Garen Review·Haakpatroon·Haken·Inspiratie

The SUNSET TOP Gemaakt met sprankelend garen

Hoi Allemaal!

35884236_1735453099871654_3246296892618833920_n.jpg
Subtiel kraaltje!

De laatste tijd ben ik van de topjes en het uitproberen van haakgarens. Wilma van WilMade vertelde mij dat ik echt het Sunset garen van Katia moest gaan proberen. Ze weet dat ik een sukkel ben voor geel garen. Ik vind ze gewoon allemaal mooi en gelukkig staat de kleur ook nog leuk ;-). It’s my happy color!

Ik bestelde mijn wolletjes en een dag later was mijn cake in huis. Supersnel. Perfect! Top service van het wol magazijn. Ze hebben daar een enorm groot assortiment garens van Katia. Dus ik heb echt nog meer gesnuffeld en besteld ūüėČ

Mijn favoriete haaksteek is het halve stokje, kan het jullie niet uitleggen waarom, maar het is zo. De steek haakt superfijn en ik vind kleding er altijd mooi door uitzien. Ik vind √ľberhaupt eenvoudige steken bij kleding stukken heel sportief en elegant. In mijn optiek komt je werk heel mooi uit. Maar dat is persoonlijk!

35759661_1735739603176337_5977853641418080256_n
Ik werd na een paar toeren echt blij van het glitter effect. Echt subtiel en niet overheersend

Voor dit truitje volgde ik geen patroon. Wat heb ik gedaan.

Ik heb een losse ketting gehaakt op het breedste punt van mijn heupen (heb maat 38  heupwijdte en taille maat 36). Het hele truitje tot mijn oksels is in het rond  gehaakt.

Voor het voorpand en het achterpand heb ik aan de zijkanten op de gok 6 lossen vrijgehouden voor het armsgaten. Het bepalen van het aantal lossen wat je niet haakt is eenvoudig zelf te doen door een armsgat van een ander topje op de zijkanten te leggen. Zorg wel dat echt goed het midden van je werk hebt!

Voor zijde en achter zijde haakte ik los van elkaar en met naald en draad heb ik de bovenkanten aan elkaar verbonden.

35834395_1737797036303927_2502016082840125440_n
Het glitter effect van het kraaltje is echt leuk. Ik zorgde er per kraaltje voor dat die aan de voorkant van het truitje kwam en niet aan de binnenkant. Dat is een beste werkje

Het garen is fijn en je werkt met haaknaald 3. Ik heb voor dit werk een naald van KnitPro gebruikt.  Het garen wil wel splijten omdat het niet strak getwijnd is. Schat in dat dit voor iedere haakster anders zal uitpakken. Mogelijk heeft het te maken met hoe los of hoe strak je haakt òf hoe je je haaknaald in de hand houdt.

Iedere avond haakte ik een aantal toeren. In dit project zit voor mij twee weken werk. Voor een ander misschien 2 dagen ;-). Nadat ik mijn werk af had heb ik alle kraaltjes die zich nog aan de binnenzijde van mijn truitje hadden verstopt naar voren gewerkt. En dat is nog een aardig klusje. Voor dit truitje heb ik anderhalve cake gebruikt.

Liefs Peg

Voor WilMade projecten klik hier

Voor alle Katia Sunset garens kijk op Wolmagazijn 

Voor alle Katia garens kijk je op Katiayarn

Het halve stokje haak je zo 

Een losse ketting aan elkaar verbinden zonder draai doe je zo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s