Brei naalden·breien

Vreemd gaan is vreemd

Hoi Allemaal,

Waar ben ik aan begonnen. Spoor ik wel. Moet ik dit wel doen? .. Werken met twee naalden in plaats van 1. Het voelt zo als vreemdgaan! Ik bedrieg mijn haaknaalden. Voel me zo schuldig.. aan de andere kant zo opgelaten! IETS NIEUWS -EEN NIEUWE UITDAGING is zoooo spannend. ALTHANS VOOR MIJ. Ik heb bewondering voor iedereen die beide technieken onder de knie heeft… Haken en breien. Riep al zo lang. Ik kan niet breien, ik krijg het niet voor elkaar. Met gewoon ordinaire ouderwetse breinaalden (gewoon houten van de Zeeman) moet het me lukken… HOOP IK.

Zat ik in mijn hoekje op de bank… filmpjes te kijken hoe ik kon opzetten. Want opzetten via de vinger werd een zooitje ongeregeld. Het moet wel netjes… na 4 pogingen had ik het opzetten onder de knie.. maar sjezus wat werd mijn eerste toer LELIJK. Kleuterwerk serieus. GEEN gezicht. Geïrriteerd begon ik met poging 1 t/m 5. Na de laatste poging was ik er klaar mee. Had de neiging om de naalden door de kamer te gooien. Wilde mijn nieuwe niet gelijk vernielen dus telde tot tien en bedacht een andere oplossing. Technisch ben ik niet onderlegd, creatieve oplossingen bedenken kan ik wel. Puur om mijn technische onkunde te omzeilen. Het LUKTE!

Trots als een klein meisje appte ik mijn LEFBABE Joëlle.. Moet je zien.. ik stuurde foto’s en ze vroeg direct hoe ik dit voor elkaar gekregen had… Nou dat is heel eenvoudig.. maar zij vond het gewoon slim van me. Ik begon in mijn hoekje te gloeien. M’n eerste technische hoogstandje tijdens mijn eerste brei poging! Het moet niet gekker worden!

Natuurlijk moest ik een paar keer opnieuw beginnen. Ik ben een paar keer een steek vergeten. Dus uithalen. Goed voor de oefening. Mijn frustratie totaal vergeten begon ik aan de zoveelste poging. We zijn een paar toertjes verder maar ik wilde graag met jullie delen hoe ik de gehaakte boord gelijk op mijn breinaald heb gezet! Ik hoop dat jullie er ook iets aan hebben!

Ik ga vrolijk verder en zal later een blog schijven wat ik aan het maken ben voor de eerste keer. Ja ben zo iemand die zichzelf gelijk in het diepe stort.. Maar wel met de basis. En mogelijk zal het daarbij blijven. Misschien blijft het bij de eerste poging. Misschien smaakt het naar meer. Geen idee…

Greetz Peg

Een gedachte over “Vreemd gaan is vreemd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s