keer rond het vorkje. Liet het op de vork zitten en haalde een stukje garen van dezelfde kleur. Maakte een dubbele knoop. Daarna met de naald vastzetten.

Na ongeveer 2,5-3 uur is het gepersonaliseerde project klaar!

84ff9a40-d99b-4ac0-83e1-b8e76d60c464.jpg
65a8d475-26ce-4ba2-91b9-b41665798818