Geen categorie

KERSTCAL ByClaire lantaarn

Hoi Allemaal!

Op de Kreadoe trof ik Claire bij de Echtstudio stand. Ze was retedruk. We knuffelden elkaar gedag snel een paar foto’s en door. M’n oog was ondertussen gevallen op de te leuke lantaarn van haar. Een paar weken weken na de beurs namen we contact met elkaar op.

Ik vertelde haar dat ik nog twijfelde omdat ik zo krap in mijn tijd zat en dat ik er nog niet uit was met de kleuren. Dat was geen probleem. Ze loste het op. Bestel maar via de Echtstudio de neutrale kleuren, ik vroeg haar wat zou je nog graag willen zien wat je nog niet hebt gezien. Haar antwoord kwam snel! Het pakket besteld voor 1 lantaarn, met ijsblauw glitter garen van ByClaire en Taupe. Ik vond het een heel goed kleuradvies en bestelde het pakket bij Echtstudio.

Dagje later was het pakket in huis en begon ik. De patroondelen voor de CAL gedownload op haar blog en ik kon aan de slag.. Week 1 was de ster. Het was mijn eerste keer dat ik filet ging haken.. Je voelt ‘m al.. De ster wilde absoluut niet! Na 5 keer uithalen en steeds opnieuw tellen. De ster wilde NIET! Ik gaf het op.. ik was er ZO KLAAR mee… ik haalde de ster voor de 6e x uit en startte aan de kerstboom. En ja… in 1x! Dit gold ook voor de schoen en het rendier. Het gaf mij vertrouwen en vol goede moed begon aan mijn 6e poging. Na poging 8 besloot ik het zo te laten.. er rustte een vloek op de ster…. die mocht gewoon niet perfect zijn.. baalde want ik deed toch iets echt niet goed. De lantaarn moest en zou af zijn ah eind van de week, dus met een wat sjagrijnig gevoel liet ik de ster voor wat zij was.

Nadat ik alle delen had omhaakt met taupe – haakte ik de vier delen aan elkaar en haakte ik ze aan de vierkanten mallen. Het was direct een lantaarn.

De kwasten eraan maken is een makkie met de Clover kwasten maker, ik was zo klaar. 2 ijsblauw twee taupe.

Eraan maken en voila. Voor de hengels heb ik ook taupe gebruikt.

Toch dacht ik .. ik mis de lichtjes erin.. ik had nog een paar led theelichtjes liggen. Ik heb er eentje omhaakt en vier “touwtjes” gehaakt en in het midden van de lantaarn vast gezet. De lantaarn krijg een soort van taille… maar maakt haar niet minder mooi!

Al met al een heerlijk avond project. Iedere dag 1 deel, 1 avond omhaken en aan elkaar haken, 1 avonden de kwasten – hengsel en theelichtje en klaar is je lantaarn.

Ondanks dat ik de kerstvariant heb gemaakt is het natuurlijk niet moeilijk om andere patronen te filet haken zodat je de lantaarns voor een ander thema kunt gebruiken. Voor mij waren de vierkante beugels een absolute must. Zonder dit geen echte lantaarn!

Hele fijne Feestdagen voor jullie allemaal! Dat al jullie wensen in 2019 uit mogen komen en dat de wereld voor ieder mens en dier een stuk veiliger wordt.

Greetz & Liefs Peg

Wil je meer weten over Claire en de patronen downloaden van haar blog klik hier

Wil je de lantaarn ook maken. Ik zeg doen.. Pakketten via Echtstudio klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s