Crochet·Haakboek·Haakevent·Haken·Inspiratie·Kleding·Omslagdoek·Sjaal·woonaccessoires

Hèt Wendy’s Home Collection Haak Event 23 maart 2019

Hoi Allemaal!

Vandaag was het D-day. Dé dag dat Jo en ik naar Utrecht togen voor hèt event van Wendy van Delden. Founder van Wendy’s Home Collection en auteur van de haar Spring and Summer collection boeken. Wat waren we opgetogen wat zagen we er naar uit. Op Station Utrecht begon de pret. Allemaal COMICON fans die naar de Jaarbeurs in Utrecht gingen. 9 van de 10 verkleed als stripfiguren. We waanden ons kort in een andere wereld, te grappig.

Volgende uitdaging.. de bus…. hoe komen wij op de plaats van bestemming? Wij hebben de gezocht gevraagd gelopen en gezocht. Maar we konden de bus naar het hotel waar het evenement was niet vinden! En als we ‘m vonden waren we chronisch te laaten dat wilden we niet. Dus dingen de dames bij de taxichauffeurs ordinair afdingen. HAHA… wat een leukerds die mannen. Want voor een prik waren wij in een paar minuten (èn op tijd) op de plaats van de bestemming.

Warrior man and me…

Werden Jo en ik bij de ingang toch enorm warm welkom geheten door een ECHTE WARRIOR SOLDIER. Jo en ik brabbelden er enthousiast in het NL op los. Bleek deze spannende meneer een Engelsman te zijn. Zie je het voor je?! Waren we toch onder de indruk van zijn nep littekens. Leken wel echt joh. Effe vastleggen op de foto die man.

Op deze manier proberen wij jullie mee te nemen door onze dag!

Binnengekomen werden wij verrast met het zien van Lineke van Scheepjes. Dé lieverd was mij “even vergeten” te vertellen dat zij ook van de partij was. Scheepjes en Scheepjes Uitgeverij waren natuurlijk aanwezig voor de boekpresentatie. (natuurlijk ook partly sponsor van de dag maar hierover later meer) Het was fijn haar te zien. Het hele ondersteunde team van Wendy was herkenbaar en zacht roze t-shirts. Had je een vraag dan kon je een van de vele “engelen”, zoals Wendy ze noemde, aan schieten. Niet lang daarna liepen we Sandra Richters (lang lid van DCT) tegen het lijf met haar vriendin. Leuk haar in het echt te ontmoeten! Jans van der Meijden was ook van de partij. Ook al lang lid van Dutch Crochet Talent. Al met al … onze dag begon goed.

Wij werden professioneel ontvangen door twee gastvrouwen. Wij ontvingen een naambadge en konden doorlopen naar de eerste etage waar we een lekker bakkie koffie konden pakken met een lekker hapje. Wij vielen direct met onze neus in de boter… Al haar patronen uit het nieuwe boek stonden op paspoppen uitgestald. HOERA! Het voelen en zien kon al beginnen. Daarnaast had Wendy samen met haar dochter Charlotte, haar team, haar echtgenoot en haar schoonzoon haar winkeltje met haakpakketten uitgestald. We konden los! Complete pakketten om gelijk te starten met een project uit het boek. Hoe leuk is dat! Jo en ik hadden direct onze favoriet …. Wat vertellen wij nog niet wat maar zullen er later over bloggen.

Foto genomen vanaf het podium. (c) foto’s liggen bij Wendy’s Home Collection

In de grote zaal stonden allemaal ronde tafels waaraan we konden plaatsnemen. Heel knus en gezellig, je kreeg ondanks de grote ruimte een beetje een woonkamer gevoel. We hebben ook kennis gemaakt met Joke Postma van Jookz Creaties en met Klaske vd Breij van Bizzy Bee Klaske ! Tessa van Riet – Woolytoons wat er ook! Mooi om te zien de mede-auteurs je steunen. Echte Gun factor!

Dochter Charlotte opende de dag met een warm en leuk welkom. Wendy gaf ons een klein kijkje in haar leven en vertelde vol passie hoe Wendy’s Home Collection is ontstaan. Verder vertelde zij ook over hoe het contact tussen haar en Scheepjes. Dat was een leuk inkijkje en evenzo ook Inspirerend. Motto maak je dromen waar. Toen werd het 1e boek officieel uitgereikt aan Wendy zelf door Lineke met een schitterende bos bloemen. Hierna reikte Wendy het 1e boek uit aan haar eigen moeder met bijzondere woorden. Een mooi moment Moeder, dochter en kleindochter samen op het podium. Hierna kregen wij allemaal van haar roze team het boek overhandigd. Het boek werd met veel enthousiasme ontvangen door iedereen in de zaal. Ik vraag me oprecht af of ze alle blije gezichten in beeld hebben kunnen brengen… 😉

Wendy vertelt ons alles over de patronen in het boek

Na de ontvangst van het boek liep Wendy samen met haar dochter alle patronen uit het boek door, nam ons door middel van een filmpje mee hoe het boek qua vormgeving tot stand gekomen is. Een kijkje achter de schermen is altijd leuk! Charlotte en Wendy zijn echte podium tijgers… eerlijk ze hadden een enthousiast publiek en een harde kern fans uit België – FANTASTISCH!

We mochten gaan genieten van ons eerste verwen moment. Vers sap, lekker hapjes en KOFFIE. Ondertussen kon je pakketten shoppen of je boek door Wendy laten signeren. Na een half uurtje kleppen met andere, dé KOFFIE en een lekker versnapering kwam de eerste verrassing. Bij aankomst moest je je naam op een kaartje schrijven. Op deze manier konden ze lekker een grabbelbak maken en van ieder patroon uit het boek gaven zij complete haakpakketten weg. Er werd ouderwets gegrabbeld door haar dochter. Wat hebben zij veel mensen blij gemaakt met de pakketten. Top dat Scheepjes & Scheepjes Uitgeverij dit gedeelte van de dag mogelijk hebben gemaakt,

Sandra Richters in de rij voor een handtekening van de auteur

Na het eerste gedeelte van de dag konden we gebruik maken van een goed verzorgde lunch. We hadden ondertussen kennis gemaakt met Suzanne en Arna. We hebben het samen gezellig met elkaar gehad, smakelijk gegeten.. Na een uur werden we weer in de zaal verwacht. We kregen een kleine workshop en Wendy liet via Live beeld zien hoe zij te werk ging. Voor de workshop kreeg iedere deelneemster aan het event een katoenen zakje met benodigdheden. Drie bolletjes wol, fiberfill en een knoop (speldenkussen). De knopen waren weer door een vriendin ter beschikking gesteld (sorry ben even haar naam kwijt alsook haar bedrijfje) Het werd stil in de zaal….

Tijdens de workshop, kregen we ook allemaal nog een mooie goodiebag met 3 bolletjes stonewashed- fiberfill en een knoop die aan twee kanten bedrukt was

Na het workshop gedeelte was er weer een verwenmoment. De grootste onthulling van de dag moest nog komen. We zaten aan de tafel nog te raden wat het zou kunnen zijn……. tijdens het verwenmoment zorgde Jo voor de koffie zodat ik mijn workshop projectje even kon afronden. Leuk voor onze dochter! En toen… kwam de grote onthulling. De onthulling waar zij de hele dag naar toe gewerkt hadden…… MAAR…. dat ga ik jullie NIET VERTELLEN!

WIJ VINDEN HET NOG LEUKER WANNEER JULLIE ZELF VERRAST WORDEN! GA NAAR DEZE PAGINA… Wij vinden het een logische stap! De reacties in de zaal tijdens de onthulling waar zo leuk en enthousiast. Wij hopen dat jullie dit ook zijn. We zijn trots op wat Wendy in een paar jaar heeft neergezet !

Wat wij ook zo bijzonder vonden zijn haar vriendinnen. Vivienne Scheltema van Ozizo. Zij heeft alle knopen gemaakt voor de damens die naar het haakevent zijn gekomen. De knopen die je kunt gebruiken voor de projecten uit het 2e boek. Ozizo is ook te vinden op FB Ik ben haar al gaan volgen, wist niet van haar bestaan. Ze heeft echt heel gave dingen! Moeite waard! Dan mogen we Ester van der Velde van Atelier Bonita Loka zeker niet vergeten. Zij is zo lief geweest om het winkeltje op de dag voor haar rekening te nemen en haar eigen shop te sluiten! RESPECT! Dat is vriendschap. Dat is gunfactor. Bonita Loka ken ik. Zij heeft zo’n leuke shop, geeft hele leuke workshops en is super creatief! Esther denkt altijd met je mee.

Ik denk dat Jo en ik voor alle aanwezigen spreken. Bedankt voor iedereen die deze dag voor ons allemaal zo leuk gemaakt heeft!

Greetz Peg & Joe

na de lunch even een frisse neus en met het boek op de foto!
 • Lid worden van haar haakgroep waar je je haakcreaties kunt tonen , ga naar Wendy’s Home Collection Haakgroep
 • Willen jullie haar boek bestellen (moeite waard!) klik dan op deze link: Wendy’s Home Collection Webshop
 • Natuurlijk is haar boek in de verschillende winkels verkrijgbaar!
 • Natuurlijk heeft Wendy gratis patronen op haar website staan: Deze vindt je direct via deze link

4 gedachten over “Hèt Wendy’s Home Collection Haak Event 23 maart 2019

 1. Superleuk verslag. En helemaal zoals het was, ik was er ook bij zaterdag. Wij hebben elkaar even gesproken over het prachtige vest wat je aanhad.
  Het was een prachtige dag.

  Like

 2. Wat een super verslag, het geeft helemaal weer hoe de dag was. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen genoot. Het was bijzonder om een van de roze engelen te mogen zijn bij dit event. Leuk om jou ook te ontmoeten, we hebben elkaar heel even gesproken, maar ik wist toen niet wie je was :). Heerlijk jouw enthousiasme, Yarn Lady! Ik ga jou ook eens even opzoeken op fb om je te volgen, ben gek op enthousiaste mensen 🙂

  Groet,

  Vivienne (van OzizO)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s