Beurzen·Haken·Inspiratie

HET WAS FANTASTISCH!

Hoi Allemaal!

Loop over van enthousiasme, een brok energie niet normaal. Ik hoor mezelf nog tegen mijn man roepen: “Schatjuhhhh, this net alsof ik naar een concert ga, zoveel mensen!

Eindelijk, gewoon lekker “alleen” naar de IJsselhallen in Zwolle. KIJKEN KIJKEN KIJKEN. Bekenden gedag zeggen, voelen, genieten. Dat was mijn idee! Er vooral niets van verwachten. Meine gute, de beurs overtrof mijn verwachtingen.  Bedenk je.. ik loop daar rond – als een blij ei, – met mijn DCT TAS – een volwassen vrouw met een verwachtingsvol hart! Als een kleine meisje in een snoepwinkel. WAT een WOLHALLA! Dit was mijn allereerste keer Zwolle.. FEEST!

De rij voor de kassa was enorm .. maar dat kon me niet schelen, even mijn benen strekken, had net een uur in de tuuttuut gezeten. Het werd leuker toen ik mijn lieve creatieve collegaatje Ina en haar man uit Emmen in de rij trof! Het was direct gezellig!  Binnen 5 minuten stond ik binnen. EERLIJK …..  EEN MIERENNEST …..  en daar… ben ik niet zo goed in….. dus strategie bepalen, hoe ging ik alles wat ik wilde zien zien èn hoe ging ik iedereen ontmoeten waarmee ik had “afgesproken”.

Wat een grote beurs en wat was er veel te zien ….  maar ook…. veel NIET te zien. Dat viel me wel op. Wat ik wel super goed vond is dat alles door elkaar stond, borduren, haken, breien, patchwork… alles door elkaar waardoor je ook alles kon zien. Een goede mengelmoes.

Allereerste stop. Wolcafé en Leonie Schellingerhout gedag zeggen. Echt dikke rijen voor de stand, amper tijd om gedag te zeggen en een knuffel te 28191152_1598725470211085_168472646_ngeven. Maar het is ons gelukt.  Leonie had veel leuke dingen zag ik.. maar het was te druk om alles uit te laten leggen. Dus hup een knuffel en weer door naar de volgende meet and greet 😉

Was lekker aan het rondkijken toen ik ineens “Peggy” hoorde. Ik schrok me wild.. Je verwacht het nl. niet hahaha. Stond ik ineens oog in oog met Jocelijne. Ze was samen met DenDennis op de beurs. Gelukkig kennen Dennis en ik elkaar al van een vorige beurs waar we kennismaakten.  Jullie begrijpen.. ff huggen. Dennis en Jocelijne lieten alles zien van het NIEUWE CONCEPT van DenDennis. En geloof me… ik wilde direct weer een baby! Het concept LITTLE WOODLAND ADVENTURES is gewoon voor iedere aanstaande moeder, oma, tante, nicht of buurvrouw g-e-w-e-l-d-i-g! Wat vooral fijn is is dat je alles wat je op Insta of FB ziet nu live ziet en kan voelen. Live ziet er gewoon top uit.. kan niet anders zeggen! Eerlijk is eerlijk het is altijd superleuk om Dennis weer te zien! Te grappig … iedereen was foto’s van hem aan het maken.. De superster in haakland! Hoe LEUK ! En Jocelijne is een mega creatieve handige tante.. ze werkt samen met Dennis aan leuke projecten.. hierover later meer…

 

Ik wilde wel zingen. Bedacht me ook dat ik dat beter niet kan doen.. Zo blij was ik. De sfeer in de IJsselhallen was geweldig. De mensen stuk voor stuk super vriendelijk. Maar een zwerm bijen! Over maar ook overal stonden de dames en heren rijendik voor de stands. Bij STIP & HAAK kwam ik er gewoon niet bij. Ik kon Henriëtte ook geen gedag zeggen en geen foto’s van haar stand maken. Kan julle vertellen, die zag er zo erg mooi uit. Ze had heel veel van haar gehaakte knuffels meegenomen! Alles kwam daardoor gewoon tot leven. Mooi om te zien. Jammer dat ik haar niet even gedag kon zeggen. Ik heb – geloof mij – meerdere pogingen gedaan om bij haar stand te komen.. maar het is  echt niet gelukt. Wat natuurlijk wel een heel goed teken is voor haar ❤ !

28109604_1598673653549600_2073296080_n (1)
Mariska bij drie van haar creaties voor Durable. De Trui die zij draagt is een nieuw (koop) patroon van haar. Patroon is te bestellen via haar website.

Op naar de DURABLE stand. Daar had ik afgesproken met Mariska van HandmadeJolie. Het werd de tweede keer in korte tijd dat we elkaar zagen. Wat hebben ze ook daar toch mooie materialen waar je mee kan werken. Vele dames zaten gezellig te haken aan de mooie tafel. Je kon een aantal items die je herkende van INSTA en FB nu live bewonderen en voelen.

Mariska draagt haar eigen ontworpen trui. Wat moedig van haar! Op de beurs was het dorstig weer! Zo warm!

En zoals je ziet een super trui. Ik had ‘m al eerder gezien, het bewijst dat Durable Cosy een prima garen is voor een kledingstuk!

Ik had afgesproken dat ik nog even wat stands ging bekijken en dat we daarna even gezellig wat zouden gaan drinken.

 

En toen… liep ik echt tegen DE STAND op van de BEURS. A REAL STAND OUT KAN IK JE ZEGGEN. Zo zou iedere garen merk (volgens mij) zijn of haar garen moeten presenteren op een beurs of in de ontvangstruimte van het bedrijf. FANTASTISCH! YARN AND COLORS oh my god… ik bevond me even in de HEMEL! Ik heb serieus mijn ogen uitgekeken. Lekker lopen voelen aan alle bolletjes. Èn met de founder gesproken. Een super aardige vent met mega veel gave ideeën. Hierover later meer.

 

Samen met de huis ontwerpster van Yarn and Colors (sorry even de naam vergeten) naar haar leuke en eenvoudige patronen gekeken – niks is lekkerder dan projecten door je handen te laten glijden.. garen voelen is zooo belangrijk! Wat ik een geniale greep vond.. de dozen waar de pakketten in zitten.  Yarn and Colors heeft hier zelfs aandacht aan gegeven. Een PEEPING TOM luikje zodat je ontvanger kan zien wat “er in de doos” zit.  Mooie sticker op de doos dat je ook goed kan zien wat je besteld hebt. Koen staat trots te poseren (op mijn verzoek haha) bij de pakketten. Ik vind dat hij zijn merk heel erg goed op deze beurs heeft neergezet.

Nog mooier … hun kleurenpalet..  Voor iedere type garen in hun assortiment gebruiken ze eenzelfde kleurenpalet (100! kleuren), waardoor combineren van de verschillende garen JUIST enorm goed voor je project kan uitpakken. Bij hun stand had Yarn and Colors voor muziek gezorgd. Dat maakte het voor mij af. Zo gezellig! Leuke meneer van de muziek. Ik weet niet meer hoe je heet maar van mij mag je direct naar de VOICE of HOLLAND (ook al wil je dat zelf niet) !

28109397_1598673680216264_603105962_n (1)

Aan de achterzijde van de stand van Yarn and Colors trof ik EINDELIJK lieve CLAIRE! Ze moest even kijken. Logisch zij kent natuurlijk niet iedereen. Blij ei dat ik was.. gaf ik haar een hint door mijn tas te laten zien hahaha! Het AHA moment kwam vlug. Een grote groep dames zaten heerlijk aan haar tafel te workshoppen.

Ze vertelde mij dat ze een heel leuk boekje had met een paar patronen erin en die mag ik weggeven op de groep met nog iets LEUKS! Whaaaa ook hierover later meer.

Heb verwonderd naar alle creaties van Claire gekeken die zij mee naar de beurs heeft genomen. Haar laatste boek met kleding ontwerpen “Claires Fashion” is een aanrader. Het was een bliksembezoek.. ze moest aan het werk.. Workshoppen.

 

Volgende STOP….. CARO’S ATELIER! Tessa van Riet, van Woolytoons,  was daar om haar knuffeldekens te showen. Niet normaal wat ik zag. Rijen dik voor hun “Dubbele Kraam” gekkenhuis…  Een hallo voor Tessa was genoeg 😉 . Zo fijn elkaar eindelijk te ontmoeten!

 

Ze heeft al haar knuffeldekens bij zich en deze dekens in het eggie zien was gewoon té leuk! Ze zijn echt groot! Voelen heerlijk! Voor ieder knuffel kind wat wils. Haar boeken gingen als broodjes. Tessa signeerde de boeken ook – ik zag dat er nog maar een stuk of 7 lagen.. en dan waren ze er doorheen. Wat een succes!  Het was mega druk dus ook dit was een bliksem bezoek.. maar er is afgesproken dat we een thee-date in ALLE rust een keer over doen.

Natuurlijk was ik nog niet klaar met mijn TOUR – ik moest en zou Yvonne ontmoeten van HUISJE VAN KATOEN. Ze had nl. een bestelling voor mij klaarliggen. Jullie weten ik als geschreven over haar CAL- een gehaakt rond kleed van ECO katoen-.  Toen de CAL startte had ik geen tijd. Gelukkig is het een gratis patroon dus hoefde ik alleen het garen bij haar op te halen. Ook voor haar stand was het erg druk. Yvonne had een super lieve assistente die ook bekend is van haar creaties. De creatieve wereld van Terray.

Yvonne herkende mij niet. Het kwartje viel ook niet. Met een paar vragende ogen keek ze mij aan. Mijn tas (wahahaha) bood weer uitkomst. De begroeting was zo leuk, ik zie de bezoekers van de stand nog verbaasd kijken..  Ook hier keek ik mijn ogen uit. Ik heb als met haar eco garen gewerkt (zie een andere post hierover).

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Een waar eco wolhalla.  Ik bekeek en voelde alle mooie klossen en de verschillende structuren. Ook ontdekte ik NIEUW TYPE GAREN in haar assortiment. Die moest ik  uitproberen. Hiervan heb twee bollen meegenomen. Idee is om er een mand van te maken. Met een volle tas en een paar foto’s rijker ging ik verder.

 

 

 

Ik had mijn route nog niet afgemaakt. Ik was nog op zoek naar YLA Lifestyle en wol. Moeder en dochter zijn hun bedrijf gestart en ik ben vanaf het begin al lid van haar groep Haak me Gek. Ook Lotte en Yvonne hebben heel leuke ideeën… hierover horen jullie later meer. Ik zag heel apart en ander garen van Lang Yarns. Mijn tas zat ondertussen vol met allerlei andere dingen èn ik moest naar het toilet dus ik vroeg haar het even apart te houden. Dacht je dat ik de stand nog terug kon vinden :(.  Dus van mijn bezoek aan Lotte en Yvonne tot mijn grote spijt geen foto’s en geen apart garen… Hoe stom kun je zijn.

clixx-the-silver-eyeOp de terugweg kwam ik langs een stand… met sluitingen voor vesten. MY FASHION CLIP. Ik vond de sluitingen erg leuk en ik moest er natuurlijk eentje mee naar huis nemen. Ik raakte in gesprek met de bedenkster van deze sluitingen, ter plekke werd er een sluiting voor mij gemaakt die ik mooi vond. Ik drapeerde mijn sjaal zo dat ik een van de sluitingen gelijk kon gebruiken.  Ondertussen vertelde ik haar over het bestaan van Dutch Crochet Talent en een give away was zo geregeld. W88f0797c2dfbe0dcb20d4f76950b9b1fd112a2e5_header3il je kans maken om een leuke sluiting voor je vest zonder knopen. Dan moet je echt even onze pagina de komende weken in de gaten houden. We mogen twee sluitingen ter waarde van € 13,00 weggeven- ik heb ze al in huis!

Wat mij wel opviel was dat HOOOKED Zpagetti, Bobinny Garen en andere garen bedrijven niet vertegenwoordigd waren op deze beurs. Echt jammer.  Verder miste ik ook wel een aantal ontwerpsters met hun creaties. Ik denk dat het niet alleen enorm leuk voor hen maar ook voor hun fans was geweest wanneer ze erbij waren geweest.

Mijn dagje Handwerkbeurs IJsselhallen Zwolle was een succes. Maar niet zonder al die geweldige leuke en lieve mensen. De hartelijke standhouders/sters. De mooie wolletjes…

See you next year!

Greetz Peg

PS. onder de dia’s vind je alle linken naar de bedrijven die ik op de beurs bezocht heb. Daar kun je alle informatie terug vinden. Enjoy

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Wil je meer weten over Het Wolcafé klik dan hier! Leonie Schellingerhout is ook de auteur van Kabels haken!

Nieuwsgierig naar DenDennis zijn Little Woodland Adventures klik dan hier!

Geïnteresseerd in het garen van Durable en/of de patronen van Handmade Jolie, klik op de links.

Benieuwd wat Yarn and Colors nog meer gaat doen. Hou hun website en FB in de gaten!

Ken je byClaire nog niet, link naar website en FB hier.  Op haar website vind je ook de uitgaven van haar boeken!

Informatie over het boek en haar knuffeldekens vindt je via deze link voor de knuffeldekens is ook een speciale FB pagina.

Zien en voelen hoe het eco BARBANTE garen van Huisje van Katoen voelt… meer informatie en patronen vind je op haar website. Huisje van Katoen is ook op FB te vinden.

YLA lifestyle is een super leuk bedrijf met leuke ideeën en een mooie shop. Zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. Daarnaast moet je weten hebben ze de YLABOX…. meer informatie op hun site te vinden!

Meer weten over de FashionClip hier de link naar haar website en FB verschillende modellen. Voor ieder wat wils!

 

 

2 gedachten over “HET WAS FANTASTISCH!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s