Garen·Garen Review·gratis patroon·Inspiratie·woonaccessoires

Woondeken van Lontwol

Hoi Allemaal,

Afgelopen week schreef ik dat ik dolgraag met de lontwol van Lammy Yarns wilde gaan werken. Ik heb voor pure aardtinten gekozen. Ik heb voor de chunky gekozen ipv van de superchunky deze strengen zijn iets smaller waardoor je werk iets fijner wordt.

Serieus ik zat echt te wachten op mijn pakket..  Wilde het garen zien.. voelen en ruiken… want, laten we eerlijk zijn, het is het meest pure garen, op het kleurtje na bijna onbewerkt. DPD arriveerde met een flinke doos! Whoehoe… echt ik blijf dat kleine meisje van 45! De doos werd ordinair opengerukt en ik genoot van het uitzicht. 9 prachtige bollen! 4 grijze bollen, 5 zandkleurige bollen.  Verpakt per 3.

29314778_1626239290793036_5686002152569307136_o
Zandkleur & Grijs. Mooie aardetinten.

Even bedenken nog hoe groot wil ik het kleed/deken maken en met welke kleur ik ga beginnen? Ik moest nog even wachten want zoonlief komt na schooltijd naar binnen gestormd met het lieve doch dringende verzoek of ik  hem alsjeblieft wil helpen. Ook mijn puberkind raakt afgeleid door de mega bollen <3.

Geïrriteerd als een puber kan zijn vraagt hij aan mij wat ik NU WEER ga maken. Ik vertel hem rustig dat ik een wollen deken als woonaccessoire ga maken. “OH echt niet”
zegt hij nadat hij het garen grondig heeft bekeken! “Deze wordt voor mij voor op mijn nieuwe kamer”.  En dat .. vind ik nu eens een goed idee van hem!  Met grote, verbaasde ogen kijkt hij mij aan en vraagt  in een diezelfde blik nogmaals indringend of ik hem met zijn werkstuk wil helpen. Mijn wol feestje moet even wachten…

Nadat ik mijn nogal ongeduldige, overprikkelde kind rustig probeer uit te leggen hoe hij zijn werkstuk kan opbouwen roepen de bollen naar mij.. STOP daarmee en kom met ONS SPELEN…… Ik merk dat onze zoon niet opslaat wat ik hem uitleg en besluit dat hij maar buiten moet gaan voetballen… dat hij even op adem moet komen van school… en moet ontspannen!

CREA TIJD…  ik pak mijn eerste grote grijze bol lontwol.. Wat voelt het spul lekker in mijn handen en het ruikt heerlijk… Ik schuif onze salontafel opzij en vraag mijn man of hij straks even wil filmen wanneer ik aan het werk ben.. Mijn vent stemt in, wat opmerkelijk is aangezien hij het allemaal maar vreemd vind dat bloggen…..  “Wat hebben de mensen er aan”,  vindt hij. Waarop ik antwoord…. “Geen idee.. misschien vinden ze het wel leuk”. “Ik heb in ieder geval LOL!”

Mijn feest gaat beginnen… Ik bekijk het filmpje wat ik online gevonden heb nog een keer goed. Ik hou de lengte van ons vloerkleed aan en ga aan de slag, op mijn knieën op de grond (achteraf geen verstandige keuze!).

Het garen is zacht en wat gevoelig, het valt niet zo een twee drie uit elkaar.. maar je werk ineens goed doen is wel het beste. Sommige strengen kunnen iets loslaten nadat je je werk uithaalt (soms moest ik de lussen verlengen of verkorten) . Dat is niet erg want je brengt de streng met je handen zo weer in model. Het begin was even zoeken. Het was voor mij de eerste keer dat ik met dit garen werk – voor het eerst handbrei en op de grond zit te werken…29261256_1626239470793018_7184619905474363392_n.jpg

Na twee bollen begonnen mijn bibs en rug te protesteren. Even een bakkie thee en resultaat van een afstandje bekijken.. Ik bedacht me dat er niet veel toeren uit 1 bol kwamen.  Ik wilde mijn eerste bol uithalen. Uiteindelijk naar een paar 5-en en 6-en heb ik dat niet gedaan.

Na twee bollen had ik de slag te pakken en ging het een stuk sneller. Voordat ik er erg in had had ik mijn 4 grijze bollen verwerkt. En aanleggen van de andere kleur ging prima. Het is een intensief werkje..  had het echt warm! Achterdeur open … best hard werken zo’n kleed ;-).

Enthousiast deelde ik een paar foto’s met vriendinnen. Te grappig, sommige hadden direct in de gaten wat ik aan het maken was, sommige vroegen zich verbaasd wat ik nu weer aan het freubelen was. Jullie begrijpen na een paar uur in deze niet zo verstandige houding werken gaven rug, benen en bibs aan dat ik moest stoppen.

29313329_1627626497320982_7162542695536132096_n.jpgDat heb ik geweten. De volgende ochtend werd ik wakker en kon niet zo lekker mijn bedje uit komen. Alles was stijf en stram. Fixe spierpijn (lees … slechte conditie). Voordat ik verder kon handbreien was het donker en dat vind ik niet fijn werken. Ik liet de boel de boel en kroop mijn mijn dochter de bank op om de Voice kids te gaan kijken. Altijd genieten wanneer zij de kaarsenstandaard pakt en uit volle borst meezingt ;-).

Vanmorgen was de spierpijn niet weg maar ik wilde persé mijn werk afronden. Na het voetbal van mijn zoon (ja met deze kou en snijdende wind) ben ik verder gegaan. Lekker in het natuurlijke licht.. Ik had nog vier bollen te gaan. De laatste drie bollen hadden er niet zo’n zin in. Het garen, ik weet niet hoe ik het anders kan omschrijven,  scheurde gemakkelijk. Ik moest dus meerdere knopen maken om verder te kunnen.  Bij de een na laatste bol varieerde de dikte steeds (dunner minder fluffy – dan weer dikker en fluffy). Wanneer je met een natuur product werkt kan dat gebeuren. In het eindresultaat zie je het niet terug. Laat dit je niet afschrikken voor het mogelijk aanschaffen van het materiaal. Want .. het is zo de moeite waard om met deze wol te werken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nog geen uur later is mijn woondeken klaar. Ik ga jullie niet vertellen wat ik ervan vind. Dat mogen jullie mij vertellen 😉 !

Fijne dag!

Greetz Peg

11 gedachten over “Woondeken van Lontwol

    1. Op de site van lammy yarns staat de adviesprijs.. ook op hun site kun je de verkooppunten vinden…. voor een kleed heb je 4 tot 5 bollen nodig… ik wilde een grotere heb voor 9 bollen gekozen. Het is een investering.. maar zo de moeite waard. Xx

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s