gratis patroon·Haakpatroon·Haken·Inspiratie

MUTS MET MUTS

 

Hoi Allemaal!

Had een soortgelijke muts enige tijd geleden al op FACEBOOK voorbij zien komen (foto’s onderaan het bericht). Omdat het zo zinloos en geinig is besloot ik er een te gaan maken.

Gisteren werd een van de vriendinnetjes van onze dochter opgehaald door haar vader. Hij bleef even plakken bij mijn man en zal ondertussen zich serieus afgevraagd hebben waar ik mee bezig was.  Hiermee dus…. 😉

Wilde net zoals de foto van FB een grijze muts maken. Dook mijn zak met restjes in en vond nog een bol Royal grijs van de Zeeman. Met halve stokjes op naald 5,5 haakte ik een redelijk strakke muts.

De spons rollers heb ik voor een appel en een ei via alie expresse gescoord. Rolletjes in verschillende maten waren binnen een week in huis. Je kunt de rollers ook bij de Primark kopen – roze – 1 maat  (€ 3,00), zag ze toevallig hangen toen ik er gisteren aan het neuzen was.

Het vastzetten van de rollers heb ik op de meest simpele manier gedaan.  aan twee kanten laat je een lang stuk draad hangen. Je rolt de draad erom heen. Zet de draad vast met het klipje en je knoopt de draad aan de binnenkant van de muts vast.  Ik koos ervoor om ze lekker rommelig op m’n oma muts te zetten.. De afbeelding van het www zijn netjes geordend achter elkaar.  Je kunt er van maken wat je wil!

Om het nog leuker te maken voor jullie heb ik wat inspiratie foto’s van het internet geplukt inclusief een filmpje van YOUTUBE hoe je deze maffe muts kan maken. Leuk voor de kinderen in hun verkleed kist, of gewoon leuk om de draak mee te steken.

Greetz Peg

ps.. staat mannen ook heel goed.. mocht het alleen niet met jullie delen 😉

Het YouTube filmpje over de oma muts vindt je hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “MUTS MET MUTS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s