Amigurumi·Boekreview·Geen categorie

Miss Deetje

Hallo Schatte patatjes!

Zijn we weer! Wat een week op haak gebied was het.  Ik heb de peper in mijn reet en zoveel zin om vanalles te doen en te maken. Maar zoals ik voorgaand wel eens schreef. DE TIJD…. Puberzoon, pre-puber dochter… man met onregelmatig werk etc etc wie herkent het niet…

Afgelopen week schreef ik al over het verrassende boek van Adinda..  Wat een mooi boek, zo bijzonder.. een must have in iedere haak kast ;-). Maar daar bleef het deze week voor mij niet bij. Ik had 2 boeken besteld! Mijn man.. wordt RAMGEK. Echt weer een pakketje.. Vrijdag was het zover.. “Wat heb je NU WEER BESTELD”… waarop ik heel subtiel antwoordde… “Maar schatje … dat heb ik je toch verteld.. toch?!” “Ach, schat! Je houdt toch van me?!” 😉

33653603_1703981956352102_680440480315473920_n.jpgHet vertaalde boek van Lydia was binnen. De vrouw achter Lalylala poppen. Nu komt ze met een beestenboek. Wat een pret.. maar niet voor mij.. Mijn pre-puberende dochter van net 9 zag het boek, keek mij met haar mooie bekkie aan en voordat ik er erg in had had zij MIJN NIEUWE aanwinst geconfisceerd! Madame was ‘m stiekem naar boven gesneakerd en zat prinsesheerlijk op haar bed het verhaal in MIJN aankoop te lezen! Toen ik haar na een kwartier zoeken eindelijk “betrapte” kreeg ik de mooiste glimlach toegeworpen. En zwakke doos als ik ben.. smolt ik bij het zien van haar snoetje.

“OHHHHHH Mamma!” “Dit is zo’n leuk boekje”!” “Ik heb het verhaal gelezen en nu moet jij DEZE voor mij gaan maken.! “Ja mamma, ja toch?!” “Is mijn DEETJE morgen af?” “Dan kan ze mee naar het water en kan ik samen met haar spelen en slapen en zonnen!” “Maaaaaam!!!!” Geloof mij.. deze moeder heeft pre puber voelsprieten dus had snel in de gaten of dit gemeend was of niet. En ik zag aan haar snuutje dat ze er dolgraag een wilde.

Ze wees mij haar favorietje van die dag aan. De DAGDROOM vlinder.. De kleuren waren 33735982_1703982646352033_1090587437354188800_nvoor mij al genoeg reden om hiermee te beginnen. Maar eerst wilde dit blije ei zelf door het boek spitten kijken lezen etc. Ik keek onze freule lief aan en vroeg mijn boek terug. HET “KRENG”…. “ALLEEN ALS JE DEETJE VOOR MIJ MAAKT”… Met een mega smile op haar mooie bekkie. Waarop ik mijn voelsprieten liet varen en zei: “Tuurlijk muppet!” “Mag ik nu mijn nieuwe boek terug”.  Met enige aarzeling kreeg ik mijn nieuwe aanwinst terug en als een klein kind hupte ik de trap af, nestelde mij in mijn hoekje van de bank… en begon ik eerst van achteren naar voren te bladeren. Toen ging ik kijken hoe het boek was opgebouwd, en daarna zocht ik het favoriete patroontje van ons draakje op ;-).

Wat ik niet wist is dat het boek is vertaald en uitgegeven is door SCHEEPJES. Dank jullie wel mensen van Scheepjes dat jullie de tijd en de moeite genomen hebben om dit boek te vertalen en uit te brengen.. SJAPPPPOOOOO! Jullie hebben, schat ik zo in,  zeer veel haaksters blij gemaakt! Toppers! Voor iedereen dit dit leest 😉 het boek is alleen via de Scheepjes dealers en BOL te koop. 😉 Dan weten jullie dat.

Wanneer je het boek besteld zit er drie kleurtjes Catona bonbonnekes bij. Heel leuk en te schattig. Bedacht ik mij dat ik tijden geleden na een bezoek bij Scheepjes.. een mooi kadootje had gekregen. Ik stoof naar zolder pakte mij gehaakte zak met al mijn bonbonnetjes erin. FEEST, kleurtjes uitzoeken voor De Dagdroom vlinder voor mijn meidje.

33594531_1703981139685517_412592086215294976_nDaar ging ik dan… dit blije eitje werd een blij kippetje bij het zien van hoe alles in het boek uitgewerkt is. Zó overzichtelijk en duidelijk. Goed uitgewerkt met kleurnummers ook. Het was niet gemakkelijk om alle kleurtjes in mijn georganiseerde chaos te vinden.. Maar het was zo allemaal gepiept! 😉

Boek op schoot en gaan….  naaldje 2,5, de mini bolletjes… kopje koffie.. een slapende vent en puber zoon en in stilte starten. Wat een begin van m’n dag.. Haken in stilte.. geen afleidingen.. radio, tv of mobiel. Gewoon de haaknaald, het garen.. hèt boek en ik zei de gek! 😉

 

De opzet van dit boek is slim, overzichtelijk en daardoor erg gemakkelijk. In NO TIME had ik het koppie het lijfje en de andere onderdelen af!

Goed vergelijken deed mijn dochter. Want het moest natuurlijk volgens haar wel “VET GOED LIJKEN” Helaas lukte het mijn niet om haar DEETJE gisteren af te maken. Vanmorgen had ik mijn ogen nog niet open, ik was serieus half wakker liep naar beneden kreeg een kop koffie van mijn man in mijn handen gedouwd. Geloof mij zonder een bakkie kun je beter wegblijven bij mij.. Dook ik weer in de laatste onderdelen van haar DEETJE. Want .. ik wilde toch echt dat haar vlindertje voor vertrek naar de plas af was.

Mijn vent snapte er geen snars van. “Waar ben je mee bezig?” “Ga toch met die kleine naar het water” Ik legde hem heel rustig vriendelijk en beleefd uit dat ik aan het tellen was en dat ik pas wegging als DEETJE klaar was. Dat had ik mijn kind beloofd en zo geschiedde. Om kwart over tien was moeders klaar.

Ons madammeke was rustig in de speeltuin aan het wachten tot mijn OER ROEP! “Elin… schatje … JOUW DEETJE is klaar!” En daar kwam ons meidje aan gesjeesd. De oohhh en de ahhhs waren voor mij genoeg….  Manlief had onze tuuttuut ingepakt and of we went. Genieten van het zonnetje water en DEETJE… Ons kind ontpopte in het het blijde kuikentje en moeders in een trotse PAUW.  Ennn wat vinden jullie lijkt deze een beetje…?

Het het boek hoort in IEDERE BOEKEN HAAKBAL thuis. Een musthave waaruit je ook dingen gaat maken. Dit is zeker geen uitgave die je bovenop je kast gooit en niet meer naar om kijkt. Deze komt zeker niet tussen je magazines en andere boeken terecht!

Bij het zien van de beestjes gaan je handen kriebelen en wil je beginnen. Genoeg mensen om je heen die jij met zo’n schattig wezentje blij kan maken.  Zeker weten dat ik meerder zoetjes ga maken…. wel in andere kleuren..

Het boek is zo de moeite waard. Het is goed vertaald, alle stappen zijn goed uitgelegd en geillustreerd!  Zelfs de diagrammetjes zijn goed te volgen (ik haat diagrammen. duss…)! Ben je niet van de diagrammen, de uitgeschreven teksten zijn prima te volgen, je kunt het niet niet snappen 😉 snap je 😉

Liefs Peg

Voetnoot:

Wil jij weten waar dit über tolle Buch verfügbar ist? Klik hier

Bol.com rechtstreeks naar het boek.. klik hier

OH ja.. een klein weetje

DEETJE is de vertaling van Day.. dat is de naam van de Dagdroom vlinder van onze tut!

Lydia Tresselt mag wat mij betreft meer boeken gaan uitbrengen. Dank je Lydia xo

 

 

 

 

2 gedachten over “Miss Deetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s