Haken

Geen NEW AGE maar NOW Age

Hoi Allemaal,

Soms heb je een K weekend. Nou dat was in mijn geval. Mijn handen laten mij op dit moment in de steek. Ik denk gewoon overbelast. Werk. haken, telefoon, huishouden. Die twee magische lichaamsdelen krijgen te weinig rust. Dus naast mijn werk gun ik ze die rust ook meer dan ooit. De komende 6 weken geen fijn handwerk voor mij. Geen test projecten geen truien haken NIETS…. Zo vreemd, vooral wanneer je bijna altijd met een project in je favoriete hoekje van de bank zit.

De frustratie is groot want wat doe ik met AL DIE TIJD DIE IK OVER HEB? YUP, lezen, netflixen (gisteren heel Northern resque gekeken) en in etappes het huishouden… Magnesium olie smeren en masseren. Dit kan ik eigenlijk ook niet doen.. eigenwijs als ik ben schrijf ik deze blog ook zeer verantwoordelijk.. in etappes over de dag ….

Gistermiddag zat ik met mijn gefrustreerde ziel onder mijn arm op de bank. Ik hoorde iets zwaars op de grond ploffen. En daar wassie. Perfecte timing! Mijn humeur klaarde helemaal op. Kan dan wel niets met mijn handen doen maar er wel over lezen. NOW AGE magazine YARN van Scheepjes was binnen. Heerlijk.

Dit magazine is ge├»nspireerd op boeken van de schrijver Eckhart Tolle. De kracht van het NU en Een nieuwe aarde. (ken ze niet maar zal vast vol staan met inspiratie). De Thema’s van dit bookazine spelen een grote rol vandaag de dag. De onderwerpen in dit magazine zijn: 1. Het leven is een Festival – 2. Craften is mindfulness pur sang (ik noem dat mind emptyness ­čśë ) 3. Spiritualiteit uit zich op vele manieren. 4. Heb moeder aarde lief.

Lees het voorwoord het is zo de moeite waard. De Creative Director licht op een mooie manier toe hoe zij geïnspireerd is voor deze uitgave. Ik start altijd met het beginnen achter in het magazine. Eerst kijken en dan lezen.

zo leuk met het pofmouwtje

Dit magazine staat vol met mooie – persoonlijk “Hippie achtige” Patronen. Gelukkig kan ik overal doorheen kijken en mogelijkheden zien. Denk aan een hippie achtige top (zie foto). De gebreide top met pofmouw is uit dit magazine my ultimate favorite. Ik hou van deze stijl! De WALVIS (amigurumi) is ook GEWELDIG. De gebreide trui voor de kinderen met en hart en daarin de wereld OMG wat een “bewuste” trui ik weet zeker dat er veel kinderen zijn die tegen hun vader moeder buurvrouw oma of tante zeggen: “wil je dit voor mij maken?”.

met een rok of de top naaien aan een mooie stof tot jurk. Je staat zeker in de piepkijkert

Compliment aan de styliste/vormgeefster! Echt mooi samengesteld. Het magazine verveeld niet!

Wat ik vooral prettig vind om te lezen is dat het bedrijf serieus bezig is met DUURZAAMHEID. Ja ik weet het is een breed begrip. Echter….. hun denkwijze… hun filosofie.. ik word er blij van! Het resultaat zien wij terug in de garensoorten van Scheepjes. Het item waarin Job de Bondt aan het woord is is zeker de moeite waard. Het idee dat erg achter ieder typte garen een “productie filosofie” zit die natuur vriendelijk is en waarbij de gezondheid van de aarde in ogenschouw wordt genomen is voor mij absoluut een reden om de garens te blijven kopen. Verantwoord breien en haken.. dat wil men in deze tijd toch allemaal?

Greetz PEG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s