Haken·Inspiratie·woonaccessoires

Chunky Krans

Hoi allemaal,

Wanneer ik moe ben moet ik even wat met mijn handen doen. Even loskomen van de dag. Gisteren was echt zo’n dag. Ik was klaar met alles en iedereen. Zo moe. Haken – breien of iets anders met mijn handen doen zorgt dan voor ontspanning en rust. Dit is algemeen bekend. Het is gewoon waar. Het is dan net of de mist verdwijnt en je nadien alles weer helder ziet en je bent ontspannen.

Koos ervoor om een lont wollen krans te maken voor aan de muur. Mijn vorige heb ik klaarliggen voor mijn schoonzusje omdat ze er helemaal weg van is. Ik vind het niet erg om een nieuwe te maken. Ik belde mijn vriendin Kimberley via de facetime. Doen we vaker. Samen haken en kletsen. Zo gezellig. Ik vertelde mij wat ik ging doen en zij was ook lekker aan het freubelen. Ondertussen lieten we elkaar een paar tussenstanden zien.

Voor deze krans koos ik voor lontwol van Lammy Yarns. In de afgelopen weken heb ik al een paar kransen gemaakt van lontwol maar was benieuwd hoe het zou werken wanneer ik een andere lontwol zou gebruiken. Iedere lontwol werkt en voelt anders. Dit het te maken met de bewerking van de wol. De Chunky van Lammy werkt hetzelfde maar voelt anders. Voor mijn krans gebruikte ik de onderstaande kleuren. Deze komen terug in ons interieur. Het is altijd een verrassing hoe grijs garen met verlichting uitkomt op een wand (wit in ons geval) .

Voor mijn krans gebruikte ik een ring van de Action. Deze waren (sorry) verkrijgbaar in een pak van 3 (verschillende diameters) bij de kerstspullen. Ik gebruikte diameter 24 cm. Haaknaald 20 en omhaakte mijn ring met vasten. Ik heb naar binnen geminderd en haakte 4 toeren. Voor het omhaken had ik een bol lontwol nodig. Iedere bol bevat ongeveer 32 meter. ik heb in de gaten led lampjes gezigzagt.

Daarna heb ik in de twee kleuren een hoeveelheid stukken lontwol geknipt van ongeveer 15 cm per stuk. deze heb ik met haaknaald 10 geknoopt in het om haakte werk van de ring.

Ik heb op de beurs een houten naald gekocht en dat werkt prettig.

Wanneer je de stukken lontwol door de omhaakte lontwol knoopt ziet je werk er gewoon idioot uit en denk je echt waar ben ik aan begonnen en wat MOET DIT WORDEN..

Het komt goed! Wanneer je voldoende stukjes lontwol hebt geknoopt (met de hand of met je haaknaald( dan ga je stukje voor stukje de lontwol uit elkaar trekken. dit neemt het meeste van je tijd in beslag.

Voordat het naar mijn zin is duurt het wel een paar sessie plukken en trekken. Mogelijk dat ik vandaag de krans weer van de muur pak om nog een rondje te gaan plukken.

Op het moment dat jij aan de lonwol gaat plukken ga je het effect zien. De twee kleuren kon ik lekker een beetje met elkaar vermengen en ondertussen lette ik goed op of het licht van de ledlampjes goed zichtbaar was.

Leg je krans een paar keer met lampjes aan tegen de muur zodat je kunt zien of het naar je zin is. Grijs met lampjes “licht” heel anders op. Dan weet je direct of je nog meer moet plukken en trekken om een mooi resultaat te krijgen.

Na een aantal keren kijken hoe mijn krans eruit zag tegen de wand – het ziet er altijd heel anders uit als je op je tafel aan de krans aan het plukken bent – plukte ik nog een aantal sessies verder. Ik vergat de tijd, de vermoeidheid en mijn hoofd was leeg.. Na een paar uurtjes keutelen was ik voor dat moment tevreden.

De lontwol is gewillig en werkt lekker. Is niet stug. Een goed naald werkt natuurlijk ook mee. Soms had ik een soort van klit maar dat was snel met wat hand en vliegwerk opgelost. Op de foto’s kun je goed zien wat het effect is van grijs garen met lampjes. Zal net zolang blijven plukken tot het effect van de kleur grijs icm met de verlichting minder donker op de wand oogt. jJe ziet dat het effect op de muur zonder lampjes als erg anders oogt. Hoopt dat jullie het leuk vinden!

Het is een leuk en eenvoudig project. In een paar uurtjes klaar met een leuk effect. Een krans past op iedere plek in je huis.

Benieuwd wat jullie ervan vinden!

Greetz Peg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s