Boekreview·Crochet·Garen Review·Haakboek·Haken·Inspiratie·Patroon review·Sjaal

Colorblock Sjaal uit het nieuwste boek Sjaals A la Sascha gehaakt met Durable GLAM

Hoi Allemaal,

je kunt voor dit patroon alle denkbare kleuren haken, een sjaal die bij jouw outfits past!

Sjaals haken doen we allemaal? Toch? Of in ieder geval velen van ons. De keuze en variaties zijn enorm. Online is er enorm veel te vinden. Toch wilde ik, toen ik vernam dat AlaSascha een nieuw haakboek ging uitbrengen, het boek hebben. Ze ontwerpt echt leuke dingen en veel patronen vind ik mooi. Het boek heb ik in pre-order besteld dus bij binnenkomst kon ik gelijk aan de slag. Op haar nieuwe Facebook pagina kon ik zien wat ons te wachten stond en ik had direct een favoriet. De colour block sjaal. Ik dacht das een leuke.. Die moet ik maken! Je werd al enthousiast van de afbeeldingen. Op Issuu kon je een inkijk exemplaar bekijken. Zo fijn. Dan weet je ook wat je koopt. Goed idee!

Ik wilde de sjaal niet maken zoals in het boek stond. Het is logisch dat je het patroon uit het boek volgt en dat je ook de garendikte gebruikt. Voor een omslagdoek/sjaal voor het najaar ga ik dit zeker doen. Ik bedacht me dat ik mijzelf ging uitdagen met verloop garen. Maar welke? Er is zoveel. Jullie weten, voor mij luistert de manier van het verloop op een cake nauw. Ik vind niet alles mooi. Ik ben zelfs wat huiverig voor verloop garen. Omdat je nooit weet hoe een cake in je project uitpakt. Ik twijfel er altijd aan of het mooi wordt. Mijn man riep, think out of your box. Does Gek!

foto op site Durable

Dat deed ik. Na veel vijven en zessen vond ik het verloop garen waarvan ik dacht.. Daar durf ik mijn project mee te maken. Het werd Durable Colourful GLAM! Kleur 5018. Echte Regenboog Unicorn kleuren. Lekker eens iets anders. Erg benieuw wat het effect van de sjaal zou worden. En superleuk voor het voorjaar en de zomer. Op naald 3,5!

De colour block sjaal wordt op een andere manier gehaakt dan dat je gewend bent. Om een x aantal toeren begin je aan de andere kant om het effect te krijgen wat je in het boek op de foto ziet. Het duurt natuurlijk even omdat je met verloop garen werkt. Ik zag er tegen op om met de losse draadjes in de cake te werken. De cake is van ongetwijnd garen. Echter… dit viel zo ontzettend mee! Het werkt prettig en glijdt goed door de vingers. Het kleurverloop kan in mijn ogen niet beter, loopt mooi en subtiel over.

subtiel glansje

Op de foto links kun je goed zien dat er een subtiel glansdraadje aan het garen is toegevoegd. Heel klein terug te vinden in deze zomerse sjaal. Niet overheersend. Dat is mooi. Al hakend bedacht ik mij dat ook deze sjaal naar een ander adres gaat. Gewoon omdat het kan.

Kan toch niet alle sjaals dragen. Ik bestelde bij Ozizo.com een gepersonaliseerd label met de naam van de ontvangster erop en ipv deze aan de zijkant vast te zetten, zette ik het label brutaal op een andere plek. Ik dacht als ik dan toch out of de box bezig ben met het garen dan ook het label anders. šŸ˜‰

Vier avonden flink door pezen en de cake was OP. Ik had genoeg over om de rand af te werken met de kreeft steek. Dat is de vaste andersom haken. Ik zal onderaan deze blog een link van YouTube filmpje plaatsen. Wel zo handig. Deze steek maakte deze sjaal helemaal af.

Tijdens de avonden haken heb ik het boek van AlaSascha een paar keer doorgebladerd. Ben verschillende projecten tegengekomen die ik nog wil gaan maken. Allemaal niet voor mijzelf. Bij ieder persoon past een andere sjaal!

Je haakt met een cake van binnen naar buiten. De gele lijn geeft aan hoe ik gewerkt heb.

Dit boek van AlaSascha is anders in beeld gebracht. Meer Urban/stads. De ontwerpster komt met haar designs zelf in beeld. Geen modellen. Lekker gewoon! Heerlijk! Sascha is goed gestyled… Hierdoor krijg je een goed beeld hoe je je sjaal kan dragen. Een goed idee om je werk op deze manier in beeld te brengen. Alsof je door een fashion magazine bladert inclusief de patronen. Lust voor het oog.

De patronen in haar boek zijn gevarieerd. Voor iedere haakster zit er een patroon tussen wat je wilt maken. Ga ik meer sjaals maken zeker. Hierover tzt meer.

Greetz! Peg

_____________________________________________________________________________

foto beetje bewerkt zodat de aandacht puur op de sjaal en haar kleurverloop ligt.

  • Wil je meer informatie over de inhoud van het boek, wordt lid van haar nieuwe FB groep daar is de link te vinden
  • Het boek is te koop via alle bekende kanalen, online alsook in de diverse handwerkwinkels in NL
  • Meer weten over wie AlaSascha is klik op deze bloglink, hier vindt je alle informatie, alle losse patronen alsook een overzicht van alle boeken die zij heeft uitgegeven. Ze heeft ook een aantal schattige gratis patronen online zijn die zijn allemaal
  • De kreeft steek haak je als volgt: Filmpje van YouTube Kanaal: Handwerkles

Een gedachte over “Colorblock Sjaal uit het nieuwste boek Sjaals A la Sascha gehaakt met Durable GLAM

  1. Heel mooi, je sjaal. Ik heb het boek ook al thuis liggen en ben nog aan het uitkijken wat ik als eerste wil haken.
    Groetjes Sofie, Fie bakt, haakt en breit!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s