Garen·Garen Review·Geen categorie·Haakpatroon·Patroon review·woonaccessoires

KLEED omgetoverd tot POEF

Vorig jaar kreeg ik een paar bollen Durable Cosy Fine in de nieuwe kleuren van onze woonkamer toegestuurd.

Nu ben ik al langer fan van LillaBjörnCrochet Design, Tatsiana ontwerpt de prachtigste patronen in overlay crochet.

Voor de bollen had ik haar Labyrinth Mandala Pillow met de uitbreiding van het Labyrinth border patroon in gedachten. Het geheel zou een kleed/deken voor op de bank moet worden.

Met het patroon op de ipad, mijn favoriete Furls haaknaald nr. 4 en de heerlijke Durable Cosy bollen kon mijn feestje beginnen! 😍

De Durable Cosy Fine is een heerlijk zacht mix garen van katoen met polyacryl. Het garen is fijn om mee te werken. Ik had af en toe iets last van een splijtende draad maar dit kan ook aan het patroon hebben gelegen 🤔.

Overlay crochet bestaat uit heel heel veel reliefsteken en dit vraagt om een andere insteek van de naald dan wanneer je normaal steken haakt. Het garen voelt een beetje verloursig aan, lekker zacht!

De patronen van Tatsiana zien er altijd zo moeilijk uit, in de praktijk valt het mee. Het zijn Engelse patronen met foto ondersteuning bij sommige toeren. Hier wordt duidelijk uitgelegd waar welke steek gehaakt moet worden.

Het is vooral goed lezen en tellen. Wanneer je door hebt hoe overlay crochet patronen werken haakt het erg fijn weg.

Het kleed was snel klaar! Wat bleek…. …. te klein voor een bankkleed. Extr hoeken en een extra rand eraan zou het groter maken. alleen was dat niet de oplossing. Ik zocht naar een andere optie.

Het is een kleed/deken wat je naar mijn smaak niet moet opvouwen omdat het patroon dan wegvalt. Maar wat doe je er dan mee? Het heeft een tijdje in een vergeten hoek op een stoel gelegen totdat…………..

We vorige week op Valentijnsdag onze pup konden ophalen. Onze pup mag niet op de bank, alleen is de hele avond zitten op de grond niet lekker voor je billen. Onze dochter had nog een poef in een meest afschuwelijke roze camouflage print op haar kamer liggen. Laat de Labyrinth Mandala daar nu precies omheen passen. Elastiek in de onderrand zodat de hoes eraf kan en gewassen kan worden.

Nu alleen de pup nog laten weten dat de poef ook voor onze billen is 😉🤣.

Groetjes!

Mar

Een gedachte over “KLEED omgetoverd tot POEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s