Haken

Weer voor een veer

Hoi Allemaal!

Het is schitterend weer. Van mooi weer krijg ik energie… Van wisselvallig weer wordt ik moe. Vanmorgen vroeg uit de veren ivm de kinderen… De nodige huishoudelijke verplichtingen gedaan….. Schoonmoeders met eea geholpen…. wandelend terug naar huis intens genietend van het zonnige weer…. kreeg ik ineens de DRANG om een VEER te maken….

Had de opdracht al een tijdje liggen. Heb echter het afgelopen jaar zoveel veren gemaakt dat ik VEREN MOE was.. Net als een haak dip was ik er even goed klaar mee… Een paar weken geleden vroeg een lief vriendinnetje van me of ik svp ajb bitte please een mooiert kon maken voor bij haar thuis.. Ze heeft alles Aqua groen blauw met Oosterse invloeden.. Kan ik geen nee meer zeggen hoor! Heb haar wel aangegeven dat ze even moest wachten….. legde haar uit dat ik Veren moe was. Ze heeft zo hard gelachen… Ze zei: “Ik heb geduld” ….

Mijn Macramé garen bestel ik altijd bij Hearts XXL. Ik ben fan van hun garen.. Het werkt fijn. Ik belde met hen, informeerde naar de diverse kleurvarianten… ik moest nl. een kleur die heel dichtbij de wooninspiratie foto’s kwamen.. Hellen nam alle tijd (weer) maakte foto’s. Hierdoor kon ik de juiste kleurkeuze maken. Een dag later was mijn garen in huis. Ik koos voor een grof getwijnd garen. Dat geeft echt veel meer werk met uitkammen maar weet ook dat het resultaat er mag zijn. Je krijgen een grote volle veer. De een houdt ervan de ander vindt het spuuglelijk. Ik hou van een mooie volle veer voor in de woonkamer.. Aan een dun flasje aan de muur heb je niets.

Vanmorgen ging ik heerlijk in de zon aan de slag… Kopje thee. de benodigdheden en knopen maar… Ik ben een gruwelijke miemel als het gaat om lengte – kammen – knippen en het in vorm brengen. Het is pas goed als het echt goed is! Het knopen is even kracht patsen maar het echte werk begint erna. Na een paar uur was deze veer helemaal naar de zin. Ik stijf de veren met lijm of haarlak.

Blij met het eindresultaat en mooiste is ….ben het na maanden nog niet verleerd haha.

Greetz Peg

Alle garens voor macrame projecten niet alleen veren: Kijk op HEARTS XXL

Hearts XXL is ook te vinden op FACEBOOK en INSTAGRAM

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s