Amigurumi·Goed Doel

KNUFFEL VOOR ELK KIND

Ik ben van de goede doelen. Gewoon omdat het kan. Ik zet me ieder jaar in voor het KWF. Ik doneer aan het blijf van mijn lijf huis bij ons in de buurt. Ik heb er zelfs bij een wedstrijd op mijn werk (de T factor) een prachtige prijs voor gewonnen. De stichting kon kadootjes voor de kinderen met hun verjaardag, Sint & evt. Kerst.  Daarnaast doneer ik aan de kledingbank en steun ik diverse goede doelen.

Velen weten dat ik 6 jaar geleden het haken hebt ontdekt dankzij onze dochter. Tijdens een burnout periode was dit mijn ontspanning. En zie.. we zijn een facebook pagina, een community pagina, pinterest pagina en een blog verder ;-). Het is mijn hobby. Iets wat ik met veel plezier doe… eerlijk met bovengenoemde zijn we erg druk.. dus het haken an sich schiet er wel eens bij in ;-)!

Een paar jaar geleden ben ik in contact gekomen met de facebook pagina: Een knuffel voor ieder kind!  Initiatiefneemster Tamara Dijkstra vertelde mij over haar concept. Zij verzamelt op haar huisadres allemaal gehaakte knuffels in die zij mee neemt naar de Dominicaanse Republiek. Tamara vertelde mij dat zij 2x per jaar naar de Dominicaanse Republiek vliegt om de kinderen in de armste wijken blij te maken met gehaakte knuffels uit Nederland.

Enthousiast begon ik aan een knuffel, ik vond ‘m echt VET MOOI, vooral om dat 1 een van mijn 1e knuffels was die er een beetje uit zag hahaha.

Maanden later kreeg ik een berichtje van Tamara met een aantal foto’s. Een heel blij meisje met mijn gehaakte knuffel! HOE GAAF! En trots! Echt wel. Want het werkt! Haar concept werkt. Mijn knuffel is goed terecht gekomen. En niet alleen die van mij maar van heel veel Nederlandse haaksters.

Ik draag ieder doel een warm hart toe, maar ik kan mij niet voor alles inzetten; daarom is het geweldig dat iedereen zijn of haar eigen doel een warm hart toedraagt. Ieder kind, ieder mens verdiend aandacht, liefde en de zorg die ze nodig hebben.  Iedereen die zich inzet voor een goed doel is in mijn ogen een Held(in). Hoe groot of hoe klein je bijdrage ook is. Je maakt het verschil voor een ander. Pay it forward noem ik dat. Wie goed doet, goed ontmoet!

Benieuwd naar wat je voor een knuffel voor ieder kind zou kunnen betekenen? Kijk op haar pagina en stuur haar een pb voor meer informatie!

Greetz Peg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s