Boekreview·Geen categorie·Haakboek·Haken·Inspiratie·Omslagdoek

Een boek dat verrast!

Hoi Allemaal,

Het is even geleden dat ik een stukje schreef. Maar de weken zijn vol, de dagen druk. We haakten wel maar in etappes en een paar projecten zijn nog steeds niet af. De pagina op FB loopt als een tierelier en we hebben de leukste projecten samen met haak ontwerpsters! Zo ook een super gave give away afgelopen week samen met auteur Adinda Zoutman, hèt creatieve brein achter Adinda’s world. 33216236_1700572500026381_7660759898304544768_n

Adinda en ik hebben de afgelopen jaren zo nu en dan contact via messenger. Ik had haar benaderd om lid te worden van onze groep, zodat zij kon zien hoe wij werken en wat voor een leuke leden wij hebben. Stuk voor stuk zo aardig en prachtig creatief. Nou daar had ze wel oren naar. Dus voegde ik haar toe!

Iedere maand hadden we wel even via messenger contact. Iedere keer hadden we het over haken, haar patronen en projecten. Het enige wat ze even “vergat” te vertellen 😉 (logisch) was dat haar eerste boek zou uitkomen. Toen ik daar de eerste berichten online over las heb ik contact met haar gezocht om haar te feliciteren. Haar enthousiasme zag je in iedere letter die ze schreef. Zo trots als een pauw dat haar werk uitgebracht werd. Wat kon ik dat mij goed voorstellen! Het lijkt mij als creatief ontwerpster een enorme eer wanneer een uitgever jouw werk wilt uitgeven. WAUW.

Echter.. het zat even anders… niet samen met een uitgever (wat eerst echt de bedoeling was) maar zijzelf heeft het boek met een fotograaf en vormgever zo gemaakt dat het exact is zoals zij het wilde. Gewoon in eigen beheer! DAT IS PAS LEF HEBBEN! You go girl! Via een uitgever was het voor het te beperkt. Dan sta je stevig in je schoenen.

Een paar weken geleden hadden we weer contact en ze had er zoveel zin in om samen met ons een give away te doen. Ze zou 1 boek weggeven. Samen hebben we alles goed voorbereid en besproken. Vanaf het moment dat haar give away online ging stroomden de reacties binnen. Niet alleen Adinda maar ook wij waren totaal overdonderd door alle reacties. Allemaal zó leuk, zo lief en ook creatief!  Adinda voorzag dat het een pittige taak werd om daar 1 winnares uit te kiezen. Ze bedacht zich geen moment.. zij besloot 3 leden van onze groep blij te maken.

Ondertussen hadden we dagelijks contact over het verloop van de give away maar ook over het ontstaan van haar boek. De reacties van onze leden deden haar heel goed. Zo kun je zien, hoe je kan genieten van het enthousiasme van leden. De drie winnaressen waren natuurlijk dolblij. Zij hebben ons laten weten dat ze hun boek van Adinda hebben ontvangen en zullen ons snel hun eerste creaties laten zien. We kijken er naar uit!

Maar mijn nieuwsgierigheid was niet gestild. Ik werd toch wel nieuwsgierig naar haar boek. Ik keek mijn man lief aan, knipperde een paar ik met mijn wimpers en voila.. het boek werd besteld! haha. Weer iets om naar uit te kijken..

Het zonnetje nodigde uit om heerlijk in de tuin het boek door te bladeren. Echt serieus.. dit is totaal niet wat je verwacht van een haakboek. ECHT NIET. Het zit gewoon super gaaf in elkaar. Met het boek op schoot begon mijn reis. 33464590_1700612160022415_642626179492216832_n.jpg

Dames, dit boek.. te gek! Zo bijzonder verteld en geïllustreerd. Tjongjejonge wat wordt dit een lange avond bedenk ik me. Ik krijg geen genoeg van de kleuren de foto’s de blije gezichten. In etappes komt het patroon van haar stola tot leven.. op een manier in beeld gebracht dat je direct de drang voelt naar de winkel te rennen om jouw bollen in te slaan. Ik kon me nog nèt beheersen…

Ieder onderdeel van de stola is zoo mooi of foto’s en in tekst uitgewerkt.. de kleuren dansen door mijn hoofd. Mijn hersenpan is een enorm kleuren pallet. Diegene die mij kennen weten dat ik hou van ton sur ton. Rustige kleuren, die perfect bij elkaar passen. Dit is voor mij echt een ander kopje thee! Maar wel een heel lekkere! ;-).33509582_1700612406689057_7691923893241511936_n

Iedereen die Adinda dierbaar is komen voor in haar boek. Zo ook haar hele knappe Italiaanse echtgenoot. Wat een knappie is dat zeg! Maar serieus het moet niet gekker worden…. het boek omvat nog meer leuke weetjes en verrassingen. Hiervoor moet ik niet naar de handwerkwinkel maar naar de supermarkt. Adinda hoe leuk heb je dit bedacht. Het past helemaal bij de reis die je maakt door het boek.

Het boek vertelt ook het verhaal van 123OLE… jaloersmakend kijk ik naar de afbeeldingen lees ik de tekst. Ik check of de locatie waarover het gaat in de buurt ligt van onze Spaanse vakantiebestemming. Eén ding is zeker.. Dit ga ik – HOE DAN OOK – een keer doen en ervaren.

33426456_1700572640026367_742126836435124224_nBijzondere Adinda, wat heb jij mij een mooie kleurrijke reis laten maken door jouw boek. Vol verrassingen. Mijn hoofd tolt met kleurstellingen maar ik zit tegelijkertijd te haken in het vliegtuig onderweg naar Olé. Ik zeg volgend jaar samen daar aan de rosé?

Samen haken we de wereld een beetje mooier!

Liefs Peg

 

 

Het boek van Adinda is via alle bekende kanalen verkrijgbaar, in de winkel en op het web. Ik heb mijn boek op haar website besteld, vond ik wel zo leuk!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s