Garen·Garen Review·gratis patroon·Haken·Inspiratie·woonaccessoires

Een puber, een moeder en een vloerkleed het verhaal….

Hoi Allemaal,

Mijn zoon is een puber.. en niet zo’n klein beetje ook. Dat is geregeld wikken en wegen. Soms hillarisch en soms vraag ik mij af waar zijn gebruiksaanwijzing is. De aan of uit knop bestaat niet …. jullie begrijpen ….. 😉

Als moeder vind dat vaak niet erg..  want door te haken… hoor ik hem soms lekker niet of doe alsof ik hem helemaal niet hoor. Tijdens het haken kom ik lekker in mijn bubbel terecht en kan ik de boel de boel laten.  Het zorgt er ook voor dat mijn stressniveau en mijn irritatiegrens redelijk laag blijven en ik, tot mijn grote verbazing,  meer geduld heb…

Wanneer er volgens onze zoon echt “brand” is haak ik rustig mijn toer af.. ga ik een kijkje nemen bij zijn “calamiteit”. Denk aan: “Ik kan mijn sportsokken niet vinden of waar is dat ene shirt of de wifi ligt er uit …  of.. erger nog.. waar is mijn oplader”.  Op dag bedacht ik me.. ik ga de rollen eens omdraaien ….

Dit keer zorgde ik voor PUBER STRESS bij  onze zoon. Het arme kind ahhhh (not). Moeders verkocht binnen 24 uur zijn oude vertrouwde slaapkamer en hij moest op een matras op de grond slapen. Zijn spullen zaten in no time in dozen en wat van zijn kleding kwam aan een rek te hangen. Geloof mij.. he was NOT amused. Een paar dagen  later brachten mijn man en ik zijn pallet bed naar binnen, mocht hij de kleuren voor zijn muren uitkiezen. Bij het zien van zijn “nieuwe bed” werd hij enthousiast! Met een blij gemoed vloog moeders van de Kwantum naar de Gamma, de Primark, de Action en de Jysk.

In een eerder bericht over de Chunky wol van Lam29315202_1627626290654336_4355053385959866368_nmy Yarns (ik haakte een heerlijk deken in 2 kleuren) schreef ik dat mijn zoon het kleed graag wilde hebben voor op zijn nieuwe kamer. THE MANCAVE… Ik noem het zijn PUBERCAVE..  De kleuren van het kleed zijn de inspiratie geweest voor het bedenken van zijn nieuwe kamer.

SA_5715___SourceHet moest van mij allemaal gebeuren in onze Mei vakantie. Omdat de kinderen thuis zijn had ik verlof op mijn werk geregeld. In de twee weken voor de vakantie heb ik alle nodige spullen in huis gehaald zodat we ook echt de eerste maandag van start konden gaan. We hebben iedere muur 4x gezien, mijn handen stonden krom van het verfrollen en mijn vingertoppen hadden er na 3 dagen ook geen zin meer in. Een vloerkleed moest even on hold.

33511482_1701500109933620_7238049792557842432_nWanneer ik ergens aan begin wil ik  het goed en netjes afmaken. Nadat de gordijnen hingen, de kledingkast stond, de lampen hun plek hadden begon mijn man te zien wat ik nu eigenlijk bedoelde met een vet stoere pubercave (gelukkig maar 😉 ).

Nadat ik zijn kamer had ingericht, zijn kast had ingeruimd, zijn plaid over zijn bed ha08e86087003a6dfe02a95025bb16e8d12d3f3a9ad gedrapeerd … vond ik het toch niet af.

In februari heb ik op de beurs in Zwolle bij Huisje van Katoen super cool vet garen gescoord. Barbante XL kleur Muisgrijs. Vier mooie klossen. Het doel was om er een daar een mooi rond kleed van te haken voor op onze slaapkamer. Wordt het toch echt even anders..  Het moest voor mijn puberzoon een stoer rechthoekig kleed worden.  JA – ik vond mijzelf even geniaal haha!

Ik haakte 100 losse en haakte hierop een paar toeren halve stokjes (mijn favo steek) deze varieerde ik  met een half stokje – een losse (half stokje overslaan) – half stokje. Maar mijn handen waren nog niet helemaal klaar voor het grove werk dus moest ik mijn haakwerk steeds wegleggen. Het lag absoluut niet aan het garen. Het garen heeft een super fijne structuur, voelt zacht in je handen en haakt heerlijk. Niet stug. En je krijgt geen last van je vingers. Echt te gek garen!

Na een paar dagen rust pakte ik het project weer op. Mijn handen stemden in en ik ging in volle vaart. Gewoon op gevoel werken gaf het effect wat ik voor ogen had. Gisteren vond ik dat het kleed wel breed genoeg was. Het kleed heb ik afgewerkt door rondom een rand van halve vasten te haken. Antislip kleed moet ik nog halen. Maar vandaag is zijn kamer AF! Precies zoals mamma het voor ogen had.

Deze diashow vereist JavaScript.

En onze puberzoon… pakte mij stevig vast, gaf mij een kus en zei: “Bedankt mam”.

Daar… doe je het als moeder voor. ❤

Veel liefs!

Peg

Voetnoot:

Wil je meer weten over het Chunky garen van Lammy Yarns? Klik hier

Wil je meer weten over het Barbante XL garen van Huisje van Katoen? Klik hier

 

 

 

Een gedachte over “Een puber, een moeder en een vloerkleed het verhaal….

  1. Goed gedaan Peggy! Echt stoer!👍 een lekker bed en een tv, wat heeft een puber nog meer nodig…😉
    Enne, bed is te vergroten…. maar dat komt nog wel..later…😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s