Garen·Haakpatroon·Haken

Vintage Volkswagen

Hoi  Allemaal,

Tante V werd tante van een heel mooi lief klein mannetje. Zijn ouders zijn autoliefhebbers. Samen surften we op het web.. We waren er snel uit … Het geboorte cadeautje moest een VW busje zijn!

39931672_654486598256784_661993939376537600_n
Het logo heb ik ook gemaakt zoals ik dacht dat het het mooiste zou zijn op de bus!

We zochten samen naar een geschikt patroon! Ik dacht dat dit mij wel in een paar avonden zou lukken. Wat heb ik mij vergist! Ik wist niet dat ik zo’n pietje was. Meine gute. Het werd een UITDAGING!

Er zijn verschillende nachten geweest dat ik wakker werd van dit project. Geen nachtmerrie. Verre van dat. Maar ik werd wakker met ideeën hoe het anders kon. Gelukkig heb ik geregeld pen en papier naast m’n bed. ;-). De wielkasten moesten anders, de bumper, er moesten ruitenvegers bij. Echter de achteruitkijkspiegels kon ik echt niet maken zoals het hoort. Ik vond dat ik ze dan beter achterwege kon laten.. Of toch niet…..

 

 

39947182_1083121298521278_4419014623047450624_n
Ruitenwissers mochten niet ontbreken! link is de voorkant en rechts de achterkant

Ieder pand met tapestry techniek heb ik 3x gemaakt. Ik ben niet bekend met deze techniek. Jullie begrijpen.. oefenen oefenen oefenen! Het is me gelukt.. Maar had gehoopt dat ik het 1-2-3 onder de knie had. Het voor en achterpand lukte prima, maar drie ramen voor de zijkanten inhaken.. dat ging mij niet ze gemakkelijk af!

De basis is een gratis patroon. De wielen, de bumpers, het logo. de afwerking heb ik totaal ander gedaan. ONE of a KIND! Vind het wel zo leuk om een patroon naar mijn eigen hand te zetten… Vooral in de details. Het is een geboortecadeautje en dat moet wel uniek zijn…

Ik had zelfs bedacht om de ramen met zwart om te borduren.. ik dacht echt dat wordt mooi. Heb me ontzettend vergist. Dat werd zooo lelijk. Ook hiervoor moet er en bepaalde techniek zijn. Maar ik heb die niet kunnen vinden. Dus.. voorzichtig uithalen..

39985317_499364053822153_4552694999099113472_n
linker voorkant, “de bumpers gehaakt met halve vasten voor en op de laatste toer.
39989061_310694619479519_7077552538358120448_n
Ineens werd ik op een nacht wakker en wist ik hoe ik de wielen het mooiste recht onder de bus kon krijgen! Het wil in de kas geduwd en van achter naar voren vastgezet. Ik weet niet hoe ik het jullie anders kan uitleggen.

Tante V was bij het zien van de foto’s meer dan tevreden. Ik heb haar in stappen laten zien hoe ver ik was. Zo zenuwachtig om haar het eindresultaat te laten zien. Je weet nooit of het goed is wat je gemaakt hebt. Haar reactie was zo leuk. daar doe ik het voor!

Wat ik voor leuk vond om te maken was “het surfplankje” voor op het dak. Daar moest het geboortelabel op. Deze heb ik besteld bij “De Haakfabriek”. Bestel ik altijd mijn labels. Goede kwaliteit en service.

Het label wilde ik niet op de bus. dat is zonde van het haakwerk.. vind ik..

Het idee van het surfplankje vond ik op een andere gehaakte bus op Pinterest. Dat was een kooppatroon, maar ik bedacht me dat het niet moeilijk zou zijn om zoiets te maken.

Overige details heb ik weggeplukt van een foto van het volkswagenbusje. Ik wilde wel dat het kadootje over een paar goede details beschikte.. Echter we zijn een dag verder en ik bedenk me dat ik nog wel wat dingen erbij wil doen.. Gewoon perfectioneren… Ondanks dat iedereen het en mooi resultaat vindt ga ik toch nog even verder…

Greetz Peg

Deze diashow vereist JavaScript.

Voor dit project heb ik een dikker garen gebruikt Durable Cosy Fine op naald drie. Dit zijn de 3 kleuren die ik gebruikt heb. De garens zijn verkrijgbaar via de volgende verkooppunten

 

Voor de details op de bus heb ik restjes gebruikt. Geen idee meer van welk merk!

Het gepersonaliseerde label heb ik besteld via De haakfabriek de link voor dit label vindt je hier

De basis van het patroon wat ik gebruikt heb is in PDF online te vinden! De link van dit patroon vind je hier

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s