Geen categorie

Boekreview: Ik ben Bir en ik ben jarig

Favorietje van ons neefje, Aal heeft door het gebruik van fluffy garen echt de AAI FACTOR

Afgelopen weekend hadden wij een logeetje. Ons neefje van bijna 4 jaar. Samen met hem heb ik het verhaal van IK BEN BIR en ik ben jarig gelezen. Hij vond het prachtig. 

Het is een anders boek. En dat is logisch. De ontwerpster van BEER Bir en zijn vrienden is Niki Peeters. Een super stoere vrouw met een hele eigen stijl en look. Ik heb haar ontmoet in Utrecht op de beurs. Ze is zo relaxed.  Daar heb ik de vele karakters uit het boek live gezien en gevoeld. En tijdens onze Sinterklaas avond was dit het 2e boek wat ik kreeg. 

Het is duidelijk dat het verhaal zich afspeelt rond de verjaardag van BIR. Omdat Niki mooie basis kleuren van Scheepjes  heeft gebruikt en de pure en rustige illustraties in het boek, versterken tekening en karakters elkaar! Voor een kind gaat een verhaal echt “leven” en kunnen ze hun eigen fantasie erop los laten.

Een paar karakters uit het boek

Het viel het kleine mannetje op dat de hoofdrolspeler en de de andere karakters uit het boek er heel anders uitzagen! Ik legde hem uit dat dit gehaakte dieren zijn en dat er daardoor heel anders uitzien dan de tekeningen uit zijn boekjes.  Dat begreep hij! Onze absolute favoriet uit het boek is AAL de alpaca. Ons neefje ziet er gewoon een knuffelbeer in.. haha zo schattig.

Mijn neefje vroeg natuurlijk of ik AAL wilde maken.  Dit kleine mannetje kan ik niets weigeren maar ik heb hem uitgelegd dat zijn knuffel niet zo snel klaar is dat ik eerst nog wat andere dingen af moet maken! Dat vond hij niet erg. Hij wilde wel wachten op zijn AAL ;-).

De opbouw van het boek is prettig. Het begint met het verhaal, dan de patronen en als laatste de steken uitleg. Een keer iets anders. De stijl vind ik persoonlijk aangenaam. Rustig en overzichtelijk, Alle aandacht is gericht op de de karakters en de patronen.

Niki gefeliciteerd het is een leuk boek!

Dit vindt je in het BIR BOEK

Greetz Peg

Wil je meer weten over de auteur kijk dan hier:  FACEBOOK Een echte BIR

Uitgeverij heeft meerdere haakboeken uitgebracht. Meer informatie: Scheepjes Uitgeverij 

Scheepjes garen is in heel Nederland verkrijgbaar, wil jij weten of er een winkel bij jou in de buurt is kijk dan hier: Scheepjes Winkels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s