Boekreview·Crochet·Haakboek·Haken

SPELLETJES HAKEN – MUST HAVE <3

Hoi Allemaal!

Zaterdag, 21 december ben ik naar Stolwijk afgereisd voor de boekpresentatie van Kimberley. Kim en ik zijn in de afgelopen jaren vriendinnen geworden. Dus je hebt het ervoor over om in de vroege ochtend een heel eind te tuffen! Wat een roteind naar Stolwijk of all places. Daar zit CuteDutch en daar werd haar boek presentatie gehouden. Bloednerveus was ze.. Zou het een succes worden? Komen er mensen? Vinden de mensen mijn boek leuk? Logische vragen voor een nieuwbakken auteur. Ik beloofde haar dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. De belofte die ik deed is – of course – zinloos! Hoe kan ik nu weten of haar boek in de smaak valt. Had wat voorproefjes gezien en was onder de indruk. Je moet het maar bedenken allemaal. Zij heeft dat gedaan!

Kimberley kan goed haar giecheltje houden! Ze vertelde dat ze met een groot project bezig was. Dat ze daar niet veel tijd voor had en dat ze zich een slag in de rondte moest haken. Ik vond het niet gepast om te vragen waarmee ze bezig was. Dus we face timede heel veel. Zij haken en ik haken. Ik kon iedere keer showen waar ik mee bezig was. Ik vroeg het niet aan haar. Wat was het gezellig iedere keer. Wat hebben we gelachen.

het garen pakket zonder de furry šŸ˜¦

Ze heeft gewoon een boek bij elkaar gehaakt in een tijdspanne van ZES weken vertelde ze mij achteraf. DAG EN NACHT heeft zij naast haar gezin en haar werk gehaakt! Dat is een PRESTATIE! Dat krijg de beste ontwerper of ontwerpster mijns inziens niet voor elkaar. Kimberley heeft het (inclusief testhaken) voor elkaar gekregen. De test haaksters verdienen ook en grote pluim. Zij hebben ook keihard door moeten haken

Nog vĆ³Ć³r de boekpresentatie kon starten waren er al veel bezoeksters! – waaronder ook een stel dames uit DEN HELDER – zij kwamen speciaal voor het boek. Zo blij voor haar. Ze heeft het meer dan verdiend. Zij heeft er knetter hard voor gewerkt en zij heeft er in die weken alles voor moeten laten! Na de welbekende handtekeningen, foto’s, films en knuffels – bestelde ik het pakket voor EZELTJE PRIKJE – en toog na een uur naar huis. Wat ik miste was een leuk woordje van de eigenaresse van CuteDutch. Een dankwoord. Mss heeft dit buiten beeld plaats gehad maar ik miste het en vond het jammer… Geen off. openingen voor zo’n gaaf boek.. een gemiste kans!

Het boek… wat wil je weten? Ik zal het kort samenvatten:

  • Duidelijke patronen – duidelijke instructies
  • Eindresultaten goed in beeld gebracht zodat je goed kan vergelijken met je eigen project
  • Superleuke foto’s met de zoon van Kimberley waarop je goed kan zien hoe leuk het ventje het vindt
  • Duidelijk spelregels per spelletje (best handig voor de oud Hollandse spellen šŸ˜‰ )
  • Zoals in ieder haakboek zijn alle steken duidelijk uitgelegd.
  • Alle benodigdheden staan bij het patroon vermeld.
  • Pakketten zijn per patroon online verkrijgbaar bij CuteDutch alsook de boeken!

Waar ik gruwelijk van baalde is dat het furry garen niet in het pakket zat en dat ik bij het einde echt een paar meters grijs garen tekort kwam. … Niet voor een gat gevangen.. was het wel zo opgelost. Ipv delen aan elkaar haken delen aan elkaar geborduurd. Het effect anders maar ik hoefde daardoor maar voor 1 poot en de kop een ander garen te gebruiken, godzijdank zie je dat niet dus daar ben ik blij om. Echter het effect is totaal anders .. Niet erg.. maar toch jammer… Alle toeren heb ik geteld heb geen toer te veel of te weinig. Ik haak niet los niet vast maar ertussen in.. daar kan het ook niet aan liggen… Maar BLIJ met het eindresultaat JA! Ik kan niet wachten om mijn nichtje en neefjes ermee te zien spelen.

De tussenstanden van mijn ezel appte ik Kim. Ze vond het leuk. Mijn ezel wijkt enigszins af van het patroon… Gewoon omdat het kan Ć²f gewoon door niet zo goed op te letten šŸ˜‰ dat laat ik in het midden haha. De kop heb ik anders op het lijf vastgezet en het hoofd heb ik iets langer gemaakt.. door het witte deel lager vast te zetten. Daar had ik gewoon zin in.. Een Kimberley original en een Peggy semi-original ;-).

Thuis ben ik direct gestart met het project. Hoopte dat ik het op tweede kerstdag onder de boom bij mijn schoonouders kon leggen . Helaas niet gelukt.. “Derde Kerstdag” heb ik nog een aantal uren zitten werken aan mijn ezel zodat ik mijn nichtje en neefjes met oud en nieuw blij kan maken. Onze dochter en haar vriendinnetje Indy hebben het OUD HOLLANDSE SPELLETJE getest en 100% goed gekeurd. Deze twee pre pubers.. rekende het goed en vonden het “LACHEN”. Kun je nagaan wat kleintjes ervan zullen vinden <3.

Ik heb niet twee dezelfde delen achtereen gehaakt. Eerst van ieder deel een stuk daarna de rest. Krijg je gelij een leuk beeld van wat het kan worden.

Greetz Peg

_____

het boek en of de pakketten zijn verkrijgbaar via deze link: CuteDutch

Volg Kimberley op FACEBOOK via deze link: JustKimberley

Een gedachte over “SPELLETJES HAKEN – MUST HAVE <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s