Beurzen

KreaDoe 2018

Hoi Allemaal!

Ja hoor! Ben geweest! Dit groentje is ontgroend. Mijn 1e  KreaDoe. Meine Gute, ondanks dat ik niet een hele dag door de gangen kon zwerven heb ik mij zo vermaakt. Door het “chronische tijd tekort” heb ik wel een aantal stands “gemist”.

Samen met mijn vriendin Linda en haar dochter Famke (dochter heeft moeder leren haken <3) hupten wij vanuit Brabant en Gelderland naar de Jaarbeurs. We werden blij ontvangen door enorm veel ballonnen. Ik zag door al het roze de roze paden niet meer 😉

45161932_1074738966027907_8500930963977535488_o2.jpgWij waren er kwart over 10! Eerlijk.. het verbaasde ons …. ZO DRUK! Drommen creatievelingen..  Dan ben je binnen….  we hebben de plattegrond erbij gepakt. Nou geloof mij.. dat had voor ons geen zin, we begonnen gewoon te stiefelen. Mijn doel wel iets nieuws onder de zon spotten!

Wij zijn gestart bij Durable… even Vera gezellig gedag gezegd… EN YAZZZZZ! Het was gelijk RAAK! Op de stand van Durable spotte ik een nieuwe trui! Ik vroeg wie de ontwerpster is. Niemand minder dan HandmadeJolie! Linda, Famke en ik waren er direct weg van! Een gave trui met een leuke twist. We begrepen dat het een patroon is wat via Durable en HandmadeJolie beschikbaar komt maar dat op dit moment de puntjes op de i gezet worden. Nog even wachten. Maar kijk op de foto’s de trui staat erop.

 

45345763_284847822142770_7455914654347296768_n1.jpgWe keken naar links en daar was de niet te missen stand van Scheepjes. Niki Peeters de ontwerpster van IK BEN BIR stond er en niet veel later Joke van Lossen en Vasten bij haar  creaties uit haar 1e boek Pareltjes haken. Het waren warme knuffels die we elkaar gaven. Ondanks dat je via Messenger contact met elkaar hebt is het nog leuker elkaar eindelijk in het eggie te zien. Nog leuker is het om de amigrumi van Niki live te zien. Wat zijn ze leuk. En echt zo gemaakt!  Niki ik ben benieuwd hoe slang vordert… Blind haken.. jij kan het..  Jaloers ;-).

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat wij het allerleukste vonden; alle dames die helemaal blij waren kennis te maken met de schrijfsters van de boeken. We gingen Tessa van Riet gedag zeggen en samen met haar haar nieuwe creaties uit haar 2e boek Knuffeldekens haken bewonderen. Het is gewoon waar.. Creaties in het echt zien is 100x keer leuker dan ze op foto’s te zien. Het is de ervaring… Ze zijn wederom TE GEK! Gezellig even bij gebabbeld. Natuurlijk de bekende foto’s geschoten..  zo leuk.  Lineke hebben we ook even gezien, maar zij was zo enorm druk dat we haar snel uit het oog verloren.

Zo gingen we door…… op zoek naar zaal 7 op zoek naar Hellen en haar moeder van HEARTS XXL. Geweldig lieve mensen! Ze verkopen prachtige materialen. Geweldige haak en macramé pakketten. Enorme klossen lontwol in de meest mooie kleuren hebben ze bij zich maar ook… die kan ik echt iedereen aanraden (zie een van mijn voorgaande blogs) BADSTOF garen! Ik kocht een macramé pakket voor het knopen van IJs sterren. Geloof mij. Veren maken kan ik als de beste (excuses voor mijn onbescheidenheid).  Macramé dat moet ik echt leren. Ook hier even een gezellige fotosessie gehouden. GA ZE BEZOEKEN !! Ze hebben geweldige beursaanbiedingen (zie foto)!

Daarna lekker samen een heerlijk bakkie Cappuccino gedaan en er eentje bij Vera van Durable gebracht. Wat hebben wij een bewondering voor alle standhouders! Bij iedere stand zag je mensen, soms rijen dik. Niet te geloven. Indrukwekkend, dat zeker! Maar iedereen ook zo lief. Je ontkomt er niet aan om tegen een beurs bezoekster aan te lopen. Maar iedereen heeft begrip voor elkaar zo fijn. Wij hebben alleen maar blije bekkies gespot.

Daarna zijn we gewoon ongecoördineerd gaan zwalken met zijn drieën. We lieten de plattegrond voor wat ie was en lieten onze dag aan het lot over!  Als ik zo uitgebreid blijf schrijven als ik nu doe zijn jullie over een uur nog aan het lezen… hahaha

We hebben bezocht!

Echtstudio en Claire van ByClaire ontmoet/gezien. Overall gezelligheid!. Mega veel Lang Yarns garen ook (zie foto) – met pakketten voor de hondjes uit het boek van MyKrissieDolls – sorry Kristel dat ik je gemist heb 😦 . Fammie heeft het goed gemaakt en staat dolblij met je op de kiek!  DÉ Lantaarns van ByClaire… hou Dutch Crochet Talent NU in de gaten.. want op ZEER korte termijn gaan we hier wat mee doen!

Deze diashow vereist JavaScript.

En dan Lieve DenDennis met zijn gezellige stand. Zijn mooie productlijn Woodland Adventures en zijn mega leuke amigurumi. We gaan al een tijdje terug en het altijd fijn hem te zien. Ik moest met zijn nieuwst creatie op de foto. Het patroon is nog niet af.. Dennis is nog aan het finetunen.. ik weet nu al voor wie ik die ga maken ;-). GA ook hem bezoeken. Zijn baby lijn is zoo mooi en uitgebreid.

En dan ineens sta je bij het WOLPLEIN oog in oog met ZABBEZ en zijn (geloof ik partner) ! Ik moest me even voorstellen….. wij kenden elkaar nog niet persoonlijk maar al snel werd duidelijk hoe het zat.. toch wel handig hoor een FB pagina! LET op… tijdens ons gesprekje hebben wij een mega leuk idee bedacht. So … STAY TUNED. De zo geliefde wol karretjes zijn weer voldoende aanwezig. Bij aankoop van een bepaald bedrag aan garens krijg je zo’n gaaf karretje erbij! En de medewerksters van de stand zijn heel leuk herkenbaar. Ze zijn allemaal supervriendelijk en staan je graag te woord.

Niet veel later stonden wij oog in oog met Mr. Cey bij Pera & Pasha… met zijn Ceygurumi (hoe slim bedacht). We hadden elkaar nog gezien op de KREAVAK, dus het werd weer gezellig knuffelen. Mijn absolute favoriete knuffels is zijn harige twee-oog. Gehaakt met Lammy Panda. Zo zacht en knuffelig, dat ook dit exemplaar echt in veel kinderarmen thuis hoort. Mijn ogen keken naar zijn “ibiza uiltje”.. wat een leukerd. Ook Cey was erg druk.. Dus na het accepteren van een uitnodiging om naar Pijnacker te komen… namen we afscheid van elkaar!

Daarna was het tijd voor de HAAKFABRIEK. Ik ben persoonlijk een groot fan van alles wat Chantel bedenkt. Ik bewonderd deze SELFMADE vrouw. Zij is zo klein begonnen en heeft nu echt een geweldig creatief bedrijf. Alles wat zij bedenkt is een schot in de roos.  Op haar FB had ik gelezen dat hij heel speciale items had bedacht speciaal voor de BEURS. Mijn keuze was snel gemaakt. Het was zo druk bij haar stand dat ik vlug een paar foto’s heb gemaakt gedag gezegd heb en ben gegaan. Zoveel mensen…. maar haar beursaanbiedingen zijn echt te leuk! Loop haar stand niet voorbij!

Ik wilde Famke heel graag Bobbiny garen laten zien. Ze kende het nog niet en ik vertelde haar dat zij daar echt wel mee uit de voeten kan. We moesten even zoeken maar het was zo gevonden. OOK een heel leuk standje en de KLEUREN. Daar wordt je vrolijk van! Famke keek haar ogen uit. Ik was gezellig met LIN en Sas in gesprek over wat we samen zouden kunnen gaan doen voor DCT.. Dat idee was zo geboren en mag ik gaan uitwerken. 😉 Dus DCT volgen is echt geen straf!

Kort voor de opening dat Marleen en haar vriendin van THE FASHION CLIP toch nog een plekje op de beurs hadden bemachtigt. Ik beloofde direct dat ik hen zou komen opzoeken. Het was zo leuk om hen weer te zien.  Samen met hun hebben we leuke ideeën voor DCT!  Heeft ze toch ter plekke een gave clip voor Lin, Famke en mij gemaakt! HELEMAAL te wauwie… Ook daar te gekke beursaanbiedingen. Dus Lin Fam en ik hebben onze beurzen getrokken voor onze gave gepersonaliseerde fashionclip. Dames, ze maken ze ter plekke voor jullie! Loop ze niet voorbij! Een item voor bij jouw knooploze vest waar je echt blij van wordt!

Jullie moeten ook echt even naar Yarn and Colors.. wat een mooie stand. Net zo mooi als in Zwolle.  Ze hebben een rek met de mooiste gebreide en zelf ontworpen truien en vesten. Ik heb ze lief gevraagd of er voor de haaksters ook gehaakte items komen. Ben benieuwd…. 😉 Het was goed om Koen weer te zien en te spreken. Hij is ECHT ALL over the place!  Maar ook met Yarn and Colors gaan we wat leuks op DCT ;-). Op de stand  kun je Annemarie ontmoeten! Schrijfster en ontwerpster van het boek Met Stip Gehaakt! Lop de stand van Yarn and Colors niet voorbij! Zeer de moeite waard om ze te gaan bezoeken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn tijd begon echt te dringen, ik moest nog een uur naar huis maar ik wilde Leonie Schellingerhout van het Wolcafé zo niet overslaan! Daar hebben we zo de wolletjes van Borgo de pazzi bewonderd. Wat een gaaf spul is dat. M’n eerst Borgo Luna is onderweg naar mijn huisadres in een aparte groene kleur, hierover later meer. Ik spotte nog een leuk wolletje. We stonden lekker te babbelen en ook Leonie gaat voor DCT iets leuks bedenken. Hoe leuk is dat.! Haar standje ligt vol met mooie spullen.

Op de terugweg naar de uitgang MOEST ik toch echt stoppen bij STIP & HAAK, in Zwolle kwam ik er toch echt niet aan toe hun te begroeten. Je kon gewoon niet bij hun stand komen. Deze is zoooooo leuk. Al haar creaties in verschillende groottes en kleuren zijn op zo’n creatieve manier tentoongesteld. Dit is een MUST SEE..  Snel Henriëtte en haar man gedag gezegd ik moest.. tot mijn grote verdriet gaan…..

Mijn 1e KreaDoe en ik was nog lang niet klaar! Ik wilde nog zoveel zien. Was wel beetje jaloers op Fammie en Linnie, zij konden lekker tot het einde blijven! Gelukkig hielden ze me op de hoogte dmv foto’s! Fammie heeft Kristel Droog van MyKrissieDolls ontmoet en Adinda van Adinda’s World op een afstandje gezien, zij was enorm druk met workshop geven…

Lieve Debby – Joke en Klaske, Adinda, Kristel! Jammer dat ik jullie gemist heb. Maar weet zeker dat ik jullie ergens zeker ga zien! Creachick we gaan elkaar zien!

Lieve Lin en Fam, dank jullie wel voor een heel gezellige ochtend en voormiddag! Met jullie is het altijd heerlijk stiefelen. Volgende beurs weer gezellig together ik zie er naar uit!

Volgend jaar KreaDoe! Zonder enige twijfel en dan plan ik de hele dag vrij en ga ik heerlijk in een bubbel paden hoppen ;-).

Liefs Peg45166320_219147092131561_2490495026342133760_n

 

 

 

 

 

 

 

______

Om het jullie gemakkelijk te maken heb ik hier een overzicht van FB van de stands die ik bezocht heb! Insta en www voeg ik niet.. Neem aan dat iedereen wel zijn weg kan vinden!

Durable –  ScheepjesWoolytoons CrochetDenDennisHEARTS XXLWOLPLEINEchtstudioWolcaféMr. Cey CrochetPera & PashaYarn and ColorsHaakfabriekStip & HaakByClaire  –  Studio hip met stip  – ZabbezFashionclipBorgo de PazziLang YarnsMyKrissieDools –  Ik ben BIR  Niki PetersPareltjes haken van Joke VermeirenYookz Joke PostmaYane Haakt Debby GroeneveldBizzy Bee KlaskeAdinda’s worldHaak maar aan bij Sas BobbinyHandmadeJolie – Dierencapes haken Kunstig dat wel Happy Crochet 

Wil je weten welke boeken er allemaal zijn uitgekomen? Het zijn er nogal wat!

Kijk op Scheepjes Uitgeverij voor de boeken die vanuit Scheepjes worden uitgebracht. 44298412_929213070612326_5577677008575397888_n45125602_929544760574775_951769936819126272_n.jpg 36914102_2076285049278372_5428318795007524864_n

40266594_1327526504048206_8057888362792484864_o

 

3 gedachten over “KreaDoe 2018

 1. Hoi Peggy. Ik was ook op de heerlijke Kreadoe.
  Zooooo fijn.
  Ik gooi er een waarschuwing uit….hihi…
  Pera en Pasha, daar wil je heen gaan….bloedgevaarlijk.
  Geweldige winkel…lekkere sfeer, guga veel bolletjes, aardige mensen, hippe garens ook. Wij wonen op de Veluwe, maar gaan af en toe er heen. Vrijdag nog om onze haakidool Dendennis te ontmoeten. Mn gesigneerde boek ophalen. En uiteraard ook mr. Cey zn boek gekocht en die heeft m gesigneerd. Workshop frewform haken daar gevolgd. Kortom….je bent gewaarschuwd 😉

  Like

 2. Dank je wel Peggy ,voor je uitstekend verslag van de stands. Ik kan niet naar Kreadoe,dus zo komt Kreadoe bij mij. En zo zie ik gezichten waarbij ik geen voorstelling had. En wat ze maken en boeken die ze geschreven hebben.
  Dank nogmaals Peggy, ook voor de foto’s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s