Boekreview·De Bondt BV·Haakboek·Scheepjes UItgeverij·Tunisch haken·Tunisch Jacquard haken·woonaccessoires

Boekreview: Tunisch haken auteur Kristel Salgarollo

Hoi Allemaal,

Soms wordt je verwend, heel onverwacht. Fijn wanneer vriendinnen je kennen! Na een paar dagen lekker klussen bij vrienden kreeg ik als bedankje een nieuw haakboek. WAT NAAR ZEG ;-). Ik moet jullie bekennen dat ik er nog weinig van gehoord had. Verrast door het cadeautje heb ik de afgelopen avonden heerlijk door m’n nieuwe aanwinst zitten bladeren! Ik had nog nooit gehoord van Kristel Salgarollo en mijn nieuwschierigheid was geboren. Wie is deze vrouw?

Kristel is Belgische, met een enorme handwerk achtergrond! Moeder van 3 zonen en getrouwd. Zij heeft haar eigen handwerkatelier gehad (verkocht) maar geeft er nog steeds workshops. Ze heeft een vaste groep test haaksters waarop zij alle nieuwe steken en technieken test. Met wie zij de teksten bespreekt en waar nodig uit breid.

Dit is haar 1e Nederlandse boek. Maar Kristel heeft al meedere boeken in het Frans uitgegeven. Zij heeft inmiddels 8 titels bij Les Editions de Saxe . De Franse uitgeverij waar zij vast voor werkt. Haar 9de boek bij hen komt eind deze maand uit en zij is bezig met haar 10de. Haar 1ste haakboek is vertaald in 8 talen! Zij organiseert 1x per maand een grote handwerk dag. Een soort inloopatelier waar verschillende technieken aan bod komen. Kristel geeft vooral workshops in Wallonië en Frankrijk .

In haar eerste boek wordt tunisch haken goed uitgelegd, worden tunische haaksteken toegelicht. Wat absoluut waar is is dat Tunisch haken ergens tussen HAKEN en BREIEN in zit. Dus letterlijk voor ieder wat wils. Bij de tunische techniek werk je altijd aan de goede zijde van je project. In haar boek licht zij een aantal tunische haaksteken toe. Mijn favorieten direct… de Rechtse tunische steek – de tunische gerstekorrel , de tunische boordsteek – haar fantasie steken (echt vet gaaf) en ga zo maar door. Bij mij ging mijn brein richting een kussensloop, een plaid, een bankhanger voor de afstand bedieningen. Je wordt verrast door de variaties aan steken die in haar boek gebruikt worden. Ze kunnen jouw handwerk een leuke twist geven!

Hieronder een paar “afbeeldingen” uit haar boek.

Wat ik ook leuk vond om te zien zijn de meerkleurig tunische haaksteken. Hierdoor krijgen de de steken die zij in het boek gebruikt een andere effect. Ook wordt erg uitgebreid de stroken en de blokjes toegelicht. Meerderen en minderen wordt goed en uitgebreid onder de aandacht gebracht.

In haar boek vindt je verschillende pannenlappen (niet mijn favoriet – maar wie ben ik) ik ben meer van de woonaccessoires. Het babydekentje is echt heel heel leuk en de kleuren die gebruikt zijn zijn super! In het boek staan ook siersteken meerkleurig, ook iets wat ik echt wel wil gaan uitproberen. De plaids in het boek zijn meerkleurig – ik hou meer van ton sur ton en kijk daar doorheen, waardoor het een interessant item wordt om te maken.

In het kort komt ook Tunisch Jaquard aan bod met tel-tekeningen, ook deze kussen zijn in het boek meerkleurig… Je kunt heerlijk met meer of twee kleuren spelen.

Greetz Peg,

Meer informatie over de uitgegeven boeken van Uitgeverij Scheepjes BV …. klik HIER

VOETNOOT: Er zijn veel haakboeken op de markt ook tunische haakboeken…. een boek aanschaffen is persoonlijk. Ik zou naar de betere boekhandel gaan om eerst in een boek te bladeren om te beoordelen of je hieruit ook daadwerkelijk projecten gaat haken. In het geval van dit boek ga ik mij zeker wagen aan de meer kleurige kussens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s