Inspiratie

Gehaakt kledingstuk en nu? Tips hoe je kleuren kan combineren Welk kleuren type ben jij?

Hoi Allemaal,

We horen wel eens dat mensen huiverig zijn om kleding te gaan haken omdat ze geen goed beeld hebben hoe ze het kleding stuk kunnen combineren. Zo jammer. Want gehaakte kledingstukken zijn zo enorm goed met andere items uit jouw kledingkast te combineren.

Online ben ik gaan zoeken naar een aantal tips:

1. Kies kleuren die dicht bij elkaar liggen
Weet je niet goed hoe je die pastelkleurige jas kunt combineren? Probeer dan eens met andere pastelkleurige items te combineren, de kans is groot dat het super leuk bij elkaar staat. Dit geldt eigenlijk voor alle verschillende tinten, als je bijvoorbeeld een aardetint kiest, combineer dan ook met aardetinten.

2. Gebruik een kleurencirkel
Als je begint met een item in één kleur, kun je kiezen om deze te combineren met de complementaire kleur. Iedere kleur heeft een complementaire kleur. Deze kleuren versterken elkaar. In een kleurencirkel kun je direct zien welke kleuren complementair zijn, want ze staan recht tegenover elkaar in de cirkel. Het vakje van de complementaire kleur staat altijd net zo ver van het centrum als de kleur die je als eerst hebt gekozen.

3. Gebruik maximaal 3 kleuren
Als je te veel kleuren kiest kan het lijken of je zomaar iets bij elkaar hebt aangetrokken en dat wil je natuurlijk niet. Kies altijd minstens één naturel tint, zodat je bijna niet de mist in kunt gaan. Kies in ieder geval één van de kleuren zwart, wit, bruin, grijs of beige.

4. Doe de ombre test
Het is lastig om verschillende tinten van dezelfde kleur te combineren. Het staat heel fashionable of je slaat de plank juist volledig mis. Als je niet zeker weet of twee tinten goed bij elkaar staan, kun je op Google zoeken naar een ombre afbeelding in die kleur. Als beide kleuren in de afbeelding staan, passen de kleuren goed bij elkaar.

5. Zoek inspiratie
Het is goed om zelf te experimenteren met kleuren, maar kijk ook hoe andere mensen dit doen. Haal inspiratie van bijvoorbeeld Pinterest, andere haaksites. Vergelijk daarna met je eigen garderobe welke items jij hebt en hoe jij ze kunt combineren. Je zult merken dat hoe meer je combineert doet hoe beter je er in wordt.

6. Laat kleur van je schoenen en accessoires terug komen
Zorg dat de schoenen bij de rest passen, want schoenen maken of breken je outfit. Dat geldt ook voor de accessoires. Als je kleding en accessoires goed bij elkaar passen zorgt dat er voor dat je outfit een geheel is. Dus heb je een veel kleurig kleding stuk gemaakt zorg ervoor dat je laarzen, slippers, schoenen of sneakers de boel versteken. Dus effen stukken.

7. Kijk welke kleding bij jou past
Je kunt je kleding nog zo mooi combineren, maar het moet ook bij jou passen. Kijk naar je haar- en huidskleur en welke kleuren daar mooi bij staan en welke niet. In dit artikel kun je precies vinden welke kleuren bij jou passen en welke juist niets voor jou doen.

8. Stel een kleurenpalet samen voor jezelf
Kijk welke kleuren jou mooi staan en welke je zelf leuk vindt. Als je voor jezelf bepaalt welke tinten en kleuren je mooi vindt kun je items aanschaffen in deze kleuren. Zo kun je eindeloos combineren met kledingstukken die altijd bij elkaar passen.

9. Basics
Om verschillende combinaties te kunnen maken is het belangrijk om te investeren in goede basics. Je kunt gerust wat duurdere items kopen, want ze raken nooit uit de mode en zijn handig om mee te combineren.

Aanvulling: Goede basics zijn tegenwoordig overal verkrijgbaar. Primark  heeft fijne items om mee te starten.

10. Gebruik accessoires
Als je het toch iets te spannend vindt om direct helemaal uit te pakken met kleding in verschillende kleuren, dan kun je ook beginnen met wat accessoires. Als je een zwarte outfit draagt kun je daar bijvoorbeeld een opvallende tas, ketting of sjaal bij dragen. Zo kun je gemakkelijk en goedkoop variëren met je outfit.

11. Kies één item met een gekleurde print
Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld een jurkje, een sjaal of een ketting. Kies voor de rest van je outfit alleen kleuren die ook in het gekleurde item voorkomen.

Maar dan hebben jullie vast nog een vraag.. Welke kleuren passen bij mij! Online zijn er zoveel testjes die kunt doen maar je kunt ook een kleurenanalyse laten doen. Of je gewoon helemaal laten restylen door een styliste. Alles kan. We houden het hier even bij de test 😉

__________________________________________________________________________________________

Kleuren hebben allerlei eigenschappen. Zo kleedt zwart af en trekt rood mannen aan. Maar kleur kan ook je mood bepalen. Als je een rot humeur hebt, draag je misschien eerder donkere kleuren en als je vrolijk ben juist weer felle, lichte kleuren. Naast deze eigenschappen passen sommige kleuren wel, of juist niet bij jou. Dit heeft allemaal te maken met de combinatie van je huidskleur, je haarkleur en de kleur van je ogen. Kortom: welk kleurtype jij bent!

Je hebt het vast weleens meegemaakt dat je een geweldig topje hebt besteld, maar als je het dan zelf aanhebt het je huid grauw of bleek maakt. Via Girslscene vond ik deze kleuren test. Zo vind je welk kleurtype jij bent zodat jij weet wat er wel en niet bij jou past! Hoe handig is dat?

DE KLEURTYPE TEST

Jouw huid is:

A. licht, ivoorkleurig, gelige ondertoon, nooit echt bruin. Soms sproeten

B. rozig, bleek, porselein en fris

C. goudbeige, goudbruin, met een gelige ondertoon. Eventueel sproetjes

D. zeer blank, porselein of net olijfkleurig, zwart, Aziatisch type

Jouw haarkleur is:

A. licht tot midden goudbruin, rossige schijn, roodblond

B. licht asblond tot bruin, nooit een rode of gouden gloed

C. midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans

D. donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden gloed

Jouw ogen zijn:

A. blauw, lichtgroen, lichtbruin, zelden heel donker

B. blauw, grijsblauw

C. bruin, groen, hazelnoot

D. felblauw, grijs of net donkerbruin, zwart

Het meeste A: Antwoordde jij meestal A bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij met je warme, heldere teint waarschijnlijk een lentetype! You’re a lucky one, want dankzij je huidskleur heb je vaak een heel jeugdige uitstraling. Laat deze vrolijkheid ook terugkomen in je make-up en kleding.

KLEUREN VOOR EEN LENTETYPE

en jij een lentetype? Als lentetype heb je een warme ondertoon in je huidskleur. Waarschijnlijk heb je sproetjes en je haar is goudblond tot rossig.  Je ogen zijn (grijs) blauw, groen/grijs of lichtbruin.

Lente type

Kleuren die passen bij een lentetype

Turquoise tinten zijn een must, daarnaast staan geel en perziktinten je waarschijnlijk heel goed.

Basiskleuren voor je schoenen en tassen zijn camel, melkchocoladebruin en marineblauw. Voor je sieraden kies je het beste geel- en oranje goud, tin en zilver in combinatie met goud

Niet dragen als lentetype: vermijd blauwrode en koele roze tinten. Warme tinten doen jouw huid veel beter overkomen!

Het meeste B: Antwoordde jij meestal B bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij met je koele en zachte teint waarschijnlijk een zomertype! Als kind had je waarschijnlijk heel lichtblond haar en zat de zon echt in je haar, maar ook nu kan je haar nog altijd heel licht zijn.

KLEUREN VOOR EEN ZOMERTYPE

Ben jij een zomertype? Zomertypes hebben een huidskleur met een blauwe ondertoon, sommige zomertypen zijn blond en bleek. Ben je een zomertype met een wat vale, beige huid? Dan kan je het beste koele kleuren dragen zien er beter uit als ze koele kleuren dragen. 

Soms hebben zomertypes sproetjes. Als je niet je natuurlijke haarkleur hebt, kan het zijn dat je moeilijk kan kiezen of je een zomertype of een wintertype bent. Zij lijken namelijk enorm op elkaar. Een zomertype heeft van nature lichte tot donkerblonde haren. Als je je haar donkerder zou gaan verven, word je vanzelf een wintertype.

zomer type

Het meeste C: Antwoordde jij meestal C bij de test om je kleurtype te bepalen? Dan ben jij waarschijnlijk een herfsttype

KLEUREN VOOR EEN HERFSTTYPE

Een herfsttype heeft over het algemeen bruin haar. Dit kunnen alle nuances zijn, van roodbruin tot koper naar chocoladebruin haar. De ogen van herfsttypes zijn vaak groen-bruin tot hazelnoot van kleur. Hun huidskleur is licht tot beige en heeft een rode of gelige ondertoon. Het herfsttype is het meest warme kleurtype van alle seizoenen.

Bekende herfsttypes zijn Rita Hayworth, Julia Roberts, Julianne Moore, Natalie Portman, Drew Barrymore, Eva Mendes

Kleuren die passen bij een herfsttype

Herfst type

Herfstkleuren staan goed bij herfststypes. Denk hierbij aan middenbruin en camel, olijfgroen maar ook stralende kleuren als vlammend rood, rijk blauw en het oranje van de ondergaande zon zijn kleuren die een herfsttype.

De basiskleuren voor je  schoenen en tassen zijn donkerbruin, brons, roestbruin, camel, olijfgroen en marineblauw

Voor je sierraden kies je voor goud, messing, brons of koper

Niet dragen als herfsttype: vermijd blauw roze en rode tinten in cosmetica.

KLEUREN VOOR EEN WINTERTYPE

Ben jij een wintertype? Een wintertype heeft een overwegend blauwe ondertoon en een lichte grijs-beige of donkere huidskleur. Het palet van een wintertype bestaat uit diepe en intense kleuren.

winter type

De juiste kleuren voor een wintertype

Wintertypes stralen met lichte ijs tonen en heldere tinten zoals saffierblauw en zilverwit. Maar ook heldere, diepe tinten als robijnrood, diep paars en smaragdgroen halen wintertypes helemaal op!

Basiskleuren voor schoenen en tassen: Zwart is onmisbaar! Daarnaast kan je veel kleuren hebben, zolang het maar niet de warme tinten zijn. Denk aan marineblauw, grijs, taupe, wijnrood/bordeaux en roodbruin.

Voor je sieraden kies je voor goud of zilver, zilver staat over het algemeen net iets beter.

Vermijden als wintertype

Warme tinten als oranje, beige, bruin, oranje/rood, warm geel en pasteltinten zijn niet geschikt voor jouw huid teint.

Er zijn natuurlijk ook mengtypes..  er zijn 18(!) varianten:

1. Koele Zomertype, ook wel gewoon ‘Zomertype’ genoemd
2. Warme Lentetype, ook wel gewoon ‘Lentetype’ genoemd
3. Koele Wintertype, ook wel gewoon ‘Wintertype’ genoemd
4. Warme Herfsttype, ook wel gewoon ‘Herfsttype’ genoemd
5. Lichte Zomertype
6. Lichte Lentetype
7. Diepe Wintertype
8. Diepe Herfsttype
9. Neutrale Zomertype
10. Neutrale Herfsttype
11. Heldere Lentetype
12. Heldere Wintertype
13. Zomer/Wintertype
14. Lente/Herfsttype
15. Lente/Zomertype
16. Lente/Wintertype
17. Zomer/Herfsttype, wordt in Belgie het ‘vier seizoenentype’ of ‘midden van de cirkel’ genoemd
18. Herfst/Wintertype

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik hoop dat ik jullie hiermee geholpen heb en dat jullie nog meer zin krijgen om kledingstukken te gaan haken.

Lfs Peggy

Voetnoot:

Wil een kleuren en kleding advies op maat dan kan ik je adviseren een styliste te benaderen, ik heb mooie voor en na foto’s gezien. Kleuren kunnen je persoon versterken! Kijk maar eens 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s