Crochet·free pattern·Garen·Haken·woonaccessoires

Krans van riet wordt krans met lontw

Hoi Allemaal,

Na een spannende week met een verrassende uitkomst begon ik weer “tot leven” te komen. Wat kan je lijf door stress op slot schieten. Na het verlossende telefoontje van mijn pa (geen uitzaaiingen) een flinke jank bui begon het zondag weer wat te kriebelen. Ik voelde mij pas echt bevrijdt toen ik vanmorgen wakker werd. Zo’n zin en behoefte om weer wat met mijn handen te doen. Klassieke muziek op Netflix aan een bak koffie en RUST. De kinderen zijn lekker naar school, manlief is mountainbiken..

Ik dook de zolderkast in op zoek naar de ene ACTION tas vol met rommeltjes. Ik moest, wist het zeker, nog twee rieten kransen hebben. Ik moest – dat wist ik meer dan zeker – Lammy Chunky Lontwol hebben. Zonder enige twijfel moest ik ook nog ledlampjes hebben! Ik vond nog kralen, tuin touw en houten balletjes. Enige wat mist is eucalyptus takken… dat is geen probleem om 12 uur gaat de bloemenwinkel open!

Een foto tutorial heb ik niet maar ik zal jullie stap voor stap uitleggen hoe ik deze krans gemaakt heb. Dit exemplaar komt aan de voordeur (vorig jaar een mega spijker in geramd… was mijn man ook zo blij mee šŸ˜‰ )

  1. Voor deze krans gebruikte ik twee bollen lontwol (ik heb over)
  2. Ik om haakte de rieten krans met naald 12
  3. Daarna haakte ik een toer halve vasten.
  4. Aan het einde hield ik twee strengen over die ik om elkaar een draaide voor de hanglus
  5. Ik heb de led lampjes helemaal uit elkaar gehaald dan hou je 10 draden met lampjes over
  6. Voor het inrijgen heb ik 3 AA batterijen in het bakje gedaan zodat ik met de lampjes aan kon zien waar het licht reeg
  7. Links heb ik 5 draden ingeregen om en om. voor achter onder
  8. Rechts heb ik 5 draden ingeregen met een haaknaald 5 om en om, voor en achter zodat de lampjes aan de voorzijde goed te zien zijn. Hier heb je ook echt je vingers bij nodig.. De naald en de draad lampjes willen graag in het lontwol blijven haken. dus eerst met je vingen een goede ruimte maken om de draad door te trekken.
  9. De eucalyptus takken heb ik met tuin touw vastgemaakt aan de krans. een paar houten kralen erin en een kerstbal voila!

In totaal ben ik met het om haken – het inrijgen van de lampjes en het opleuken van de krans 2 uur bezig geweest.

zo ziet de krans eruit tijdens het inrijgen van de lampjes
Detail foto van ingeregen led lampjes (natuurlijk ACTION)

Na mijn (helaas) huishoudelijke verplichtingen kon ik eindelijk naar de bloemenwinkel voor mijn eucalyptus takken. Die krengen zijn knetterduur! Daar kan ik echt wel een paar bollen garen voor shoppen. Wilde persĆ© eucalyptus dat ruikt zo lekker. Ging dus wel overstag. Heb t thuis maar niet verteld. Jullie ook niet doen hoor šŸ˜‰ !

Thuis heb ik de takken geknipt en met tuin touw om de krans gedraaid en vastgeknoopt. Daarna een kanten lintje met houten kralen erin verwerkt.

Nu hangt mijn freubel mooi aan de voordeur! Mijn ouders kwamen gezellig eten en moeders vond het een subtiele en elegante krans! BAM, ineens ben je weer een klein meisje. Blij met het compliment van je lieve moedertje!

Greetz Peg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s