Haken

Interview met DenDennis!

Hoi Allemaal,

We starten met een reeks interviews met bekende haakontwerpsters en haakontwerpers. DenDennis bijt het spits af!

We hopen dat jullie dit leuk vinden. Ga ook naar Facebook Dutch Crochet Talent voor een geweldige Give Away van zijn NIEUWSTE BOEK!

Lees het interview goed want het antwoord is hierin te vinden.

Ism DenDennis en zijn uitgever mogen wij…. kijk op DutchCrochetTalent en doe mee!

Je haakt al lang… Je kent ontzettend veel mensen in haakland.  Wij weten ook dat je iedereen leuk en lief vindt. Wie is jouw Haak bestie en wie in haakland springen er echt voor jou uit?

Hihi… wel grappig dat ik nu eindelijk “lang haak” Toen mijn eerste haakboek uitkwam haakte ik nog maar een jaartje en stond iedereen er steeds verbaasd over dat ik pas zo kort haakte… maar eindelijk!! Nu haak ik lang… Jeeehh. Maar nu je echte vraag.. 😉

Ik werk graag samen met mensen en ja ik vind echt iedereen lief en aardig. Ik hou van het contact en het sociale in deze fantastische community. Ik heb ook niet echt 1 haakbestie. In de laatste 2 jaar heb ik met diverse mensen, die allemaal bijzonder en lief zijn, samen gewerkt aan projecten. Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Iedereen weet in ieder geval dat ik echt enorm blij ben met iedere samenwerking die ik ooit gehad heb. Ik kan een boek vol schrijven als ik iedereen wil benoemen.

Het breien heb je jezelf niet lang geleden aangeleerd. Je breid er lustig op los. Er komt zelfs een boek met vrolijke sokken samen met Wim VanderEyken (Mr. Knitbear). Is het ontwerpen van mannenkleding een nieuwe uitdaging voor jou?

Dat is zeker weten een uitdaging ja… Nu is het met ons boek zo dat ik mij vooral richt op de patronen en dat Wim zich vooral echt richt op het breien van de sokken. En het zijn niet alleen mannen sokken, maar sokken voor mannen, vrouwen en kinderen. Maar ik zal nooit echt mode gaan ontwerpen hoor, ik wil mij wel echt blijven richten op patronen. Maar geen maatkleding etc.   

Iedereen heeft zijn favoriete haakplek, jij natuurlijk ook. Waar zou jij nu nooit je bolletje wol pakken en gaan zitten haken of breien?

Oh wat ik echt heel vervelend vind is haken op bed. Dat zal niet snel gebeuren, alleen als er echt geen andere plek is. In sommige hotels heb ik echt alleen maar een bed en dan moet het wel, maar dat vind ik niet echt een fijn plekje. 
 
Jullie zoon Lucas… denk je dat hij jouw creatieve talent heeft? Denk je erover om hem het vak te leren?

Ik denk dat hij er wel mee opgegroeid wordt. Ik haak, brei, maak kaarten, ontwerp, knoop, illustreer, schets, fotografeer en borduur continu waar hij bij is. Of dat uiteindelijk ook invloed zal hebben op hem weet ik nog niet. Maar hoe dan ook zal hij geen stereotype beeld krijgen over handwerken. Haha
 
Wat niet veel mensen weten is dat wij al een tijdje terug gaan. Jij was een van de eerste designers die Holland heeft Haaktalent en Dutch Crochet talent ging volgen. Weet je nog hoe wij elkaar hebben leren kennen?

Oh jeetje nee dat zou ik echt niet meer weten. Maar dat wij altijd goed contact hebben weet ik wel. Hihi… Ik weet nog wel dat je toen druk bezig was om die groepen op te zetten. Maar wij hebben al zo ontzettend lang goed en gezellig contact dat ik niet precies meer weet hoe dat ooit ontstaan is.  (mijn antwoord…. toen ik NET kennis maakte met haken.. was het eerste wat ik tegenkwam op GOOGLE jouw TAND…. ik stuurde jou een berichtje of je mij het patroontje kon sturen (wist ik veel – jaren later een stuk wijzer!) Door jouw verwijzingen, leerde ik dat FB een walhalla op haakgebied was… door jou en mijn eigen enthousiasme werd mijn interesse naar haken groter)
 
Je werkt met enorm veel verschillende haak garens. Wat het haken en breien enorm leuk en uitdagend maakt. Is er 1 garenmerk wat er voor jou voor amigurumi uitspringt?

Cover van zijn NIEUWSTE BOEK – Zijn boek is VANAF 26-06-2019 via de bekende kanalen te verkrijgen maar ook via zijn eigen webshop: https://www.dendennis.nl/product/book-gruwelijk-grappige-gadgets-haken/

Nee er is niet echt 1 garenmerk die er uit springt. Veel garenmerken hebben echt goede kwaliteiten en ik gebruik bij mijn amigurumi zoveel mogelijk verschillende materialen en merken. Zodat iedereen daar echt een eigen keuze in kan maken. Wel merk ik dat ik de laatste tijd graag haak met Durable Cosy, lekker dik en zacht garen, zodat mijn knuffels extra groot worden. Maar dat kan over een tijdje zo weer anders zijn. Ik heb nu van Lion Brand Yarns ook weer super zacht bamboe garen gekregen, dus zeker weten dat ik daar ook ooit iets mee ga doen. 
 
Jouw echtgenote en dochter… wat vinden zij er eigenlijk van dat jij zo’n enorme schare vrouwelijke en mannelijke fans hebt?

Eigenlijk is dat thuis iets heel normaals, dat komt vooral omdat wij dat met zn allen vanaf niks hebben zien groeien. Het was niet zo dat ik opeens heel veel fans had. Dat is echt in de afgelopen 7 jaar zo gegroeid. Mijn vrouw en dochter maken dit natuurlijk allemaal van heel dichtbij mee en we praten er vaak over. 

Je hebt een creatief brein, en naast je handwerkkunsten heb je ook nog een eigen bedrijf.. De Hazen… hoe hou je alle ballen hoog.

Ja dat is en blijft een uitdaging. Het is wel zo dat ik de laatste jaren steeds meer met handwerk bezig ben en steeds minder met vormgeven. Ik blijf beiden leuk vinden. Een goede balans vinden tussen twee bedrijven, gezin en je eigen gemoedstoestand blijft een dagelijkse klus.

Velen weten ook dat je ontzettend houdt van reizen samen met jouw gezin. Wat staat er nog op jullie wensenlijst?

Ooh jaaa!! Reizen met mijn gezin is bijna hetgeen waar ik voor leef. Samen avonturen aan gaan, nieuwe plekken ontdekken, vliegen… Maar vooral non-stop samen zijn. Wij hebben beiden een druk leven met werk en vrienden. Op vakantie zijn wij er echt alleen voor elkaar. In 2020 gaan we 6 weken rondreizen door Colombia, maar verder staan Japan, Tibet, Canada, Amerika, Australië, vaker Zuid Afrika en nog meer Azië op het lijstje. Maar ook gewoon lekker kamperen in Nederland en Frankrijk hoor, dat vinden wij ook enorm fijn!

Heb je een ultieme tip voor jouw schare fans… bij het maken van amigurumi.?

Poeh dat vind ik altijd een hele moeilijke… Ik gebruik altijd een draadje door mijn haakwerk om mijn toeren te tellen, daar kan ik echt niet zonder. Verder is het ook vooral goed kijken naar de foto voorbeelden, zodat je de posities van onderdelen gelijk kan krijgen. Het allerbelangrijkste is eigenlijk wel… hou het persoonlijk, geef er je eigen draai aan. Probeer het niet teveel op het origineel te laten lijken. 

Leuke originele vragen!

Dennis

Voetnoot! Dennis, jij bent een van mijn “eerste” haakvrienden in haakland. Jij gaf mij het vertrouwen. Je vertrouwde mij en door jou durfde ik samen met Mar en Joelle stappen te zetten. Mijn creatieve netwerk wordt steeds groter… mijn richting steeds duidelijker. Sinds ik haak ben jij mijn rode draad. Altijd dankbaar voor jouw visie, jouw input, jouw enthousiasme. Maar vooral… JOUW VRIENDSCHAP. Dennis dank je wel dat jij gewoon jij bent! Pegs

Wil je meer weten over DenDennis ga naar zijn website DENDENNIS

Let op een aantal boeken zijn ook vertaald naar Duits!

DenDennis is via de volgende sociale media kanalen te vinden, hier kun je zien wat hij allemaal doet!

FacebookInstagramTwitter

Dennis is auteur van de volgende boeken zijn nieuwste boek en zijn vrolijke sokkenboek moeten nog toegevoegd worden.

Een greep uit de items die in zijn nieuwste boek staan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s