Amigurumi·Haakpatroon

GEBOORTE KNUFFELS

Geboorte knuffels
Draakje patroon van Kristel Droog

In de periode dat ik begon met haken, maakte ik alleen maar amigurumi. Had toen nog geen idee dat ik meer kon dan ik dacht. Ik volgde en tuurde Youtube af naar filmpjes waarin je volledige knuffels kon meehaken. YarnYard was in die periode heel actief! Via haar heb ik leren rondhaken.

In mijn begin periode was ik alleen bekend met YouTube en haakblogs. Had gewoon geen idee dat er een hele nieuwe wereld voor mij zou opengaan toen ik op Facebook ging zoeken naar haakpagina’s. Dat was voor mij een grote verrassing. Wist ik veel. Begon heel veel pagina’s te volgen en keek vol verwondering naar alles wat men haakte. In die periode waren de amigurumi beesten van hexagons een hype.

Ondertussen ontdekte ik een groep die een modificatie wedstrijd startte ism met de ontwerpster van de Lalylala poppen. Kristel Droog sprong er met haar modificaties met kop en schouder bovenuit (vond ik). Er waren heel veel prachtige bijzondere modificaties maar die van haar vond ik wel heel tof. Volgens mij is haar haak carrière door deze modificatie wedstrijd begonnen!

Toen haar Draak patroon uitkwam heb ik het gelijk gekocht en ben gestart aan mijn eerste exemplaar. Mijn buufie zou een paar weken later bevallen van haar tweede kind en ik bedacht me dat het niet leuker zou zijn om iets kado te doen wat altijd zou blijven. Het idee van een geboorteknuffel was geboren. De knuffel moest wel op tijd klaar zijn. Maar een kleine kink.. ik moest wachten totdat wij het geboortekaartje in huis hadden. De geboorte gegevens moesten natuurlijk op een leren label!

Geboorte Knuffel
Haakpatroon is van MyKrissieDolls Dit was een opdracht

Het mooie van de Haakfabriek is dat Chantel van den Noort met je meedenkt. Ik stuurde haar een foto met de geboortegegevens en een DAG later had ik het label in huis. Dat is *****!

Onze buren waren erg enthousiast over het kado. Zoiets hadden ze nog nooit gezien. Een mooier compliment kan je stiekem niet krijgen ;-). Het eindresultaat wordt altijd gedeeld met mijn schoonzussen, zij zijn in veel gevallen mijn klankbord, het is mooi of niet.

Greetz Peg

Patroon Draak vind je hier  – Leren labels zijn hier verkrijgbaar

 

De draken zijn gehaakt met garen van de Zeeman. De bovenste is met Royal gehaakt, de onderste met dik katoen. Door het dikkere draad zijn ze aanzienlijk groter geworden! Bijna 30cm!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s