Garen·Garen Review·Haken·Inspiratie·Kleding·Trui

The Cosy Coral TOP voor mijn Schoonmoeder

Hoi Allemaal,

Mijn schoonmama vindt het echt leuk dat ik haak Ze zegt nu haken hiervoor was het altijd punniken. Voor haar heb ik al verschillende omslagdoeken gepunnikt! Nadat zij mijn distel steek topje afgelopen jaar zag gaf zij direct aan dat zij zoiets ook wel heel leuk vindt

Geen probleem zei ik direct. Vond het toch wel leuk! Maar geef me even de tijd, ik heb nog een paar projecten liggen die ik eerst af wilde hebben. Afgelopen weekend was het zover (een jaar later…) Heb haar bovenlijf goed opgemeten! Lengte van schouder tot bips – schouder tot schouder – omvang borsten – buik – heupen. Heb van onder naar boven gehaakt. dus ben laag op de heupen begonnen.

Omdat ik mijn topje met Durable had gemaakt en het lekker haakt koos ik ook deze keer voor de Coral. Nu in het blauw. De kleur ga je echt zien wanneer je een paar toertjes hebt gehaakt. Erg mooi is de kleur. Hoopte ook direct dat ik een paar bollekes over zou houden zodat ik nog een topje voor mijn meidje kan maken of een rokje…

De afgelopen dagen heb ik geprobeerd iedere avond twee bolletjes weg te haken. Dat lukte niet iedere avond. Het truitje voor schoonmoeders is een iets groter exemplaar. Dit project haakte heb ik tot aan de borst rond gehaakt! Ik wilde geen naden aan de zijkant. Vanaf de borst heb ik de halslijn gehaakt. Deze heb ik ook hoog gehouden. Waardoor je de schelping van de distelsteek goed kan zien.

Omdat ze weet dat ik een blog bij hou en dingen laat zie die ik maak had ze al gelijk aangegeven dat ze wel op de foto wilde maar zonder haar gezicht.  Ze houdt niet van sociale media.. dus die wens heb ik te respecteren. Heb wel aangegeven hoe ze de top moest stylen zodat ik voor jullie de top goed in beeld kon brengen.

Vanmorgen hadden we de eerste door pas. Ik heb alleen de vorm van het mouwtje iets aan moeten passen en ze wilde de top iets langer. Meten is weten dan krijg je een top op maat! Voor dit topje heb ik 12 bollen gebruikt. Het topje valt goed lang. Mooi over haar bips zoals ze zo graag wilde. Blij dat ik haar blij heb kunnen maken. Trots op het eindresultaat. Ieder kleding stuk wordt mooier en beter. Iedere keer begin ik technieken beter te beheersten en te begrijpen. Stapje voor stapje leer ik om te verbeteren. Deze top is geworden zoals ik in mijn hoofd had! Ik kreeg een dikke pakkerd. een groter compliment is er niet. Ze is zo blij! Mooi joh.

Greetz Peggy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s