Amigurumi·Haakpatroon·Inspiratie·Patroon review

Ice Queen Elsa ipv Koningin Pop

29746640_1534113320019205_1774374515_oHallo Haak sterren!

Ook ik mag weer eens een blogje schrijven op de vernieuwde site van deze te gezellige groep van Dutch Crochet talent J

Helaas heb ik een tijdje moeten “afhaken” door een haakblessure. Ik had namelijk iets te enthousiast door gehaakt aan oa mijn eigen Twinkle Belle en mijn armen en handen schreeuwde, en nu is het even genoeg!

Kortom ik moest even afkicken. Maar nu de naald even stil in zijn etuitje lag, betekende niet dat de brein stil stond 😉

Mijn 1e project na ruim een maand niks doen was het haken van een rugzak die ik in mijn koppie al helemaal had uitgewerkt. Ik geef toe, haken met Zpagetti garen na een blessure, was misschien niet de beste keus om de naald weer mee op te pakken, maar ja wat Netje in haar koppie heeft… 😉 Wellicht later meer daar over…

29693193_1534113293352541_1419730227_oEen ander project die ik toch ook graag wilde maken was de Knuffel Queen van Imke van Creimtions.

Al en tijdje mag ik nieuwe patronen testen voor Creïmtions. Nog voor jullie ze kunnen maken, maak ik deze te leuke creaties al en verbeteren we waar nodig om zo tot een perfect  patroon te komen. Begin dit jaar werd ik dan ook weer benaderd door Imke met de vraag of ik haar knuffel Queen wilde testen.  Ik had haar knuffel al in december voorbij zien komen gezien Imke deze creatie had ingezonden voor een ontwerpwedstrijd van amigurumipatterns.net.

Helaas niet gewonnen maar toch 58e van de 700 inzendingen! Het kon dan ook niet lang duren voordat Imke deze als patroon zou uitbrengen. Helaas kon ik het patroon, door de haak blessure, niet voor haar testen. Maar na het zien van deze “Ice Queen” dwarrelde er al wel een idee door mijn hoofd en die moest nu, na een tijdje rust, eindelijk maar eens “geboren” worden.

29550440_1534113653352505_2038092330_nIk zag namelijk gelijk in deze Queen een heuse Elsa, mede ook aangestoken met het Frozen virus na een bezoekje aan mijn 4 jarige nichtje Emilia. Zij is nu helemaal in to Prinses Elsa is. Hierdoor week ik wel iets af van het patroon, want ik zou mijzelf niet zijn wanneer ik geen eigen draai aan een patroon geef…

De hexagons die altijd als basis dienen voor de knuffels van Creïmtions hebben een soort bloemvorm in het midden, hierin zag ik een sneeuwvlok dus dat was de basis waar vanuit ik de rest van de kleuren heb uitgezocht.

Ik had nog garen liggen met pailletten. Dit garen haakte ik samen met wit katoen,  in combinatie met het blauwe Sparkle garen van ByClaire geeft dit net dat beetje extra aan de jurk! De jurk van Elsa bestaat uit 2 delen, ik wilde deze knuffel uiteraard ook van zo’n zelfde soort robe voorzien. De mantel van Sinterklaas, ook een patroon van Creïmtions vormde de basis voor deze jurk. Dus hierin week ik iets af van het patroon.29747108_1534113323352538_1643446898_o

De “mantel” maakte ik helemaal van lichtblauw katoen met her en der van wit katoen en pailletjes een “sneeuwster”. Van lichtblauw voile maakte ik als finishing touch een sleepje.  Pfff wat een rot stof is dat, het glijdt, het rafelt… niks voor mij en ik had mijn irritatiegrens redelijk bereikt.

Met hulp van een kartel schaar had ik dat rafelen onder controle en na heel wat verder gemopper was haar sleepje/mantel ook klaar. Ik bevestigde er nog 2 haakjes aan zodat het sleepje er ook weer is af te halen.  Door de manchetten van het mouwtje rijg ik als detail nog een voile lintje met strikje, passend bij haar sleepje.

Tja en toen het gezichtje, Miss Peggy, ja zij van DCT.  Peg daagt mij iedere keer uit. Dit keer was de uitdaging de ogen zo echt mogelijk te laten lijken.  Ik had al  eea geprobeerd dus ik wilde dat het bij Elsa echt ging lukken,  blauwe ogen met lila oogschaduw net als de enige echte. En zie hier, missie geslaagd! Miss Peggy gunde ik een sneak peak en ook zij heeft haar goedkeuring gegeven … duh 😉

29681194_1534113296685874_2133752843_oOp naar het haar, i.p.v. de gehaakte manen die Imke aan haar creatie heeft gegeven, heb ik Elsa mooie lange blonde manen gegeven, met weer een kleine Sparkle van By Claire garen. Het garen kun je door hetzelfde kapje rijgen die als basis voor het kapsel dient. Als laatste vlechten we deze mooie volle bos in de voor Elsa kenmerkende vlecht.
Maar ja hoe ga ik dat doen met maar 1 paar handen?

Eureka, even naar de keuken…

Ik gebruikte mijn keukenrolhouder als statief, deze prikte ik door de onderkant van het hoofdje. Op deze manier had ik hoogte én de handen vrij om deze lange blonde lokken tot vlecht om te toveren!  Restte het mij enkel nog het maken van een klein kroontje. I.p.v. van het kroontje rondom te haken zoals in het patroon, heb ik er een diadeem van gemaakt.  Op de picootjes plak ik met textiellijm zilveren steentjes en dat maakt mijn Elsa helemaal af.

Ik  haal mijn voldoening uit die kleine details. Het uitzoeken van de kleurtjes, de aankleding, het maken van het hoofdje etc. Ik maak het mezelf hierdoor soms ook best lastig, maar hey het resultaat mag er wezen toch? Weet je wat ook zo leuk is aan deze knuffel?  Je kunt hem weer op meerdere manieren kunt gebruiken:

1. Als pop kunt je haar neerzetten door deze om bijv. een    klein flesje heen te schuiven.

2. Als handpop, want je kindje kan haar vingertjes in de gaten prikken die zijn gemaakt in de armpjes en het hoofdje. Zo kan je kindje samen met haar knuffel de leukste avonturen beleven!

Liefs Antoinette

29550850_1534129486684255_1651048168_n.png

De patronen van Imke Crooijmans vind je op: Creïmtions

3 gedachten over “Ice Queen Elsa ipv Koningin Pop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s