Garen·Garen Review·gratis patroon·Haakpatroon·Inspiratie·Sjaal

ALL SEASONS OMSLAGDOEK

Hoi Allemaal,

43006417_1139249389560503_4519355577456918528_n.jpgIk wilde persé een snel project. Gewoon omdat het kan. Ik heb jullie al laten zien in een vorige post dat Badstof garen toch wel heel erg lekker werken is. Dus nu wilde ik ook een sjaal van Chenille / Badstof. De keuze viel op off-white van Lammy Yarns. Heerlijke zachte bollen. Ik koos voor naald 7.

Afgelopen zondagmiddag begon ik lekker in het zonnetje te werken. Ik koos voor de Afbeelding3graniet steek. Het project vloog erdoor. Het garen werkt zo lekker. Zo fijn, zo zacht. Geen last van mijn handen of polsen.  Haken met dit garen gaat erg soepel. Met anderhalf uur had ik 3 bollen weg gehaakt! Gisterenavond de laatste 3 bollen en dag ging ook rap.

Ik haak vaak op de bank, kids erbij met hun favo serie op tv. Deze keer zaten ze wel heel erg graag naast mij. Logisch het garen is zo warm en zo zacht. Onze zoon gaf zei “MAM.. mag ik hier een deken van….?” En eerlijk ik vind het helemaal geen slecht idee! Vertelde mijn zoon dat ik nog een paar veren moet maken, een vest en een kussen… maar dat het echt wel goed komt 😉

Hoe mooi ik mijn sjaal op dit moment vind. Hoe lekker deze sjaal ligt om mijn nek… Ik vond de sjaal nog niet af. De kleuren die op dit moment hot en happening zijn zijn vooral de vintage kleuren uit de jaren 50 en 60. Dus er moet nog een rand omheen.. Een paar jaar geleden haakte ik deze sjaal voor mijn schoonzus (mijn andere schoonzus en mijzelf 😉 )

Dus besloot voor dit mooie off-whiteAfbeelding4 exemplaar ook een rand met vintage kleuren toe te voegen. Echter de kleurtjes had ik niet in huis. Ik dacht, ga ik werken met Chenille of ga ik met een ander garen werken.. Wat is een mooi contrast? Dat is echt nog wel een zoektocht geweest! Maar ben eruit… Bordeaux, okergeel, donkerblauw, grijs en vintage groen cq. petrol. Deze keer geen franjes…  Omdat ik voor de rand verschillende kleuren heb gebruikt kan de sjaal met bijna iedere kleur winterjas gecombineerd worden!

Het vinden van het juiste sub-garen was een leuke zoektocht. Ik ken veel merken. Maar niet alles. Niet ieder type garen is in de kleuren beschikbaar die jij graag wilt. Dit was ook het geval voor mijn rand. Hoe graag ik ‘m ook had afgerond met hetzelfde garen. Je kunt niet alles hebben. Het is een iene miene mutte verhaal geworden tussen Durable garen en Yarn and Colors!

Mag ik jullie voorstellen, Dé DCT ALL SEASONS OMSLAGDOEK. WhatsApp Image 2018-10-08 at 14.27.21

De omslagdoek is MEGA GROOT, heerlijk zacht. Gelijk gebombardeerd tot mini kleed voor op de bank door onze kinderen.  Dat kan makkelijk!

0b42a5c4-47f5-418b-91ae-986e26744960  3e606bed-1c1c-4a07-afc5-1c387dbd39b4  76ba33cb-a1ba-4512-b5c7-20f0b80e464a

Ik had nog Durable garen over… en ik dacht ik haak er gelijk een muts bij op maat 5,5. 2 uurtjes op de bank en ik had mijn geinige vintage wintermuts!

Wat heb heb je nodig:

 1. 6 bollen Chenille in kleur naar keuze voor een mega grote warme omslagdoek.
 2. Voor de rand heb je nodig Bordeaux – Okergeel – Donkerblauw – Vintage Groen – Grijs Durable Cosy (tot naald 7)
 3. Haaknaald 6 of 7, de keuzen van een naald is altijd persoonlijk. Omdat ik een soepele sjaal wilde koos ik voor 7.
 4. Graniet steek (driehoek) Filmuitleg YouTube vindt je Engels hier:  https://www.youtube.com/watch?v=4Zvu6ppzJZs
 5. Je favoriete serie, film of muziek, een lekker kopje thee, koffie of wat anders.
 6. TIJD! Het project is te doen in twee middagen of twee avonden of wanneer je tijd en gelegenheid hebt in 1 dagdeel!

INFORMATIE OVER HET GAREN:

100% POLYESTER – 120 meter op een bol – naald advies is 6 of 7. Het garen is zo enorm zacht en voor zoveel meer te gebruiken dan een omslagdoek. Denk aan een mega oversized trui, een mooi kussen, een deken, of kleed of plaid. Sjaal of muts. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zelfs een lekker warm winter rokje kan! Heerlijk!  Zoals je kunt zien ook heel goed met andere soorten garen te combineren.

Dit zijn de beschikbare kleuren:

CHENILE KLEUREN

 

Voor de rand heb ik deze garens gebruikt!

Ontwerp zonder titel

Bedacht dat deze kleuren echt bij het Chenille passen en omdat ze ook van dezelfde naalddikte zijn moest het helemaal goed komen! Daarnaast zijn de kleuren helemaal van nu.. met deze combi creëerde ik een tijdloze sjaal/omslagdoek. ook lekker gewoon over je blouse heen of op een late zomeravond in de tuin… Een all seasons sjaal ❤

Uiteindelijk de grijze niet gebruikt, daar maak ik een beanie van voor onze jongen…

GREETZ Peg

2 gedachten over “ALL SEASONS OMSLAGDOEK

 1. Hallo,
  Deze omslagdoek vind ik gaaf en zou ik graag willen haken echter zie ik het patroon niet. Kunt u mij uitleggen waar ik het vinden kan?
  Groetjes Mirthe

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s