Crochet·Garen Review·Haakboek·Haken·Inspiratie·Kleding·Trui

Comfy sweater van Handmade Jolie

Hoi Allemaal,

Velen van jullie weten ik ben superdol op de haakstijl van Mariska van der Neut, ontwerpster achter HandmadeJolie.

Mariska showt in 2018 haar nieuwe patroon! Een trui tuniek wijd en op vele diverse manieren te stylen.

Een tijd geleden poste Mariska de Comfy Sweater! Deze werd op de Kreadoe 2018 geïntroduceerd (JA TOEN AL). Al die tijd heb ik het garen in huis en het patroon. Maar….. overgang ligt op de loer, sporten kon niet…. jullie begrijpen. DE KILO’s vlogen eraan eraf en eraan. Ik ben zo vaak opnieuw begonnen aan de trui (ivm maat) dat ik ‘m op een gegeven moment geparkeerd heb totdat ik weer een beetje “in shape” was.

Die tijd is een paar weken aangebroken. De knop ging om. Anders eten, meer bewegen. Ondanks dat het heeeeel langzaam gaat begint het vruchten af te werpen. Mijn mooie mand met bolletjes en patroon stonden nog steeds geduldig te wachten. Net als velen haaksters ben ik met iets teveel tegelijk bezig. Een herstart moest ik uitstellen…

Het vinden van het juiste garen was voor mij een aardige zoektocht. In eerste instantie wilde ik de ik mijn sweater met het garen van Durable haken. Ik hou ervan om het patroon te haken met het garen wat een ontwerpster gebruikt heeft of adviseerd. Dat geeft juist – in mijn beleving – de OEMPF aan het werk.

Gek als ik ben had ik de sneakers al gekocht (vintage groen). Ik wist dat ik de trui in het vintage groen wilde maken, Hoe gek ben je dat je een patroon ziet de sneakers koopt èn dan pas het garen erbij gaat zoek. Ja … ik … 😉

De groen tinten matchte net niet… Heb letterlijk met mijn sneaker bij het beeldscherm gezeten om te beoordelen welk merk wel de juiste tint voor bij mijn sneakers had. Kun je het je voorstellen eens sneaker bij een beeldscherm??

50 g – 110 m
60% katoen, 40% acryl
naalddikte 4 – 4½

Na een aardige zoektocht en goed garen vergelijken koos ik voor Lammy Hawaï. De kleur is perfect bij mijn sneakers. Materiaal verschild natuurlijk maar looplengte en naald komen overeen. De kleur won het! Het Lammy en Durable garen zijn vergelijkbaar in haakprestatie. Het haakt heerlijk. Lammy is iets stugger en voor deze trui een perfecte stoere uitstraling. Durable is zachter qua textuur.

Maar… ik heb deze trui NIET afgerond. Alle ALLE ……ALLE EER voor dit eindresultaat gaat naar Marjan Moerland! Zij is lid van Dutch Crochet Talent en wij zien de mooiste testcases in haakpatronen voorbij komen.

Hoe het kwam ik weet het niet meer maar via messenger waren we al enige tijd gezellig aan het chatten. De trui kwam ter sprake en Marjan bood aan om hem voor mij af te haken. Ik was oprecht blij. Wat een kado. Ik heb alles opgestuurd incl. een tuniek die mij goed past voor “de maat” – en als bedankje veel garens die ik nog niet gebruikt/aangeraakt had voor haar meegestuurd. Hoe kan je iemand goed bedanken.. met GAREN <3.

Marjan stuurde mij geregeld een update! Kon niet wachten. Ongelofelijk hoe snel zij kan haken. JIPPIE! De sneakers stonden al gepoetst klaar en de legging was geperst.. Want deze trui mocht ik eindelijk AAN & Showen. Ik ben helemaal leip van het model. Trui zit ZALIG. Lekker lang en wijd.. Perfect!

Hier kunnen jullie aardig zien hoe lang deze comfy sweater is…

Lieve Lieve Marjan zo ongelofelijk grote dank voor dit cadeau. Een blij ei hier.

Greetz Peg

__________________

Meer weten over Mariska van der Neut en haar patronen: Klik: Website Handmadejolie patronen

HandmadeJolie is ook te volgen op Instagram en Facebook

Wisten jullie ook dat in MEI haar eerste boek uitkomt? Meer informatie hierover is te vinden op de verschillende social kanalen

Daarnaast heeft Handmadejolie ook mooie patronen ontworpen voor diverse garen merken Oa Durable en Lammy Yarns, Lang Yarns, Borgo de Pazzi. Verder heeft zij ook in samenwerking met Durable 2 mooie agenda’s met haakpatronen ontworpen. Een haak designer om zeker te volgen.

Garens van Lammy Yarns kunt u vinden via deze link: Katoengarens

2 gedachten over “Comfy sweater van Handmade Jolie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s