Garen Review·Haakpatroon·Patroon review·Sjaal

CONFETTI SJAAL VOOR MIJN MOEDER

26694156_1559966897420276_1258999011_n (1)
Sjaal is met 280 lossen opgezet en 35 toeren – ex picot randje

Een week voor kerst wilde ik nog graag een mooie sjaal voor mijn moeder maken. Natuurlijk weer een onmogelijk taak, gelet op het feit dat ik een patroon uitkoos wat je zo niet 1-2-3 af hebt.

Ik had Scheepjes Elize garen op het oog – kleur 204 – omdat het garen mooi bij mijn moeders winterjas past. Het patroon is de Confetti Sjaal, een gratis patroon uit Wendy’s Home Collection geworden.

Heb nog nooit met zulk heerlijk garen gewerkt. Wat een LUXE. Dat kan 2 dingen betekenen – òf ik ben niets gewend, of ik ben veel gewend ;-). Het garen voelt suède/zijde zacht aan en het werkt geweldig! Het materiaal is 100% Polyester. Na een toer of 10 zag ik pas nyc-e1515411728137.pngeen mooie sjaal ontstaan. Terwijl ik verwoed aan mijn project zat te werken stond onverwacht  een vriendin voor de deur. Ik vroeg haar de sjaal even te passen voor mijn idee. Een groter compliment kan het garen niet krijgen. Ze wilden de sjaal (die nog lang niet af was) niet meer af doen. Ze zei: “Ik heb nog niet zoiets gevoeld… heerlijk.. ik blijf nog even zo zitten”.

26694593_1559966790753620_1143940462_n (1)
De sjaal is gehaakt op 5,5 KnitPro. Het houtje had ik nog liggen is van De Haakfabriek.

Na een heerlijke laatste vakantiedag met onze donders vond ik echt dat de sjaal af moest!  Gisteravond ben ik er echt voor gaan zitten. Rond middernacht was hij af, inclusief het picot randje. Wat de sjaal echt af maakt. Op de foto’s kun je het niet echt goed zien. Sorry!

Het is me gelukt voor mijn eerste werkdag de sjaal voor mijn moeder af te krijgen. Het heeft zo moeten zijn. Terwijl ik deze blog schrijf moet ik aan het werk mijn collega vervangen! Mijn moeder – De Engel! – vangt onze kinderen na school op. Ze heeft geen idee wat haar te wachten staat! Dus …. bij mijn thuiskomst vanavond verras ik haar met deze sjaal!

Greetz Peg

Ben benieuwd wat mijn mam’s ervan vindt!

Het Elize garen is via de diverse winkels en webshops verkrijgbaar. Een overzicht van winkels en webshops vindt je hier

Het patroon van de Confetti sjaal kun je via de webwinkel van Wendy’s Home Collection aanvragen!

 

 

3 gedachten over “CONFETTI SJAAL VOOR MIJN MOEDER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s