Amigurumi·Garen·Garen Review·Haakboek·Inspiratie·Patroon review

PROJECT MEXX 2.0

Hoi Allemaal!

Soms kom je iets tegen online en dan denk je. Dat is een geniaal concept. Wat is dit goed bedacht. Waarom bedenk ik zoiets gewoon niet zelf ;-). Toen  ik de knuffeldekens van Tessa voorbij zag komen wist ik direct dat ik er hier een van moest maken.. of meer.. 😉 ..

Ik stuurde haar, als een blij ei, direct een berichtje via fb om haar te feliciteren met haar concept. Hoe leuk is dit. Ik wilde weten hoe ze dit bedacht had… Ze vond het super te gek dat ik zo reageerde en ik begon enthousiast te delen op FB. FB was daar niet zo blij mee dus ik werd doodleuk voor een langere periode geblokkeerd.. FIJN! NOT. 30571647_1653218381428460_1003342783123030016_o

Het boek was  in huis voordat ik er erg in had. Eerst lekker bladeren. Had ik helemaal niet hoeven doen want ik wist toch al welke ik ging maken.  De eenhoorn! Voor mijn mini nichtje Mexx <3. Project MEXX 2.0.

Ik heb het garenpakket besteld waar ook Tessa haar dekens mee gemaakt heeft. Alles van Scheepjes. Wat ik vooral leuk vond waren de verschillende garen structuren waar je mee gaat werken aan je project. Het SOFTY  het CATONA katoen, de TWINKLE. Alles voelde anders en werkte anders. Maar dat zorgde er voor mij voor dat het haken en maken van deze knoepert echt leuk bleef ;-). Zoals sommige weten.. ik raak snel verveeld en kan met het grootste gemak een werkje voor langere periode wegleggen 😉 .

Moet jullie bekennen, ook ik lees soms niet goed. Ik begon doodleuk aan de deken en vroeg me af waarom ie zo klein bleef.. Natuurlijk, moeders had een veel te kleine naald gebruikt! Uithalen die handel. Tessa ff een berichtje gestuurd dat Blonde Dollie weer de fout in gegaan was.

30441286_1653218471428451_6465367235929047040_oEn ineens was het Pasen. Dacht lekker ff de tijd om wat aan Project MEXX te werken. Nee hoor, 2e griep ronde deed zijn intrede in Huisje Jansen en moeders lag op haar trouwdag (10 jaar) zo groen als een paprika op bed… trouw stond mijn krukje bij de toilet pot :(.

Na een paar dagen kwam er weer wat leven in mijn brouwerij… en op bed nog zo slap als een vaatdoek, begon ik aan de rand van het deken gedeelte (ff wat afleiding). Nieuwsgierig als ik ben wilde ik weten hoe lang ik over een toer zou doen… Daar was ik snel achter… een half uur per haak ronde! Jullie weten hoeveel toeren de rand ongeveer is… kun je nagaan! Maar leuk.. Vooral omdat het katoen garen van Scheepjes wat stugger is om mee te werken een leuk contrast met het softy garen van de deken. Het catona katoen maakt de rand van de deken lekker stevig. En dat zeg ik….. als trouw Schachenmayr meisje. Ik ben jaren geleden begonnen met haken met CATANIA katoen,  wanneer je aan een garen gewend bent ga je niet snel over op iets anders. Het Catona garen van Scheepjes is een stuk stugger maar het werkt super fijn! Ze hebben er een fan bij 😉

Na een rustpauze begon ik aan de kop. Ik hield het patroon exact aan, zelfs met de geadviseerde haaknaald vond ik toch echt dat mijn eenhoorn kop toch mega groot uitpakte.  Zo raar.. maar ik dacht toe maar…  we gaan gewoon door!  Hierdoor moest ik de neus ook aanpassen. Deze wordt gemaakt met SOFT FUN. Dit garen kende ik nog niet en is eerlijk, is eerlijk, heerlijk om mee te werken!

Omdat de kop zo groot uitpakte zou de  geadviseerde oogmaat voor mijn exemplaar niet kloppen… te klein. Ik moest nieuwe ogen aanschaffen .. wat een straf ;-). Dit is mij prima gelukt  bij mijn vaste handwerkwinkel (Singer red.) Ik werd zoals altijd prima geholpen en ging met te veel naar huis..

Thuisgekomen gelijk de boel bekeken en oogmaat 18mm paste prima op het mega hoofd. Het hoofd komt totaal niet overeen met het schattige koppie in het boek. Maar wat maakt het uit. Het maakt m’n project juist uniek… althans dat vind ik… mijn handtekening aan Project MEXX.

Het nekje had ik ondertussen gehaakt en op het deken geborduurd. De poten vielen ook veel kleiner bij mij uit in vergelijk met het mega hoofd wat ik gemaakt had. Dus daar paste ik ook de grootte van aan. Gewoon een naaldje groter en het witte pluche gedeelte een stuk langer. En mijn dochter ondertussen maar kijken….  ze wist dat dit kado voor haar nichtje is.. maar oh wat had ze hem graag zelf gehouden!

De manen…. wat een verhaal…. ik wist precies wat ik wel wilde en niet. Dus ik ging aan de slag. In het boek maakt Tessa gebruik van een andere krul patroon dan wat ik voor mijn project heb gebruikt. Ik wilde krullen.  Ik heb met de kleuren wit, geel, zilver, goud en lila glitter garen 3 manen gehaakt in verschillende lengtes. Van alle andere kleuren heb ik er 1 gehaakt!

30516269_1653218088095156_2499598218115940352_o50 – 40 – 30 losse, in de losse ketting van 50, 5 stokjes in een losse, in de losse ketting van 40, 4 stokjes in een losse en je kunt wel raden, 3 stokjes per losse in de losse ketting van 30. Er kwam geen eind aan de manen en ik zou ik niet zijn… ik begon mijn geduld te verliezen… Het zonnetje scheen  de lucht was blauw en ik besloot mijn achtertuin onder handen te nemen. Geloof mij. Onze achtertuin is redelijk onderhoudsvrij.. maar toch nam het 4 uur van mijn tijd in beslag. S’avonds na een heerlijke douche ging ik vol goede moed weer verder. Ik had er nog een flink aantal te gaan. Ook die avond lukt het mij niet om het gewenste aantal af te haken….

Gisteren na mijn laatste tuinklus onder het genot van een wijntje ging ik heerlijk in mijn schone achtertuintje verder… En ze zijn afgekomen. Helemaal klaar. En ik ben er ook ff helemaal klaar mee. Maar blij met het resultaat. Maar dames, ik ben een extention expert geworden. Het vastzetten van de manen op het koppie geeft je dat gevoel.. alsof extensions aan het zetten bent ;-).

Vanavond was het zover… ik belde mijn schoonzusje en vroeg haar of Mexx de deur 30441318_1653218108095154_2834922528416202752_omocht open. Haar smoeltje! Om op te vreten. Ze was zo onder de indruk van wat ze zag. Té schattig. De kleine dame had even niet in de gaten dat deze mega de pega knuffeldeken voor haar was. Toen ze dat in de gaten kreeg stond madammeke te jumpen in de woonkamer. Ze is er zo blij mee. Dat maakt tante weer happy. Nu kan ik alleen maar hopen dat Project Mexx 2.0 overal mee naar toe gesleept wordt.

Greetz Peg

Kort samengevat. Een goed boek, mooie patronen, met mooie materialen gewerkt. Goed uitgelegde patronen, goed in beeld gebracht met foto’s voorin het boek.

Meer informatie over de knuffeldekens vind je op de site van Woolytoons

Wil je meer informatie over het boek van Tessa van Riet, klik dan HIER – haar boek is te koop via de verschillende haak webwinkels, maar ook gewoon via BOL.com

Het garen van scheepjes is overal verkrijgbaar! Klik op de LINK voor de verkoopadressen

Het kleurenpallet van de CATONA garens 10 gram vind je HIER

Het kleurenpalet van de SOFTFUN garen vind je HIER

Het kleurenpalet van de SOFTY garen vind je HIER

Het kleurenpalet van de TWINKLE garen vind je HIER

 

 

 

 

 

2 gedachten over “PROJECT MEXX 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s