Crochet·free pattern·Garen·Kleding·Trui

Mijn Valentina trui met Angelina garen

Hoi Allemaal,

Achteraf ben ik blij met mijn mislukte Valentina trui. Haar noem ik nu Adeline.. na het garen wat ik hiervoor gebruikt heb. Toch wilde ik mijn VALENTINA trui. Deze trui is ineens wel goed gelukt. Het heeft wel even tijd gekost

Ook voor deze trui koos ik weer voor een garen van Lammy Yarns. In dit geval heb ik vooral naar de prijs gekeken. De afgelopen periode aardig wat wolletjes gekocht. Na driftig zoeken naar en geschikt wolletje kwam ik uit op ANGELINA!

Lammy Angelina is een garen wat bestaat uit :

  • 100 g – 550 m
  • 80% acryl, 10% mohair, 10% wol
  • naalddikte 3 – 4

De prijs was ook erg fijn omdat het garen op verschillende webshops in de aanbieding is! Voor een paar euro was ik klaar. Je krijgt waar voor je geld. Het aantal loopmeters op 1 bol is enorm! Dus met 2 bollen kan ik uit de voeten!

Valentina kantsteken recht ipv
uitlopend

Dit garen werkt prettig, ligt fijn in de hand, voelt aangenaam. Na een paar toeren ga je echt al zien hoe je voorpand of achterpand wordt. Ik heb het patroon exact aangehouden. Het garen is geschikt voor naald 3,5 – 4. Ik heb met naald 3,5 gehaakt. Het project heeft lang geduurd ivm handkwetsuur. Iedere dag een paar toertjes sinds februari. Afgelopen week meer kunnen ivm een weekje verlof.

De mouw in het patroon is uitlopend. Dat vond ik niet mooi bij mezelf. Door iets aan passen is de de trui helemaal naar mijn zin. Het patroon kun je met een blote rug en gesloten pand haken. Heb gekozen voor een gesloten pand. Ik heb al een aantal truien gemaakt met een blote rug.

De trui zit fantastisch lekker! Zo zacht en fluffy! Niet te koud en niet te warm. Fijn gecombineerd met een legerprint jogger en lichte sneakers. Maar ook mooi te combineren op een nette broek of spijkerbroek. De kleur is ook supermooi.

kleine popcorn steek in de hals

Garen heeft 1 klein nadeel, is niet of nauwelijks uit te halen bij een fout. Vaak kom je daar net te laat achter en dan raad ik het af om het uit elkaar te halen. Heb ik ook niet gedaan. Mijn ‘Missers” zag ik altijd net te laat. Een leek ziet ze niet. De expert wel. Maar dat maakt niet uit. met een handblessure zoiets fixen .. ik ben blij!

Greetz Peg

2 Webshops waar de Angelina in de sale is zijn:

  1. De BREIBAR – DIRECT LINK NAAR HET GAREN (OOK VERLOOP) KLIK HIER
  2. ZAANS GELUK – DIRECT LINK NAAR HET GAREN MET EEN GLITTER DRAADJE KLIK HIER

Verder is het garen op andere webshops ook verkrijgbaar maar tegen een normale prijs.. via de store locator op Lammy yarns – zie vorige blogbericht kunnen jullie adressen vinden van winkels waar het garen mogelijk verkrijgbaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s