Crochet·Garen·Garen Review·Haakpatroon·Haken·Inspiratie·Kleding·Patroon review·Trui

Testcase: The Whole Zoo Zebra Trui ontworpen door LiefsvanSuus

Hoi Allemaal,

Een kleine 3 weken geleden zag ik een mooie gave trui op instagram voorbij schieten. LiefsvanSuus zocht test haaksters voor deze trui! Zelf heb ik nog nooit een testcase gedaan dus dit was voor mij ook een enorme uitdaging. Had nl geen idee hoe ik deze kleur sprongen moest gaan doen. Je bent nooit te oud om te leren en ik werd uitgekozen om deze trui te gaan maken!

Ik bestelde garens van het merk Yarn and Colors, type Charming. Wat een feest is dit garen. Je kunt het vergelijken met de stonewashed van Scheepjes en toch is het een andere haak ervaring. Het garen is geweldig fijn om mee te werken.

Mijn keuze was om eerst alle grijze delen te haken en dan het zebrapatroon. Dat was een goed idee. De grijze delen kon ik op mijn gemak op de bank onder het genot van een kopje koffie of thee en een leuke serie maken. Voor het Zebra patroon niet. Hier heb je echt je aandacht voor nodig. Het diagram heb ik op mijn maat geprint op A4 en aan elkaar geplakt. Met lineaal en pen haakte ik toer voor toer. In dit gedeelte van het patroon gaat de meeste tijd zitten. Ook bij het meerderen en minderen heb je echt je aandacht nodig. Een geconcentreerd werkje. Wanneer je het diagram en het wisselen van de kleuren “in je vingers” hebt zitten gaat het een stuk vlugger.

Bij iedere kleurwissel trok ik aan de vorige kleur om de stokjes mooi naast elkaar te krijgen. Het garen haakte ik mee zodat ik niet zoveel draden hoefde weg te werken. Verder was het een kwestie van het patroon volgen! Gisteren was het bijna zover, maar na een paar uur toeren haken was ik er even helemaal klaar mee. Mijn hoofd was moe en ik moest echt mijn armen rust geven. Na een goede nachtrust en een paar koppen koffie de boel weer opgepakt! Ik ging echt als een sneltrein! Na twee uur was mijn trui helemaal af.

Het verbaasde gezicht van onze zoon was goud waard hij vind ‘m gaaf! Das een compliment van mijn puberzoon!

Daarna heb ik nagedacht over de styling en heb foto’s gemaakt. De ontwerpster krijgt van alle test haaksters de nodige info het patroon en over een paar dagen zal deze online staan. Het wordt een kooppatroon Dit laat ik weten via onze Facebook pagina Dutch Crochet talent.

Neem ook een kijkje op haar instragram pagina voor meer patronen. Liefs van Suus ik ook te vinden op facebook.

Greetz Peg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s