Brei patroon·breien

BREI VIRUS

Hallo Allemaal!

Na jarenlang geroepen te hebben dat ik NIET kan breien, wat ik ook echt niet kon, ik geloofde in mijn haaknaalden ik was een tevreden mens. Enige tijd geleden kwamen er twee patronen voorbij waar ik helemaal verliefd op werd. Eén probleem het waren breipatronen. Deze twee patronen  niet op de gewone ouderwetse breinaalden gemaakt maar op rondbreinaalden…

Na een paar avonden op YouTube breilessen bekeken te hebben, toch de sprong in het diepe gewaagd en het 1e pakket besteld bij mijn favoriete winkel in Arnemuiden Atelier Jaffari.  De Zeeland Shawl (schuin) patroon van Riet Andreas en 8 heerlijke bollen Borgo de Pazzi Amore 160 in jeans kleur. Mijn zomervakantie pakket was in huis.

Natuurlijk kon ik het niet laten om alvast te beginnen.

Breiend opzetten, check. 1e toer breien check. 2e toer breien, chips een steek te weinig.  Poging 2 ging iets beter, ik was al een paar toeren verder totdat ik toch wel vond dat het er iets anders uitzag als op het plaatje. Blijkt een breipatroon heel anders te lezen te zijn als een haakpatroon.  3x is scheepsrecht dus vol goede moed begon ik aan mijn 3e poging. Na een avondje breien, in mijn begin stadium waren dat 4 toeren of zo zie ik bij het opruimen een steekmarkeerder op tafel liggen. Oei, steken tellen, was 50 steken vergeten op te zetten. En toch… vol goede moed naar poging 4.

Poging 4 bleek de juiste: 338 beginsteken, eerste naalden alleen recht en daarna begon de lol met kabels, gaatjes, meerderen, samen haken, omhalen.

Uiteindelijk heb ik in 5 weken tijd de shawl gebreid, 3 weken vakantie en 2 weken in de avonduurtjes thuis. Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, mijn gaatjes konden netter en groter. Blijkbaar gingen er ook kabels de andere kant op. 1 steek averecht gebreid waar deze recht had gemoeten en zo zullen er nog wel een paar inzitten. Ook bleek ik achteraf gezien verkeerd om te slaan waardoor ik allemaal gedraaide rechten heb, geen probleem breiwerk wordt hierdoor alleen iets stijver.

Jezelf iets met youtube aanleren is leuk, alleen als het fout gaat wordt je door dit medium niet gecorrigeerd. Een workshop breien leren volgen is toch eigenlijk handiger.

Ik ben hartstikke blij met mijn sjaal.

Mijn volgende uitdaging… De ZEEUWSE TAS… ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes!

Mar

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s