Haken

Heerlijke seizoens-vesten! Boek review Vesten Haken auteur Saskia Laan

Hoi Allemaal,

Een paar weken geleden mochten wij van de uitgeverij van Vesten Haken van Saskia Laan twee exemplaren weggegeven op onze Groep Dutch Crochet Talent. De gelukkigen hebben inmiddels het boek ontvangen en afgelopen weekend ben ik eens rustig gaan zitten voor het boek. Ik was gezellig bij Joelle (vriendin en mede beheerster DCT) op de thee dus we hebben samen het boek bewonderd en bestudeerd.

Onder het genot van thee en speculaas namen we zetel op de bank onder een zelf gehaakt kleedje.. en doken we samen het boek in… Onze dochters zaten ons aan te kijken of we ons goedwies kapot hadden. Maar zijn wij samen dan zijn we weird. haha.

Saskia Laan is een ontwerpster met een gevestigde status. Ze ontwerpt smaakvolle kleding. Haar boek is hier een bewijs van! Een echte kleurexplosie! De fotograaf is haar of zijn opdracht goed begrepen. Deze maakte mooie sfeerfoto’s waardoor wij zin kregen om te shoppen en te starten. Saskia heeft voor iedere maand van het jaar een vest ontworpen. Erg leuk. Wij vermoeden dat wij het druk krijgen. Dus lekkere vesten voor ieder seizoen!

Het boek is een plezier voor iedere haakster. De patronen zijn heel goed uitgelegd, de diagrammen zijn duidelijk en goed te volgen. En voor mij als niet technisch haaksters is dat heel fijn. Een leuk weetje is is dat Saskai 20 km garen heeft gebruikt voor alle vesten in het boek. Dat is toch een aardig eindje haken ! Wauw!

Bij ieder patroon wordt vermeld welk garen er is gebruikt! Heel handig… De kleurentypes worden ook goed toegelicht wat leuk is is dat ze benoemd dat je kleding en kleuren moet dragen die het mooiste in jou naar boven halen. Dat is zo waar!

Ik ben een tonsurton meisje en Joëlle is meer een lefbabe.. Ik ben echt wel voorzichtig. Ik zou de de vesten in effen tinten haken of bv twee kleuren of meer kleuren die dicht bij elkaar matchen. Jo die gaat met de kleuren spelen net als Saskia.de kleurkeuzes zijn leuk creatief. Met dit boek in de handen beginnen jouw vingers te jeuken en je wilt gelijk aan een van de patronen beginnen.

Saskia heeft voor haar projecten gewerkt met het garen van Lang Yarns. Alle garens zijn terug te vinden op hun website . Deze winter gaan wij zeker een vest maken voor het voorjaar! Dit boek is voor ons een absolute ja.

Lieve groetjes vanonder ons gehaakte deken, met onze kopt thee en chocolade!

Joëlle en Peggy

Volg Saskia Laan op FB Instagram en WWW

Wil je meer weten over de uitgaves van haakboeken of andere boeken van Luitingh Sijthof klik hier https://www.facebook.com/profile.php?id=100004834575499

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s