Garen·Macramé

De kracht van een VEER

Hoi Allemaal!

Ik hou van handwerken. Bovenal haken! Breien is niet mijn ding. Naaien ook niet. Het komt aan mijn “tekort aan technisch” inzicht :-). Toen mijn vriendin Mariska mij haar eerst Macramé veer showde.. zoals ik eerder heb geschreven.. was ik in LUV. Vooral omdat ik de betekenis achter een veer bijzonder vind.

Natuurlijk dacht ik dat ik het nooit zou fixen.. een macramé veer. Niets is minder waar. IEDEREEN kan een macramé veer maken. De workshops van Mariska (HandmadeJolie red.) zijn IDEAAL, super leerzaam maar bovenal erg gezellig!

Maar…. ineens tipte ze mij voor een site.. HEARTS XXL… Ik dook erin en werd nieuwsgierig. Complete mini pakketjes voor macramé veren. Ze zei, dat is echt iets voor jou.. Gelijk een paar pakketjes besteld. Want … een gemaakte veer verven. Ik was té benieuwd naar de techniek.

76a72947-98ac-45d4-848b-c5d30615dbbcDat was snel duidelijk, ik ga het niet verklappen anders is de verrassing eraf ;-). Er moet iets te raden blijven.  Even een half uurtje geconcentreerd doorknopen en ik was met mijn ote basis klaar.

Uit een pakketje kun je 1 grote veer of 2 kleinere maken. Wat je wilt. De eerste was groot en mooi dus de tweede mooist evenzo ook groot worden.

Easy peasy pie …. beloofd!

 

 

De veer moet je echt “in shape” brengen. Het uitkammen van de draden is zo belangrijk. 0c84aa5f-5243-4410-bbb0-fe6feb088578.jpgNatuurlijk kon ik mijn kam niet vinden. Maar eerlijk ik heb een super fijn alternatief. Een TOUPEER kam/borstel.  Echt in NO TIME had ik het garen exact zoals ik het hebben wilde. Van mijn zusje heb ik voor dit soort projecten een speciaal schaartje gekregen (kapster hè) om de veer de vorm te geven van een veer.

Omdat ik echt wil dat de veer op een veer lijkt wilde ik ook de vorm perfect hebben. Dat is voor mij kammen en vormen en bijknippen. Ik stop pas wanneer het in mijn ogen goed is.

Het voorbereiden van de verf is zo simpel. Na het verven is zie je niets meer terug van de vorm. Maar leg je geverfde veer op een stukje keukenrol pak je kam en ga weer nat kammen en vormen. Komt goed!

WÈL tijdens het droogproces de haren aan beide zijden blijven kammen en het keukenpapiertje geregeld vervangen. Geeft ook en goed effect voor de verspreiding van de verf. Ik heb de verf alleen in de randen laten intrekken… omdat de ver zelf door de gekamde draden heen trekt.

 

Omdat ik de kleur niet goed genoeg grijs vond heb ik de veer twee keer in de verf gedept. De volgende ochtend heb ik de veer buiten neergelegd om verder aan te drogen. Daarna weer goed geshaped en gekamt. Verstevigd met wat haarlak in de randen. Er is ook ander materiaal om de veer echt heel stevig te maken. .. maar daar had ik geen tijd meer voor.

Benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Greetz Peg

fe9070aa-073a-4323-8bb0-d5173e5325c9

 

De link naar de complete patroon pakketjes vindt je bij HEARTS XXL complete macrame veer pakketjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s