Haken

Een tas voor verhalen

Hoi Allemaal,

Het was een hele toer. Na meer dan een uur rijden was ik in Hilvarenbeek voor een bak koffie bij Nathalie en HervĂ©. Zij zijn met hun medewerkers de drijvende kracht achter Lammy Yarns. Het is niet de eerste keer dat ik bij hen op visite ben. Ik was erg benieuwd naar hun nieuwe kleuren en garens. Ze vinden het zo leuk wanneer mensen hen komen bezoeken zodat ze met trots hun nieuwe producten kunnen showen. Ik had alle foto’s en informatie al gezien via hun nieuwsbrief maar wilde alles toch live bewonderen.

Het was gezellig om beiden weer te zien. onder het genot van een echt ouderwets bakkie koffie zat ik lekker aan tafel al het nieuws te bewonderen wat zij in productie hebben genomen. Ik voel me echt een bevoorrecht mens dat ik de mogelijkheid krijg de garenbedrijven te bezoeken en veel leuke interessante dingen te horen. De kleuren die ik online gezien had via de nieuwsbrief zijn net zo mooi in het echt als op de pc.. In de ruimte rekken vol gehaakte en gebreide items. Gemaakt met garen die al in hun assortiment vinden maar ook met hun nieuwste garens. Werd hebberig en wilde echt wel een paar leukerds mee naar huis nemen.

Het vest wat bij mij in het oog sprong was een vest wat gemaakt is met hun Highland 8 garen. Zo mooi ! Blijkt dat ik niet zo heel erg goed op de hoogte was… er zijn 3 varianten qua diktes de 8 -10 – 12.

Op dit moment ben ik bezig met het tunisch haken van een vest met hun Highland 8 garen in het ijsblauw. Grappig is dat ik de het garen verwerkt op mijn tunische haaknaald 15! Nathalie vroeg mij foto’s te sturen zodat ze een beeld krijgt wat ik aan het maken ben (moet ik nog doen 😉 Maar wanneer het vest hier rechts zie dan krijg ik toch echt zin om hierna nog een extra warm wintervest te maken.

Wat ik ook nog niet wist…. best jammer …. zo leer je iedere keer iets bij is dat zij voor haken en breien patroonboeken uitbrengen waarin je goed kan zien wat het resultaat is van een haak of brei project. Je kunt ze doorbladeren op hun site. Best handig toch… LINK vindt je hier: ONLINE PATROONBOEKEN.

Heb ze beloofd dat ik thuis rustig eens ging bladeren in hun magazines. Eigenlijk hoefde dat niet 😉 alles in hun Showroom al “live” gezien. Vond toch wel een aantal items die op mijn te doen lijstje zijn bijgeschreven waaronder het kleed van de foto.

Verder hadden zij mijn kransen van lont wol gezien. Deze heb ik gemaakt van een ander merk garen en ze vonden het toch wel een goed idee dat ik er ook eentje met hun garen ging uitproberen! Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik ken hun Chunky garen ik heb er twee jaar geleden een enorm kleed van gemaakt met de hand brei techniek.

Van het Chunky garen zijn ook een paar heel mooie kleuren beschikbaar. Ik koos voor twee kleuren die ik veel in mijn eigen woonkamer terugzie! Grijs en beige…. Heb al helemaal in mijn hoofd hoe deze krans van lont wol met lampjes gaat worden. Hierover later meer….

Niet veel later moest Hervé weer aan de bak, zijn telefoon bleef maar gaan, ongelofelijk! Nathalie nam mij onder haar hoede en wij reden naar de fotograaf. Ze moest wat garen afgeven voor een project. Hierna werd ik verrast met een lunch bij haar thuis. Ik ontmoette haar partner en haar knappe dochter. Wat een verrassende middag werd het. Zal mij nog lang bijblijven. Dank je wel Nathalie en Stefan voor de warme ontvangst en het heerlijke eten! Dank voor de inspiratie die ik heb opgedaan en de gezellige rondleiding weer. Dank voor de bollen wol! Ik reed naar huis met een tas vol verhalen.

Greetz Peg

Alle berichten weergeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s