Garen·Haken·woonaccessoires

BOBBINY KRUK

Hoi Allemaal!

We houden er allemaal van om nieuw garen uit te proberen. Lekker voelen, proef haken, ervaren en dan bedenken wat je met garen gaat maken. Enige tijd geleden kocht ik 3 strengen Bobbiny garen, 2 wit en 1 grijs, 5 mm.

Het was de bedoeling om een lang kussen om te haken voor op ons bed. Helaas kwam ik er snel achter dat aan drie strengen (natuurlijk) te weinig had. Aangezien het geen goedkoop garen is, legde ik het even aan de kant. Moest eerst even over mijn baalmoment heen en dan bedenken wat nu.

Het AHA moment kwam afgelopen woensdag. Na mijn boen ronde in huis ging bedacht ik  mij dat ik ik nog twee Action krukjes (die met bont) had staan! Bobinny uit de kast en haken maar!

Voor mijn krukje heb ik de steek de verlengde vaste gebruikt. De steek geeft een leuk effect. Zelfs de achterkant ziet er heel mooi uit en ik twijfelde echt welke ik jullie zou laten zien. Het is “de goede kant” geworden. Ik heb de hoes voor het krukje niet vast gehaakt zodat ik het nog kan wassen wanneer het smoezelig wordt.

Wat kan ik zeggen over het garen. Het haakt soepel en heerlijk. Goede tip van de Haakfabriek (staat niet op de slip van het garen zelf) START bij het knoopje en laat de SLIP zitten!  Na iets meer dan anderhalf uur was de hoes voor het krukje klaar! Ik had iets meer dan 1 streng garen nodig (best jammer ander had ik mijn andere krukje ook kunnen omhaken – ik vroeg me er gelijk af of het niet aan de steek lig, maar daarover bij een volgende ronde meer ;-). Van de rest van de 2e streng haak ik nog een mandje.

Wil je met iets anders haken dan BV HOOKED… van de bobbiny zijn verschillende diktes beschikbaar voor verschillende doelen. Macramé is er eentje van.

Greetz Peg

27394643_1578230745593891_378315181_n
eindresultaat gepimpte krukje

Uitleg op YouTube verlengde vaste

Link naar de soorten Bobbiny 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s