Garen·gratis patroon·Haakpatroon·Handwerkwinkel·Inspiratie

Handmade Jolie vest

Hoi Allemaal!

9442ed75-9e37-41b3-868e-3f6a79da1aa3Soms zit het mee.. soms zit het tegen….  Mijn handwerk planning zat mezelf aardig in de weg. Wil gewoon TEVEEL tegelijk… of wel gisteren!. Voor deze winter wil ik graag 2 vesten, een trui 2 omslagdoeken/sjaals maken.  Verder wilde ik ook aan de KAL van Wolplein beginnen, leren breien.. een trui..  Dan is er ook onze haakpagina, het netwerken en ons gezin… ergens tussen de bedrijven door wilde ik ook het sporten weer oppakken. Kreeg het allemaal even niet spits.

Gelukkig heb ik een lieve schare haak vriendinnen. Ik vertelde Wil dat ik tijd tekort kom dit najaar! Dat ik daar gruwelijk van baalde en dat ik echt het vest ontworpen door Mariska vd Neut voor Durable in het oker wilde! Het garen had ik zelfs al in huis!

Wat stelde de lieverd voor … “ZAL IK HET VEST VOOR JE MAKEN?” Was ik toch wel even stil van.. maar ik zei natuurlijk volmondig JA op haar voorstel. Hoe lief is dat! Zij kan zo goed haken en breien. Zij heeft haar eigen handwerkwinkel in Friesland.. Wol- en hobbyshop WIKO

Wil stuurde mij direct een foto met de vraag welke haaknaald! Fijn hoor dat je mee kan kijken en denken bij het ontstaan van het vest! De gezamenlijke keuze viel op naald 4,5. Ik wil niet dat je “gaten” op rug en schouders krijgt. Moet echt voor mij een gesloten vest zijn. Afbeelding1

Wil is erg precies. Ik moest alle maten opmeten.  Daar ging ik met mijn meetlint in de aanslag naar onze kinderen. Het werd een kort en krachtig meet feestje.. 😦  Onze dochter had geen zin om te helpen en onze puberzoon vond het na 1 meet poging genoeg…  Gelukkig was mijn vriendin Catelijne (ook zo’n  handy lady) in de buurt. Gezellig met een kop thee, het patroon en het lint waren mijn persoonlijke maten zo naar Wil gestuurd.

De afgelopen week  kreeg ik geregeld een update. Leuk om het vest te zien ontstaan. Iedere dag keek ik uit naar haar berichtje. Afbeelding2

399411d1-eb42-4e79-9aff-fa0306aa1dbfWil was enthousiast. Het garen werkt fijn en het is een goed patroon om te volgen! Het maken vond ze hierdoor heerlijk.  Hoe leuk is dat. Kreeg ik er gelijk een patroon en garen review bij. Zijn jullie ook weer op de hoogte 😉

En voilà hier is het eindresultaat van ons vest. Wat ziet ze er mooi uit. Wat is het een mooie kleur en wat zal ik haar met plezier dragen!

Lieve geweldige creatieve WIL! Grote dank dat je dit voor mij wilde doen! Enorm

9fa2f88d-de01-4772-836e-3be98bf7cb5a.jpg
Foto rechten liggen bij mijn zoon Jesper!

gewaardeerd en zal het vest met trots dragen. Iedereen mag weten dat jij deze voor mij gemaakt hebt.

Heel veel liefs Peggy

 

 

 

 

Informatie over het patroon en het garen:

Patroon ontworpen door HandmadeJolie voor Durable. Patroon is HIER gratis te downloaden.

durable-cosy-fine-2182-ochreHet garen wat gebruikt wordt voor dit patroon is Durable Cosy Fine kleur Ocre

Wil je meer weten over wat Wil organiseert in haar winkel in Friesland wat ze allemaal maakt en wat ze jou allemaal kan leren… KIJK OP haar FACEBOOK PAGINA en stuur haar een PB wanneer je interesse hebt! Haar shop is absoluut een bezoek waard. De winkel straalt een heerlijk woonkamer gevoel uit en je valt werkelijk met je neus in de boter. Haar shop is een waar wolhalla!

 

Je kunt je afvragen hoe kan ik oker geel stylen? Dat is heel eenvoudig. Het is een eenvoudige kleur om te combineren met basistinten, wit, beige, grijs, legergroen, donkerblauw & zwart. Te combineren op alle type en soorten jeans. Van baggy tot skinny. Hou je van ton sur ton, dan kun je werken met bv een sneaker in dezelfde kleur, een ring of ketting. En een nagellak kan ook heel mooi staan.

Ontwerp zonder titel (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s