Joke’s Winterse Winterboek

Hoi Allemaal,

Joke heeft in korte tijd twee boeken uitgegeven via Uitgeverij Scheepjes. Over haar babyboek heb ik enige tijd geleden een blog geschreven. Nu is het tijd voor haar winterse winterboek :”Haak je warm”. Joke straalt op de cover… lekker voor een baal stro… dan wordt je vanzelf nieuwsgierig wat ze allemaal weer bedacht heeft.

Joke heeft een eigen “specifieke” stijl.. Ik volg haar al jaren via haar blog Lossen & Vasten en via Facebook. Haar patronen zijn anders, a la Joke. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Ik ben niet kapot van al haar creaties, maar ja niet alles kan je smaak zijn.. toch? In dit boek heb ik absoluut wel een paar super favo’s die ik zeker voor de volgende winter ga haken.. niet alleen voor mijzelf maar ook voor een aantal familieleden.

Zodra je het boek openslaat heeft ze een mooi klein stukje voor haar broer geschreven. Je krijgt een heel klein kijkje in haar persoonlijke leven. Het raakt je.

Wat ik vooral leuk vond is het herontdekken van de BEENWARMERS. Het brengt mij terug naar mijn eigen jeugd. In de jaren tachtig hadden wij ze in alle kleuren en soorten. Joke heeft een paar leuke patronen in haar boek staan. Ik denk dan direct, ik maak ze in de felle kleuren van de jaren 80! Joke sjappoo ik vind het een super leuk idee!

Velen van jullie hoef ik niet uit te leggen hoe goed de boeken van uitgeverij Scheepjes en de auteurs zijn opgebouwd. Alles wordt altijd herhaald. De steken, de steken uitleg. Joke heeft in dit boek een behoorlijke variatie aan steken gebruikt. Het haken van de verschillende projecten zal zeker niet gaan vervelen ;-).

Wat ik vooral waardeer is dat de uitgeverij erg dichtbij de auteur blijft. Je herkend zo de eigen stijl van Joke. Eenvoudig en vol natuur. Geen schmück. Dat zie je terug in het hele boek. Zo hoort het. . een uitgeverij die de auteurs niet dwingt een bepaalde stijl of structuur aan te houden. Zo belangrijk en mijns inziens ook goed voor de creativiteit van de auteur.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de volgende ontwerpen uit haar boek:

  • HOLLANDS BONT – IJSPEGELTJES – RITSENDE RITSEN

Joke heeft weer een heel leuk haakboek neergezet. Erg knap om 2 boeken achter elkaar uit te geven. Dat is lef hebben!

Joke heeft alleen maar garens gebruikt van Scheepjes.. logisch ook… voordeel alle kleurcombinaties uit het boek kun je probleemloos bij de verschillende webshops en winkels aanschaffen. Het kleurscala van Scheepjes is enorm uitgebreid… Wil je voor jezelf een andere kleurcombinatie .. de keuze is enorm.

Wil je meer zien van de hand van Joke ter Veldhuis, via de volgende kanalen is zij te vinden

Facebook Lossen & Vasten

Instagram Lossen & Vasten

www Lossen & Vasten

Informatie over haar boeken kun je vinden via Uitgeverij Scheepjes