Haken

HAAKPRET: Beesies APALCA ALBERT mijn review

Hoi Allemaal!

Peggy spotte de Apalca Albert op de beurs in Zwolle. Ze vertelde mij hierover en was ervan overtuigd dat dit diertje echt dé knuf voor mijn dochter zou worden. Zij stuurde mij een foto en mijn meissie riep direct!, “Mammaaaaa haak je deze voor mij???

Albert werd vrolijk ingepakt in een gestipt tasje een dag na bestelling thuis geleverd. Wat goed verzorgd! En SNEL! Eerlijk het oog wil ook wat, dan ziet je bestelling er profi uit. Ik hou ervan. Het patroon, ook even iets anders. Wat keurig verzorgt in een “soort boekvormpje” . Superdeluxe. Geen losse vellen papier.

Anja ontwerpt haar patronen door gebruik te maken van verschillende garens van verschillende merken. Ze combineert alle kleuren goed bij elkaar. Voor mij ook interessant garenspel. Voor dit patroon heeft Anja gewerkt met
Victory van Lammy, kop en pootjes met Catona van Scheepjes en de vacht met Phildar Nounours.

Mijns inziens is dit een intermediate patroon. Je moet over enige haakervaring beschikken. Persoonlijk moest ik even wennen aan de haaktechniek en stijl van Anja. Anja ontwerpt haar patronen in de vorm van de amigurumi. Dus weinig losse delen die je aan het eind aan elkaar hoeft te zetten. Winstpunt! De rondingen direct op de juiste plaats . Albert werd door mijn dochter als naakt kat bestempeld zonder de fluffy. Idee Anja 😉 . Nadat ik haar techniek in de vingers had verliep het haakproces voor de basis van Albert vloeiend.

Voor de basis haak je in de achterste lussen zodat je in de voorstel lus het fluffy garen kan verwerken. Echt wel een klus maar na een paar toeren zag ik direct resultaat. Werd daar enthousiast van en ging stug en vrolijk verder… er stond steeds een meisje in mijn nek hijgen…. haha. Mijn uitdaging zat echt in het haken met een halve vaste of een vaste. Want het is pluizig garen… Ik koos ervoor met een vaste te om haken… hierdoor gebruikte ik meer garen. Het gebruik van een andere steek en het feit dat je meer garen nodig hebt staat ook goed uitgelegd in het patroon. Hier is rekening mee gehouden, er zit voldoende garen in het pakket.

Nog voordat ik Albert netjes kon afwerken werd hij gekaapt! Hij moest en zou mee naar de 9 jaars prik. Mijn mupke is niet zo’n fan van prikken en Albert was haar vriend, hoe enig is dat! Ik blij, dochter blij… GESLAAGD project en absoluut voor herhaling vatbaar. Echter 1 GROOT probleem… Meike vindt alles leuk!

Liefs Joëlle

Alle patronen en patroonpakketten zijn via de website van Haakpret verkrijgbaar! Heel handig, Niet overal zoeken naar het passende garen voor je project. Alles inclusief ogen handig bij elkaar: De haakpatronen van Anja Toonen vindt je hier BEESIES HAKEN

Meer informatie over het garen van Phildar NouNours kun je hier vinden Info over Lammy Victory garen (veel verschillende kleuren) vindt je hier Info op Scheepjes Catona garen is hier te vinden

Wil je ook aan een BEESSIE project starten dan heb ik een paar nuttige tips

  1. Oefen een beetje met het fluffy garen.. dan krijg je er handigheid mee
  2. Lees voordat je start het patroon goed door
  3. Neem de tijd
  4. Wees voorzichtig! Het BEESSIE heeft een enorm knuffelgehalte… voordat je er erg in hebt ben je je BEESSIE kwijt….

Albert is een spitting image.. vinden jullie ook niet?Het resultaat … bijna echt..

2 gedachten over “HAAKPRET: Beesies APALCA ALBERT mijn review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s