Amigurumi·Boekreview·Crochet·Haakboek·Haken·Inspiratie

Gruwelijk GRAPPIG nieuw haakboek!

Hoi Allemaal,

Na een dag hard werken kwam ik intens moe thuis. Vrienden van ons zijn aan het verhuizen en we gingen natuurlijk helpen. Na een dat poetsen poetsen en poetsen (door mijn rug gegaan ook nog moest ik ook nog koken. Ik was gewoon kats sjagrijnig. Niet te genieten zeg maar.. Gewoon helemaal de pé erin. Dus dat. Twee kids die zitten te drammen wat we gaan eten. Het enige wat ik wilde was mijn zweet sneakers uit trekken en DOUCHEN!

Na m’n turbo douche stoof ik naar beneden om de boodschappen te halen voor het avond eten . De moed zonk me in de schoenen…. toen zag ik ineens een grote enveloppe liggen.. Ik dacht nog ” Ik heb niets besteld… ” Nieuwsgierig opende ik de enveloppe….. VERREK dat is WAAR….. het laatste nieuwste en ik denk meest grappigste boek op dit moment GRUWELIJKE GRAPPIGE GADGETS HAKEN.. hij was eindelijk in da house! Whoehoe.. Ik was plotsklaps mijn k humeur kwijt.

Mijn nieuwe aanwinst op de vaste plek op de bank gelegd en met nieuw gevonden energie eerst gedaan wat ik moest doen! Met een bak koffie in mijn hand. Een kruik in mijn rug (ondanks het warme weer …) begon ik heerlijk te bladeren. Op de over van het boek kun je goed zien wat voor een ontwerpen er in het boek te vinden zijn. Vind ik wel prettig.

Over het boek: Er is echt heel goed nagedacht over de vormgeving. Een duidelijke hand van een man, de patronen zijn duidelijk mannelijk. Ik hou ervan. Patronen van ontwerpende mannen zijn altijd anders! De uitgever is Luitingh-Sijthoff BV, je kunt duidelijk zien dat auteur en uitgever vaker hebben samengewerkt. Het boek is goed opgebouwd. De patronen zijn helder uitgeschreven. De patronen worden met een leuk figuurtje in de inhoudsopgave geïntroduceerd. Natuurlijk worden – zoals in ieder haakboek – de basis steken van het haken door middel van foto’s en tekst uitgelegd. Echter in het boek van DenDennis wordt er overal uitgebreid bij stil gestaan, dat was voor mij een verrassing, maar ook fijn.

In het boek wordt gebruikt gemaakt van de Kumihimo schijf techniek. In het boek wordt ook hier uitgebreid bij stil gestaan. Een nieuwe techniek die ik ga uitproberen. Had er nog niet van gehoord. Verder kun je in het boek nog extra uitleg en tips vinden waardoor jij een eigen twist aan je creaties kan toevoegen.

Ieder patroon begint met wat je nodig hebt! Goed geïllustreerd met animatie en foto’s.

Het leukste vind ik altijd het dankwoord. In het boek van DenDennis is dat op de laatste pagina’s. Deze lees ik altijd als eerste. Krijg er altijd een warm hart van. DenDennis bedankt iedereen die meegewerkt heeft aan het boek op een leuke luchtige dankbare wijze. Echt helemaal op zijn Dennis’.

Alle patronen zijn gehaakt en gemaakt met Durable Coral garen. Ik ken het garen en het werkt zo prettig. Echt supergeschikt voor de patronen uit dit geinige boek. Ik heb absoluut een paar favoriete waar ik mij in de komende weken aan ga wagen: 1) de luiaard – 2) de eenhoorn – 3) de flamingo – 4) het konijn.

Wat ik vooral prettig vind is dat ik nu in een korte tijd leuke grappige kleine verjaardagscadeautjes of attenties kan maken voor anderen. Ze zijn leuk en ludiek. Anders en Fris. De lijnen van de patronen zijn recht en strak.

Dennis heeft weer een pracht exemplaar de wereld in geslingerd. Een exemplaar om trots op te zijn. Ook mede dankzij de hulp van velen. Heerlijk wanneer je een goede vaste groep hebt. Dat kan niet anders dan een hele geruststelling zijn. Ook complimenten voor hen!

Greetz Peg

_____

Het nieuwste boek is verkrijgbaar via de erkende boekhandel maar ook via de webshop van DENDENNIS zelf.

Meer weten over welke type boeken zijn UITGEVER Luitingh & Sijthof uitgeven klik dan HIER:

Meer informatie vinden over het gebruikte garen van Durable Coral klik dan HIER:

Vindt je het leuk om DenDennis de uitgever en Durable te volgen… klik op de oranje link op de naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s