Crochet·free pattern·Garen·Garen Review·gratis patroon·Haakpatroon·Haken·Inspiratie·Kleding·Trui

Zacht geel

Hoi Allemaal,

Kortgeleden schreef ik over mijn Marble blouse met geschonken garen door een lieve collega. Een paar weken geleden heb ik een dot garen van Lammy Yarns besteld. Zacht roze en zacht geel. Nieuwe kleurtjes die ik graag wilde uitproberen. Ik heb gelijk een mooie groene kleur gescoord voor een ander project. Hierover later meer!

Dit keer een topje voor mijzelf maar voor iemand die erg lief is geweest voor mij de afgelopen periode. Ze verdiend het gewoon en het maken van de 2e Marble blouse was een eitje. Omdat de ontvanger smaller is dan ik ­čśë moest ik de lossen ketting kleiner maken. In overleg met Mar (mede beheerster Dutch Crochet Talent en technisch hoogstandje) hebben we de lossen ketting verkleind.

Nieuwsgierig als ik ben heb ik het truitje wel gepast. Ik kan haar n├Ęt aan. Dus de top gaat haar passen. Ik hoop dat ze er blij mee is, vandaag moet ze de doos met haar cadeautje ontvangen!

Een gedeelte van de wikkel heb ik aan de binnenkant aan de onderzijde vast gezet. De top valt niet open en is prettiger te dragen.

Over het garen! Het garen van Lammy Yarns Hawa├» 4 haakt heerlijk. Voelt zacht aan en loopt lekker door je hand. Soms zaten er wel wat knoopjes in het garen… dit was goed weg te haken en zag je niet terug in het werk. Dus ik had er geen problemen mee. De kwaliteit is echt super. De zacht gele kleur is met recht zacht geel.. De prijs van een bol valt enorm mee! ÔéČ 2,40 per bolletje. In een truitje maat S gaan net geen 10 bollen! Reken maar uit. Moeite waard.!

De kleur zoals afgebeeld komt echt goed overeen met wat je ontvangt of in de winkel koopt

Het leuke van deze top is dat je de v aan voorzijde en achterzijde kan dragen. Het is dan echt van belang dat de halslijn echt passend is. Ondanks dat bestaat het risico dat de bovenkant van je schouder glijdt. Daar moet je van houden! Dit probleempje heb ik op een simpele manier opgelost. Met een Fashionclip. Deze maak je links en rechts aan de bovenzijde van de v hals vast. Kind kan de was doen. Top blijft de hele dag passend zitten en je hebt ook nog een mooie versiering.

Dit is een van de vele varianten van de Fashion Clip. Ze worden tegenwoordig ook veel gebruikt voor het vastzetten van omslagdoeken.
omslagdoek vastgezet met een gepersonaliseerde clixx

Het garen is via de verschillende handwerkwinkels en webshops in NL verkrijgbaar. De Lammy Hawaï is in een groot kleurenscala beschikbaar.

De clixx zijn verkrijgbaar via www.fashionclip.nl – Zij staan ook geregeld op de crea beurzen. Op haar pagina vindt je alle informatie hoe ze te gebruiken. Op de pagina van JustDD design kun je ook zien hoe ze om omslagdoeken gebruikt worden. Doris is ook een groot fan van de clixx.

Het patroon van de Marble Blouse vindt je via www.by-katarina.com

Greetz Peg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s