Geen categorie

Zwolle 2.0

Hoi allemaal!

Donderdag, valentijnsdag, toog ik – met enorm veel anderen – naar de IJsselhallen in Zwolle voor de jaarlijkse handwerkbeurs! Verheugde mij enorm om iedereen te zien. Waar ik vooral benieuwd naar was waren alle nieuwe dingen die misschien geïntroduceerd zouden worden tijdens de beurs.

Wybertjes jurk van Durable, ontworpen door JustDD design

Stomverbaasd stond ik bij de ingang. ALLES HETZELFDE gewoon weer dezelfde paden en kramen. Bijna alle standhouders stonden op dezelfde plaats. Niet te geloven. Kon zo mijn weg vinden naar de voor mij favoriete hotspots. Dit had ik niet verwacht. Ik schatte in (moet ik niet meer doen) dat de IJsselhallen wel wat creatievere opstellingen hadden kunnen bedenken…misschien ben ik te kritisch? Persoonlijk hou ik er wel van om verrast & geprikkeld te worden.

Weer een mooie gepersonaliseerde Fashionclip (clixx) gekocht bij Marleen en Patricia

Ik was herkenbaar door mijn knalroze Wolplein wol karretje wat ik had gescoord tijdens de afgelopen Kreadoe.

Koala Kim & ik met de verrassing voor Elin
DenDennis & Koala Kim
T-shirt gemaakt met Yarn Guy

Ik had mij bedacht om eerst mijn rondje te doen om iedereen te gaan begroeten en sommige te verrassen. Het is mijn jaar van pay it forward. Op een bescheiden manier mensen die ik op creatief vlak heb leren kennen iets terug te geven. Hierover in een aparte blog meer! Mijn attenties werden verrast ontvangen..

Echter, ook ik werd verrast door mijn creatieve vriendin Kimberley uit Rotterdam. Zij stond dit jaar bij DenDennis/Durable/Craftkitchen. We kennen haar als KoalaKim. We hebben al een paar jaar enorm gezellig contact via social media en het werd toch echt tijd om elkaar te treffen. Het was alsof we elkaar gisteren nog gezien hadden… Had ze een kadootje voor onze dochter….. one of a kind…. elfje Elin. Zo bijzonder!

Een schitterende gemaakte amigurumi Elf met bewegende beentjes en armen uit een stuk gehaakt! Mijn dochter mijn moeder en ik zijn er echt weg van. In de favoriete kleuren van onze dochter.

Na mijn rondje, Yarn and Colors, Huisje van Katoen, Bobinny, Durable, YLA Box en YLA lifestyle en wol. Bij YLA was het razend druk – logisch ook – het concept van de YLA box liep als een tierelier. Jammer dat ik de dames niet even persoonlijk kon begroeten maar Klant gaat voor!

Dit jaar was ik GEEN BLIJ EI.. Ik heb met een ander oog naar de beurs gekeken. Vernieuwend is de beurs niet. Je kunt bij je favoriete shop gewoon je bolletjes en wolletjes en garen scoren. Hartstikke leuk natuurlijk maar hiervoor ga ik niet naar een beurs. Yarn and Colors introduceerde hun nieuwe fluffy en dat is leuk, dit garen heb ik meegenomen en een project mee gehaakt. Bobinny had een nieuw mega dik garen… In de kleur jeans scoorde ik een enorme streng. Dit had ik nog niet live gezien alleen online dus dat is interessant, iets wat ik uit wil proberen. Hierover later meer.

Mijn geweldige streng Bobbiny

Wat ik als bezoeker de beurs organisatie mee wil geven. Zorg voor FRISSE lucht, het was te warm. Zorg dat de prijzen in het restaurant een beetje normaal blijven, niet iedereen heeft een brede beurs. Zorg voor meer natuurlijk of meer licht. Mss is het een idee om de vloer voor de beurs lichter te maken… dan komen de stands beter uit maar ook de producten die de standhouders presenteren. Bedenk een efficiëntere indeling…

Misschien is pinnen bij de kassa een betere optie dan eerst te moeten pinnen bij het pinapparaat. Niet iedereen koopt een kaartje online…. Zorg ervoor samen met de standhouders dat de bezoekers verrast of geprikkeld worden. Een muziekje in het midden van de zaal zou het geheel nog gezelliger maken.

Indien er geen frisse wind door de hal gaat verwacht ik niet dat ik de beurs nogmaals ga bezoeken.

Greetz Peg

4 gedachten over “Zwolle 2.0

  1. Dat vond ik ook. Ik ben nu voor de tweede keer maar alles was hetzelfde. En inderdaad heel erg benauwd met zoveel mensen.
    Ik weet niet of ik ook nog kom..

    Like

  2. Wat fijn om ook eens een kritische beschouwing te lezen! Ik ben er zelf niet geweest en lees alleen maar lovende verhalen, maar dit plaatst het wel wat in perspectief (en komt wel iets dichter in de buurt bij mijn ervaringen met andere beurzen). Dank!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s